Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
10038
17

Черноморец не справился с Днестром, Закарпатье побеждает

Состоялись матчи 3-го тура Первой лиги Украины по футболу

Черноморец не справился с Днестром, Закарпатье побеждает
ФК «Закарпаття» здобуває надважливу перемогу у виїзному матчі проти івано-франківського «Прикарпаття».
 
В цьому матчі від ужгородців чекали тільки перемоги. Насправді, чого ще можна чекати від команди, перед якою стоїть завдання вийти в Прем’єр-лігу? Тим паче, дві поразки на старті поставили закарпатців у вкрай незручне становище. 16 місце – зовсім не пасує фаворитам першості. Треба було реабілітовуватись.
 
У Івано-Франківську футбол люблять. Незважаючи на те, що команда зазвичай борсається внизу турнірної таблиці, вболівальників було близько трьох тисяч. Це, почасти, більша кількість, ніж приходить на матчі в Ужгороді. Щоправда, вхід на стадіон «Рух» безкоштовний. В наш час, це теж стимул прийти, якщо на «халяву».
 
Для «Закарпаття» важливо було впоратись також і з психологією. Два матчі команда не те що поступалась, а й не забивала. Потрібно було йти тільки вперед і забивати свій перший гол в новому сезоні.
 
Розпочалося усе з того, що Микуляк не вгадав, що буде – «орел» чи «решка» і ужгородцям довелося грати проти сонця. Бо його візаві воротар Локатир, звісно, вибрав поле, а не м’яч. До речі, в нас в рамку став Надь, замінивши Бабенка. Сам матч розпочався без розвідки. Стало зрозуміло, «Прикарпаття» буде грати, здебільшого на контратаках. Вже на перших хвилинах пробивали головою Шендрик та Невуче. Перший не влучив у рамку, а удар нігерійця відбив голкіпер. Далі були дальні удари у виконанні Микуляка та Бобаля, проте на табло залишались нулі. Івано-франківці вперше огризнулись близько 15-ї хвилини матчу, коли один з нападників замикав головою фланговий простріл – Надь впевнено зафіксував м’яч. Пахло голом. Звісно, у воротоа «Прикарпаття», бо господарі за півтайму не створили нічого небезпечного. Так воно і сталося. Та що там голом – двома голами. Але в різні ворота. Спочатку Штурко зіграв на добиванні і забив у пусті ворота. Наступної хвилини рахунок взагалі міг стати вже 2:0, але Бобаль, вийшовши сам-на-сам перекинув всіх і вся. Розслабся – пропусти. Ось що сталося із закарпатцями вже відразу після цієї атаки. «Прикарпаття» заробило досить непоганий штрафний. І після, чи то навісу, чи слабкого удару, м’яч опинився в штрафному гостей, а Канюк просто підставив ногу. Рахунок, скажу вам, не зовсім відповідав діям команд. Було помітно, що «Закарпаття» ше минулого сезону коштували на смак Прем’єр-лігу. Не хотілося б, звичайно, говорити про яку-небудь різницю у класі суперників. Перша ліга як-не-як. Але «Закарпаття» - один з небагатьох клубів у першості, які можуть зіграти на класі. Так сталося відразу після другого забитого гола у ворота франківців. Все той же Штурко проривався по своєму фланзі і був збитий захисником. На цей раз пробивати Артюху не довірили. Підійшов Бобаль. Скажу вам, що Локатир ледь не відбив цей м’яч, але вгадавши куди битиме Матвій, він тільки трохи зачепив м’яч рукавичками.
 
2:1 – це добре, але мало. Тим більше за такої гри. Ми знаємо не мало випадків коли ведеш в матчі з мінімальним рахунком, а вкінці пропускаєш. Не хотілося повторення таких історій, а «Прикарпаття», звичайно й розраховували, що в одній з контратак вони знову заштовхають м’яч. Треба було ще один гол для надійності. Чекати його довелося аж до 85 хвилини матчу, а до цього гра була млявою. Як кажуть, одні не хотіли, інші не могли. Протягом ледь не всього другого тайму господарі не мали серйозних нагод. «Закарпаття» теж павутини з дев’яток не зривали, але свій гол таки забили. Невуче хорошим ударом в нижній кут зробив рахунок куди спокійнішим для команди з Ужгорода. Зрозуміло, що в останні 10 хвилин і не слід було чекати масових атак в одну чи іншу сторону. Співати дифірамби команді Гамули, звичайно, зарано. Але гра у Івано-Франківську, за виключенням деяких епізодів, сподобалась. Були моменти, удари, комбінації – зрештою, це і є те, з чого складається футбол, який подобається вболівальникам.
 
«Прикарпаття» - «Закарпаття» - 1:3
 
Голи: Канюк, 28 - Штурко, 21, Бобаль, 30 (пен.), Невуче, 85.
 
Олег Телюк, www.zakarpattja.uz.ua
 
Для армянської команди це був історичний момент. Адже перші два тури волею календаря кримські футболісти проводили на виїзді, тепер же постали перед власними вболівальниками вперше на такому високому рівні (з огляду на історичний ракурс виступів команди). І відразу потішили своїх прихильників перемогою. Варто зазначити, що місцеві вболівальники стверджували, що зазвичай на поєдинки «Титана» приходить більше, ніж теперішні 1 500 глядачів, та, схоже, багатьох відлякали квитки на матч (вартість – 5 гривень). Для Армянська це теж вперше, раніше постійно вхід був вільним.
 
Хоча, мабуть, рахунок 2:0 на користь кримчан навряд чи відповідає перебігу матчу. Адже більшу частину ігрового часу м’ячем володіли гості зі Львова, вони завдали більше моментів біля воріт господарів, частіше пробивали у ворота, проводили комбінації. Однак бажання «титанівців» показати свою силу на рідному стадіоні все ж таки перевершили майстерність львів’ян.
 
Та й багато у чому долю поєдинку в Армянську вирішив швидкий гол, забитий господарями уже на 9-ій хвилині. У той момент львівські футболісти вже повністю заволоділи ініціативою і, здавалося, контролювали ситуацію на полі. Та все ж пропустили стрімку контратаку – Довжик промчав правим флангом, переадресував м’яч на протилежний край, де Субочев з гострого кута спромігся влучити в дальній кут. Важко сказати, чи мав можливість у цьому епізоді воротар Шевчук врятувати команду гостей, але нелогічний гол таки відбувся – 1:0.
 
Те, що сталося, остаточно визначило картину гри. Львів’яни атакували, почувалися, наче господарі, а гравці з Армянська розраховували на контрнаступальні дії, і треба сказати, що деякі з них виходили досить гострими.
 
Львівська команда цього матчу часто використовувала фланги, причому гравці змінювали їх, намагаючись заплутати суперників. Особливою активністю на краях відзначалися Старенький та Крамар.
 
Найреальнішу нагоду зрівняти рахунок у першому таймі львів’яни втратили на 35-ій хвилині. Маховик атаки розкрутив Санґаре, продовжив її Крамар, а на вістрі опинився Старенький, який фінтом наліво обіграв голкіпера «Титана» і пробив нібито зряче, не на силу, але у порожні ворота вже не влучив.
 
Головний тренер «Львова» Олександр Рябоконь ще у першому таймі вніс корективи у гру, випустивши на поле Кондратюка і Козака замість Кобця і Чепурненка.
 
У другому таймі команди заграли ще цікавіше. Гості пробували відігратися, зокрема, метрів з 20-ти стріляв Крамар, але у ворота не влучив, кілька рейдів здійснив Козак, однак до завершального удару справа після спалахів його активності не доходила. Логічно, судячи з перебігу гри, було б те, щоб львів’яни таки вирівняли становище, проте пропустили другий гол. Знову контратака, і якось спонтанно на побачення з Шевчуком вийшов Радіонов, який півтора хвилини тому тільки вийшов на заміну/ Свій момент свіжий Радіонов використав, шпагат Шевчука не допоміг, і м’яч, наче у більярдну лузу, закотився у кут воріт львівської команди – 2:0.
 
До кінця поєдинку «Львів» володів територіальною та ігровою перевагою. Наприкінці гри навіть відбулося щось схоже на навалу на ворота господарів. Однак забити бодай гол так і не вдалося. До речі, і не щастило гостям – наприклад, на 79-ій хвилині Старенький завдав потужного удару, та «Титан» урятувала поперечина.
 
А тим часом, кримське «турне» львівської команди триває, адже наступними вихідними підопічні Олександра Рябоконя поміряються силами з «Кримтелицею» із Молодіжного – з усього видно, непростий очікується матч…
 
«Титан» – «Львів» – 2:0
 
Голи: Субочев (9), Радіонов (70).
 
 
В третьому турі першості України серед команд першої ліги кіровоградська «Зірка» на виїзді протистояла білоцерківському «Арсеналу», де вона мала підтримку більше як 30 відданих кіровоградских фанатів, які приїхали підтримати свою улюблену команду. Після двох стартових невдач наставник гостей Олександр Деріберін вніс певні кадрові корективи в стартовий склад команди в порівнянні з попередніми матчами: так змін не знала лише лінія захисту Смалько – Круцкевич – Стоян – Пінчук. А от вперше в офіційних матчах кіровоградської «Зірки» місце у воротах зайняв Артем Коледа (до речі Артем в 2008\2009 роках захищав кольори команди «Арсенал»). Півзахисник Олександр Ткачук залишився в запасі, а вперше в старті з’явився Євген Атаєв; також знову у стартовому складі, як і в матчі першого туру з «Прикарпаттям», вийшов Максим Костюченко. Олександр Кочура грав на позиції лівого півзахисника, а на вістрі атаки був лише Олександр Ситнік.
 
Перша половина матчу пройшла в рівній напруженій боротьбі, в якій кожна з команд не бажала поступатися одна одній. До середини першого тайму гості, не відзначаючись грубою грою, «заробили» від одеського арбітру Андрія Лісаковського аж чотири жовті картки. В ті хвилини господарі створили кілька небезпечних моментів біля воріт Артема Коледи: ударам Ігоря Швеця та Костянтина Деревльова бракувало влучності, а постріли Андрія Драголюка та Романа Піцура відбив Артем Коледа. А на 25-ій хвилині після зрізки Дениса Стояна лише неймовірна реакція голкіпера «Зірки» врятувала кіровоградців від пропущеного голу.
 
Підопічні Олександра Деріберіна можуть собі занести в актив другу половину першого тайму: кіровоградська команда в центрі поля переграла суперника, заволодівши ігровою та територіальної ініціативою в матчі, в результаті чого їй вдалося створити біля воріт Назара Литвина декілька можливостей для взяття воріт. Так, на 30-ій хвилині зустрічі Олександр Кочура «обікрав» гравця суперника на його половині поля і видав чудовий пас на Олександра Ситніка – нападник одним рухом переграв голкіпера «Арсеналу», але на допомогу Назару прийшов захисник Сергій Малий, який вибив м’яч на кутовий. Потім воротам суперника вже загрожував Євген Атаєв – після його удару м’яч впевнено зафіксував в руках голкіпер господарів. Невлучними пострілами «відзначилися» Олексій Городов та Олександр Круцкевич. А в кінцівці тайму Олександр Кочура втратив стовідсотковий шанс вивести свою команду вперед: вийшовши тет-а-тет з голкіпером суперника, пробив прямо йому в руки. На останніх хвилинах тайму в господарів же запам’яталися удар головою Максима Стояна та картинне падіння в штрафній площадці кіровоградської команди капітана команди Костянтина Деревльова, за що останній від арбітра отримав заслужену жовту картку. Тож на перерву команди пішли без забитих м’ячів.
 
Другий тайм звітного протистояння активніше розпочали господарі: Костянтин Деревльов перевірив реакцію голкіпера «Зірки» ударом зі штрафного – Артем Коледа зіграв впевнено, перевівши м’яч на кутовий. Через пару хвилин знову Артем врятував свою команду, відбивши удар Ігоря Швеця. Але, на жаль, на 58-ій хвилині голкіпер кіровоградської команди був безсилий допомогти своїй команди після точного удару головою Юрія Степанюка, котрий на футбольне поле з’явився за шість хвилин до цього зловісного моменту гри. А в пропущеному голі кіровоградська команда має винити сама себе, адже гравець, який «відповідав» за Юрія Степанюка, не догледів за своїм опонентом під час виконання кутового удару. Відразу поцьому наставник гостей, намагаючись змінити перебіг подій на футбольному полі, вдався до замін, випустивши на футбольне поле Олександра Ткачука та Ігоря Алимова – для останнього це дебют в складі кіровоградської «Зірки». Але ці заміни, як і вихід після перерви Юрія Гріщенка та Євгена Демиденка, не підсилили гру кіровоградців. Євгена Демиденка Олександр Павлович на 80-ій хвилині взагалі замінив. Олександр Ткачук та Юрій Гріщенко лише одного разу провели добротну комбінацію: після пасу Ткачука Гріщенко виходив тет-а-тет з голкіпером суперника, але останній зміг на мить випередити півзахисника кіровоградської «Зірки» та ліквідувати загрозу власним воротам. Футболісти білоцерківського «Арсеналу», забивши м’яч у ворота гостей, відчули впевненість у своїх діях, і ще не раз турбували Артема Коледу, який в звітному матчі був кращим у складі «Зірки». Артем не дозволив реалізувати вихід один на один Сергію Алексанову, парирував удар Дмитра Бровкіна. А на 80 хвилині голкіперу кіровоградців не вдалося стати переможцем дуелі з Дмитром Бровкіним, який після ляпу «а-ля Папа Гуйє» (в матчі «Металіст» - «Динамо») центрального захисника Олександра Круцкевича, отримавши «подарунок» від суперника, забив другий м’яч у ворота гостей, знявши по суті питання щодо переможця звітного протистояння. А коли вже йшли компенсовані хвилини матчу інший центральний захисник «Зірки», капітан команди, Денис Стоян під час контрвипаду «Арсеналу» допустив помилку: програвши позицію супернику, порушив правила і це порушення арбітр розцінив як фол останньої надії, і вилучив гравця «Зірки». Фінальний свисток матчу зафіксував перемогу білоцерківської команди з рахунком 2:0.
 
«Арсенал» - «Зірка» - 2:0
 
Голи: Степанюк (58), Бровкін (80)
 
«Арсенал»: Литвин, М. Стоян, Лебединець, Малий, Гонщик (Алексанов, 46), Швець, Кармаліта (Степанюк, 52), Рибковський (Товкацький, 71), Драголюк (Кривошеєв, 83), Піцур (Коваленко, 60), Деревльов
«Зірка»: Коледа, Круцкевич, Пінчук, Д. Стоян, Смалько, Атаєв (Ткачук, 60), Городов (Демиденко, 46; Бондарев, 80), Костюченко, Ситнік (Алимов, 60), Давидов (Гріщенко, 46), Кочура
Попередження: Деревльов, 45; Драголюк, 70 - Городов, 8; Костюченко, 14; Д. Стоян, 17; Круцкевич, 23; Пінчук, 49; Смалько, 82
Вилучення: Д. Стоян, 90+2
 
 
В гостевом матче против «Феникса-Ильичёвца» алчевцы, владея территориальным преимуществом на протяжении всего поединка, сумели добиться победы, забив два гола под «занавес» встречи. Интересно, что результат подопечным Анатолия Волобуева принесли удачно разыгранные стандартные положения. После подачи углового от Одинцова пришедший в штрафную центральный защитник команды Кондратюк ногой переправил мяч в сетку – 0:1. На последних минутах подачу штрафного от Окана-Стази на дальней стойке замкнул вышедший на замену Коллинс – 0:2. Отмечаем дебютный гол камерунского форварда в футболке «Стали». Неплохие шансы отличиться также упустили Одинцов и Окана-Стази, после удара которого мяч угодил в стойку. У хозяев за весь матч можно отметить лишь один полумомент уже при счёте 0:2, когда никто из футболистов команды не успел на опасный прострел с фланга.
 
Впереди у «Стали» домашний поединок с белоцерковским «Арсеналом», который в прошлом сезоне, несмотря на дебют в первой лиге, сумел обыграть нашу команду на своём поле и добиться ничьей в Алчевске.
 
«Феникс-Ильичёвец» - «Сталь» - 0:2
 
«Феникс-Ильичёвец»: Тукач, Луценко (к), Бобух, Брыль, Кавацив, Акчурин (Гай, 66), Павелько, Рябко, Панченко (Морозов, 55), Рябцев (Погорельцев, 46), Леонов.
«Сталь»: Ситало, Белый, Назаренко, Кондратюк, Чеботаев, Одинцов (Налыгач, 84), Гавриш (к), Мироненко (Локтионов, 70), Окана-Стази (Палагнюк, 88), Гордя (Сикорский, 66), Шевченко (Коллинс, 46)
Голы: Кондратюк, 78 (0:1), Коллинс, 86 (0:2)
Предупреждения: Бобух, 10. Брыль, 17. Луценко, 85 (все – «Феникс-Ильичёвец»)
 
Артём Цыганенко, www.fcstal.lg.ua
 
В Виннице крымчане уступили новичку первой лиги со счетом 0:1.
Второй раз в этом сезоне «Крымтеплице» предстояло экзаменовать команду, завоевавшую по итогам пошлого чемпионата повышение в классе. Но если армянский «Титан» во втором туре экзамен не сдал, то винницкая «Нива» с задачей справилась на отлично. Единственный гол во встрече на 82 минуте забил нападающий хозяев Андрей Кругляк. Таким образом «Крымтеплица» потерпела первое поражение в сезоне 2010-11.
 
Тренер крымчан Александр Севидов перед игрой столкнулся с большими кадровыми проблемами. На поездку в Винницу у «Крымтеплицы» не набралось даже 18 футболистов. Тяжелее всего ситуация обстояла с обороной. По разным причинам в матче не смогли принять участие 3 защитника команды. Места в обороне заняли Виталий Визавер, Арсен Абляметов, Александр Антонюк и Дмитрий Трухин. Почти со всеми задачами, которые перед ними ставили нападающие «Нивы», тепличники справились. Почти, но не со всеми…
 
Игра вряд ли запомнилась болельщикам, пришедшим на стадион, большим количеством опасных моментов. Во встрече было много борьбы, а мяч, в основном, был в центре поля. В первом тайме оборону «Нивы» неплохо терзал Сулейман Диаби. Он нанес несколько опасных ударов по воротам винничан, но нападающему не хватало точности. Хозяева, в основном, тревожили Александра Бандуру ударами из-за пределов штрафной. В первом тайме неплохие моменты имели Варченко, Лукьянец, Качур. Последний мог отличиться на 31-й минуте. Но мяч после удара головой с угла вратарской прошел мимо ворот.
 
Вторую часть встречи активнее начали тепличники. В дебюте тайма у крымчан было несколько опасных моментов. Однажды Сулейману Диаби удалось выйти на свидание с голкипером и даже обыграть Василия Скибенко, но ассистент арбитра посчитал, что нападающий в положении вне игры.
Правда, рисунок игры во втором тайме особо не поменялся. Команды продолжали бороться за центр поля. Опасные моменты у ворот, казались, скорее исключением.
 
На 69 минуте наставник винничан Олег Федорчук сделал двойную замену. На поле вышли Андрей Веретинский и Андрей Кругляк. Именно новичку команды суждено было стать героем поединка. На 82-й минуте Кругляк обыграл нескольких крымчан и мощно пробил с линии штрафной. Александр Бандура с ударом винничанина не справился.
 
Этот гол так и остался единственным во встрече. Итог матча победа «Нивы» — 1:0.
 
«Нива» (Винница) — «Крымтеплица» - 1:0
 
«Нива»: Скибенко (к), Гергелюк, Найко, Прохоров, Воронин, Бовтрук (Климов, 57), Герасимец (Курневич, 76), Варченко (Веретинский, 68), Лукьянец, Козьбан (Кушка, 46), Качур (Кругляк, 70).
«Крымтеплица»: Бандура, Визавер, Абляметов, А. Антонюк (к), Трухин, Саранчуков (Симончук, 46), Печенкин, Ермоленко (Свинцицкий, 64), Романенко, Диаби (Зубко, 71), Голоперов (Малюк, 55).
Гол: Кругляк (82).
Предупреждены: Романенко (14), А. Антонюк (44), Воронин (74), Абляметов (81), Кругляк (83), Печенкин (88).
 
Sport.ua
 
Спекотний перший тайм зіграв неабияку роль в першому таймі. Обидві команди показали не кращий футбол. Тому, вболівальники і були дещо незадоволені діями гравців на полі. І це при тому, що в першому таймі активно діяв на полі невгамовний П.Ксьонз. Його флангові проходи з обох флангів рвали захист суперника, але допомоги від інших гравців він не мав, тому його старанність здебільшого була марною, а ті удари, які він виконував, приходились в гравців «Енергетика». Слід відмітити активність гостей до 25 –ї хвилини матчу. Особливо в них виділявся своєю індивідуальною грою гравець під № 18 – Семенюк. Йому двічі вдалося створити в нашій штрафній небезпеку воротам Паньківа. Серед наших гравців виділявся В.Іващенко, який провів кілька гострих проходів і ударами, які, правда, не досягли бажаної мети. Намагання наших гравців повинно було таки дати вкрай потрібний результат. І він прийшовся на другий тайм.
 Перебуваючи серед уболівальників, на трибуні другого сектору, тільки й чути було, що нам потрібна перемога, але з такою грою буде дуже важко її досягти. І очікування багаточисельної аудиторії були не марними. Події другого тайму різко відрізнялися від першої половини матчу. Задіяна швидкість, включена техніка, заміни змінили ситуацію на полі. С.Грибанов, який в кінці першого тайму замінив Шупіка, який дещо не вписувався в командну працю, зміг розворушити середню лінію команди. Наперед скажучи, за рахунок саме середньої лінії ми сьогодні і здобули перемогу.
 І знову В.Шаран вдало робить заміни. Швидкісний, технічний С.Грибанов вдало грав у парі з П.Ксьонзом. Гра набула динамічності, цілеспрямованості – будь-що забити гол.   Активний П.Ксьонз в штрафній гостей пробиває, але голкіпер відбиває в ноги С.Грибанову, який і забиває перший гол. Трибуни зірвалися вигуками радості , а дехто полегшено зітхнув – слава Богу!
 А через кілька хвилин, на 66-й хвилині матчу В.Іващенко, який цього матчу був одним із кращих добився свого – забив красень гол. Асистентом у нього був В.Грицук, який за той час, що відіграв, вніс у дії захисників суперника хаотичність – вони не встигали за його пересуванням на полі.  
На табло 2:0! Гарний рахунок. Трудові голи! Є перемога! В. Грицук, І.Мельник та Т.Кабанов оживили передню лінію олександрійців, постійно загрожуючи воротам гостей. Була інтрига, боротьба на полі. Була небезпека біля воріт «Енергетика». Такі події на полі до вподоби вболівальникам. Кінцівка матчу була за професіоналами. Могли забити і третій гол.
 
ПФК «Олександрія» - «Енергетик» - 2:0
 
«Олександрія»: Паньків, Чередніченко, Казанюк (кап.) ( Бідловський, 54), Іващенко (Мельник, 69), Зейналов (Кабанов, 74), Кременчуцький (Грицук. 64), Запорожан, Шупік (Грибанов, 36), Гітченко. Ксьонз, Сидоренко
«Енергетик»: Бандрівський, Лазорик (кап.), Срібний, Грибинський (Слука, 81), Прокопович (Афанасьєв, 82), Микуш (Януш, 58), Данищук, Долотко, Веретко, Чернов, Семенюк
Запасні: Ільющенков, Єнілєєв, Р.Мельник, Барчук
Голи: С.Грибанов, 63, В.Іващенко, 66
Попередження: І.Грибинський, 42, Прокопович, 51, Долотко, 64
 
 
Это был первый официальный матч между командами двух городов Одесской области. Еще одно знаковое событие произошло в конце первого тайма: над стадионом «Спартак», впервые в истории этой 82-летней спортивной арены во время футбольного поединка, вспыхнули прожекторы искусственного освещения.
 
Владея практически весь матч и территориальным, и игровым преимуществом, «Черноморец» не смог воплотить свое превосходство в победу. «Днестр», грамотно и самоотверженно защищаясь, достаточно регулярно остро контратаковал. И это сыграло немаловажную роль в противостоянии двух команд, представляющих наш регион в чемпионате Украины.
 
Практически весь первый тайм одесситы безуспешно пытались распечатать ворота Лавренцова. Опытный голкипер «Днестра» спасал свою команду до последних секунд компенсированного арбитром времени. Прорыв Диденко по правому флангу с последующим прострелом во вратарскую стал роковым для гостей: на дальней штанге Васин не оставил шансов овидиопольской команде – удар головой принес долгожданный результат – 1:0.
 
Едва соперники начали второй тайм, как счет сравнялся. Одесситы не уследили за вышедшим на замену Лобаном, и бывший форвард «Черноморца» отменно «выстрелил» под перекладину с линии штрафной площадки – 1:1.
 
В оставшиеся 45 минут матча (учитывая компенсированное время) мячом больше владели «моряки». Однако, их атаки, часто носившие характер голевых, не завершались результативными ударами. 100-процентные ситуации для взятия ворот «Днестра» испортили неточные «выстрелы» Васина, Политыло, Дороша, Диденко, Якименко, Челебадзе. Регулярно выручал гостей Лавренцов.
 
Овидиопольцы настойчиво контратаковали и тоже упустили несколько шансов выйти вперед. К. Пархоменко, Хромых и Лобан не смогли поразить цель из выгодных позиций.
 
«Черноморец» — «Днестр» Овидиополь — 1:1
 
«Черноморец»: Ширяев, Гришко, Бабич (капитан), Буряк, Балашов (Дорош, 62), Диденко, Трусевич, Ребенок, Васин (Тащи, 83), Зубейко (Якименко, 58), Политыло (Челебадзе, 68).
Запасные: Паст, Портильо, Владов
«Днестр»: Лавренцов, Вишталюк, Хромых, Галюза (Платунов, 77), Лещук, Полтавец (капитан), Немчанинов, Д. Пархоменко, К. Пархоменко (Зубков, 89), Степанишин (Кошка, 55), Продан (Лобан, 46; Гаврилюк, 90+2)
Запасные: Паламарчук, Поспелов
Гол: Васин (45+1) – Лобан (47)
Предупреждены: Ребенок (18), Гришко (35), Ширяев (90+2) – Вишталюк (78)
 
Sport.ua
 
Удачно стартовала в новом сезоне вторая динамовская команда. После трех туров в ее активе семь очков и позиция среди лидеров в турнирной таблице. Поединок с «Нафтовик-Укрнафтой» сложился нелегко для подопечных Геннадия Литовченко. Благо, им уже в начале встречи удалось открыть счет - Щедрый прекрасной передачей вывел Коваля на ударную позицию, а наш нападающий не сплоховал, с 15-ти метров отправив мяч в дальний от вратаря угол ворот. В первом тайме динамовцы владели инициативой, действовали более мобильно и разнообразно.
 
Перемены в игру внесло удаление одного из самых опытных игроков «Динамо-2» Сергея Рыбалка. В начале второго тайма полузащитник получил второе предупреждение и покинул поле. Играя в большинстве, футболисты из Ахтырки перехватили инициативу, обосновавшись на чужой половине поля. Однако динамовцы сумели выстоять и довели игру до логичной победы.
 
Интересно, что до матча среди немногочисленных болельщиков живо обсуждался проанонсированный в одной из телепередач выход на поле Сергея Реброва. Однако в отчетной игре Сергей Станиславович руководил игрой подопечных со ставшей привычной для него тренерской скамьи. Что касается возможной дозаявки Реброва за «Динамо-2», этот вариант исключать нельзя. В ближайшее время молодой тренер, исходя из своей физической формы, определится, не добавить ли ему приставку «играющий». Напомним, Ребров более года назад завершил карьеру игрока, перейдя на работу в тренерский корпус «Динамо».
 
Геннадий Литовченко, старший тренер «Динамо-2»: «Доволен игрой команды, но свои коррективы в нее весла погода. Из-за высокой температуры в каждом из таймов были двухминутные перерывы, в которых игроки могли перевести дух и попить воды. После удаления, играя в меньшинстве, нам пришлось вносить коррективы. Возможно, из-за этого не удалось добиться победы с более крупным счетом. В любом случае, я доволен как результатом, так и игрой наших молодых футболистов».
 
«Динамо-2» - «Нафтовик-Укрнафта» - 1:0 (1:0)
 
«Динамо-2»: Загладько, Парцвания, Кушниров, Морозенко (Макаренко, 82), Суарес (Адаменко, 89), Рыбалка, Коваль (Малин, 71), Рыжук, Люлька (Допилка, 77), Щедрый (Сухоцкий, 60), Козлов
Гол: Коваль (9).
Удален: Рыбалка (59, второе предупреждение)
 
Sport.ua
 
Главком харьковчан Сергей Кандауров, прекрасно понимая, что ради достижения позитивного результата (в двух первых матчах сезона его подопечные взяли лишь одно очко, разойдясь в предыдущем туре дома миром с «Динамо-2» - 1:1) необходимо что-то менять, вернул в «старт» Даудова, полностью восстановившегося после повреждения ахилла, а в атаке отдал предпочтение Акименко перед Фоменко. Наставнику хозяев Вадиму Заяцу изобретать велосипед не требовалось: его команда стартовала с домашней ничьей с «Днестром» (2:2), а затем в Бурштыне вволю поизмывалась над «Энергетиком» (4:1). Как следствие, «основа» «Буковины» ротаций не претерпела.
 
Дивиденды из стабильности рядов буковинцы едва не получили в самом дебюте матча. Уже на четвертой минуте Сантрапинских убежал на свидание с Зарубиным, но дуэль ему проиграл. Забегая вперед, заметим, что страж ворот «солнечных» в дальнейшем не раз выручал свою команду от неприятностей, что позволяет назвать его одним из главных творцов успеха. В ответ на разящий выпад «красно-черные» здорово огрызнулись, и повели в счете. Даудов, по-видимому, прилично соскучившийся по позиции в стартовом составе, от души приложился к мячу из-за штрафной. Чурилов удар видел, но угрозу от своих владений толком не отвел. Этого оказалось достаточно Акименко, который на «пяточке» четко сыграл на добивании – 0:1.
 
Пропустив мяч, хозяева натиск на защиту гостей усилили, и вскоре Сантрапинских вновь мог отличиться. После подачи с углового он пробил, казалось бы, наверняка, однако Зарубин оказался готов и к такому «выстрелу» нападающего «Буковины». Немногим позднее Коробкин не реализовал выход один на один, нанеся удар в стойку ворот «Гелиоса». А на 19-й минуте вратарь харьковчан опять блеснул своей чудесной реакцией, сумев отразить неприятный удар от Рудченко.
 
Трудно даже предположить, по какому бы дальнейшему сценарию пошла игра, не замени на 21-й минуте Сергей Кандауров инертного Демченко, который, кстати, как показалось с трибуны, сам попросил замену, на Тарасенко. Последний спустя считанные секунды после появления на поле первым же касанием мяча превосходно пробил по нему, и попал точнехонько в девятку – 0:2. Чурилов в эпизоде выступил в роли отличного статиста.
 
Комфортный запас прочности, которого добились «солнечные»к экватору первой 45-минутки, наложил свой отпечаток на дальнейшую игру. Наверное, прекрасно понимая, что лучшее – враг хорошего, харьковчане оставшиеся три четверти встречи провели строго по результату. Вперед без лишней на то надобности они не мчались, а в обороне – чрезмерной осторожностью и скованностью старались не проникаться. Это позволило футболистам «Гелиоса» благополучно довести игру по победы.
 
Поставить ее под сомнения до перерыва пытались то Гунчак, то Сантрапинских, то Коробкин. После отдыха выступить ударной силой хозяев намерения имели Рудченко, вновь-таки Гунчак и Маковейчук, дубль которого принес «Буковине» в первом туре ничью с «Днестром». К разочарованию черновицкой публики, установившей, к слову, рекорд посещаемости в отдельно взятом туре (5700 болельщиков на матче), попытки и чаяния их любимцев терпели крах. Более того, окажись в ряде моментов Акименко, или заменивший его Фоменко, а так же Даудов с Гади точнее, буковинцы итоговым 0:2 вовсе не отделались бы. Однако и без этого, гости остались довольны завоеванным трем очкам, чего нельзя сказать о хозяевах, которые до матча считались фаворитами поединка, но были вынуждены капитулировать. Заслуженно и закономерно, между прочим.
 
«Буковина» – «Гелиос» – 0:2
 
«Буковина»: Чурилов, Климус (Шевцов, 46), Иванов, Дорош (Керчу, 84), Маковейчук, Донец (Блажко, 76), Коробкин-кап (Степанков, 57), Сантрапинских, Рудченко, Басов, Гунчак
Запасные: Преснаков, Щербак, Пыслар
«Гелиос»: Зарубин, Лобойко, Даудов (Радионов, 83), Булычев, Платонов (Назарук, 78), Шегда, Демченко (Тарасенко, 22), Борзенко-кап, Соломаха, Акименко (Фоменко, 72), Гади
Запасные: Качоренко, Сумцов, Белов
Голы: Александр АКИМЕНКО, 8 (0:1); Александр ТАРАСЕНКО, 23 (0:2)
Предупреждены: Иванов, 47; Дорош, 72 – Лобойко, 40; Борзенко, 64
 
Sport.ua
 
Источник ФК Динамо Киев
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 апреля 2024, 12:41 9
Ракицкий может покинуть Шахтер и перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Опытным центральным защитником интересуется «Металлист 1925»

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Комментарии 17
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
komissar70
terentyev2010, понял, пасип
brat_cn
Офигеть... пол состава фк Львов это игроки Десны...
maxk2010
Винница вперед!!!
JIecHuk (Одесса)
Дома должны были побеждать и Сталь и Днестр,а взяли по максимуме в Ужгороде...такого непредсказумия как щас у нас творится в команде,я давно не видел.Следующие игры покажут за ЧТО мы реально будем в этом сезоне бороться.А слова Климова,то что мы будем бороться за "место под солнцем" пока просто пшик.Говорим одно,а делаем совершенно другое.Эх Черик,Черик...удачи тебе
terentyev2010
Вообще-то, в Одессе уже тренер Наконечный.
komissar70
Одесса все еще верит в тренерский гений тандема Баль -Блохин )))
Max_Odessa
Молодец, Черноморец, что не проиграл. Похоже он и в первой лиге начинает играть в свою любимую игру как бы не вылететь, так шо очки понадобятся.
fairplay
Чё, Гамула заговорит теперь?
JohnyTempus
Гамулу з Закарпаттям назад в ПЛ
Tetiy
olgorl — 02.08.2010 13:25
Буковина заходи сзаду!
----------------------
olgorl
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
HardyBoyMKh
Гелиос вперёд!!
andr2896
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
FayFay
Одесса -вперед
MaulNet
Закарпаття !!!
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
macaron4eg
Вінниця вперед
Цікаво а Трапля ще грає?