Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
4401
5

Ігор Гамула забуксував

Огляд матчів 2-го туру першості першої ліги

Ігор Гамула забуксував
Нефтяник - Нива

ЗАКАРПАТТЯ – ЧОРНОМОРЕЦЬ - 0:1 (0:0).
25 липня. 19.00. Ужгород. Стадіон «Авангард». 400 глядачів.
Судді: Г.Махно, В.Пушенко, В.Александренко.
Делегат ФФУ: М.Біць.
Ужгород: Бабенко, Комарницький, Шендрик, Бойко (Гибалюк, 5), Мостовий, Райчевич, Артюх (Штурко, 74), Микуляк (Свиридов, 46), Леандро (Малигін, 57), Бобаль (Целих, 64), Невуче. Тренер: Ігор Гамула.
Одеса: Ширяєв, Гришко, Бабич, Буряк, Ребенок, Зубейко, Трусевич, Політило, Балашов (Тащі, 77), Васін (Дорош, 67), Діденко.
Тренер: Ігор Наконечний.
Гол: Дорош (78).
На 60-й хвилині Артюх не реалізував пенальті.
Попередження: Микуляк (29), Шендрик (44), Райчевич (64), Невуче (90) — Трусевич (50), Гришко (80).

ФК «Закарпаття» не так давно приймав одеську команду в рідних стінах. Було це минулої весни. І тренери навіть охрестили цей поєдинок як «матч смерті». Тоді зустріч закінчилася внічию (1:1), і навряд чи такий рахунок міг задовольнити обидві команди. Напевно, це був один з небагатьох випадків, коли не кожне очко на вагу «золота». Двом командам, а особливо ужгородцям, потрібна була лише перемога. Згодом саме цих двох очок не вистачило одеським хлопцям, аби зберегти прописку в прем'єр-лізі.

Цього разу матч розпочався не дуже весело для закарпатських уболівальників. Було трохи дивно дивитися на місцеву команду, яка, логічно, мала б розпочати матч з атакувальних дій. Однак гра велася до того, що ініціативу перехопили одесити.

Неозброєним оком було помітно, що підопічні Наконечного приїхали до Ужгорода лише за перемогою. У ФК «Закарпаття» були не менш амбітні плани, тим більше після поразки в Олександрії.

Що цікаво, матч розпочався зі швидкої заміни Ігоря Гамули. Схоже, коуч відразу не був задоволений розвитком подій.

Дощ відверто заважав гравцям показувати футбол, який подобається вболівальникам. Згодом команда Гамули таки забила гол: однак це Артюх не почув свистка арбітра і після свого влучного удару був змушений розвести руками. Наприкінці тайму вже фланговий арбітр та одесит Рябоконь веселили публіку. Гравець «Чорноморця» так відчайдушно бив в аут, що потрапив прямо в голову арбітра. За цим епізодом вболівальники пішли на перерву.

Другий тайм став продовженням першого. І ось, здавалося б, щастя для місцевої команди: Бобаль падає в штрафному майданчику, і — пенальті! Підходить аж ніяк не штатний пенальтист клубу Артюх — б'є повз ворота. Тут стало відомо, що ужгородцям буде непереливки. Не секрет, що після незабитого пенальті команда психологічно підсідає. Активний Балашов став частіше загрожувати воротам суперника, але його спроби успіху не мали. А тут і вдала, як з'ясувалося, заміна Наконечного. Дорош, який кілька хвилин тому вийшов на поле, відмінним ударом відкрив рахунок у матчі.

ДНІСТЕР - ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - 1:4 (1:3).
24 липня. 18.00. Овідіополь. Стадіон «Дністер». 500 глядачів.
Судді: А.Ноздрачов (Харків), І.Альохін (Симферополь), А.Ганжелюк (Керч).
Делегат ФФУ: В.Борис (Севастополь).
Овідіополь: Лавренцов, Вишталюк, Хромих (Р.Зубков, 83), С.Галюза, Лещук, Полтавець (Булганін, 80), Немчанінов, Д.Пархоменко, К.Пархоменко (Кошка, 71), Степанишин (Продан, 57), Поспєлов (Лобан, 36). Запасні: Паламарчук, Платунов.
Тренер: Андрій Пархоменко.
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк, Довгий, Іващенко (Фурта, 46), Зейналов, Кременчуцький (Грицук, 65), Запорожан, Шупик (Грибанов, 53), Ксьонз (Мельник, 84), Сидоренко (Гітченко, 46). Запасні: Овсієнко, Кабанов. Тренер: Володимир Шаран.
Голи: Полтавець (21, пен.) — Сидоренко (28, 32, обидва з пен.), Ксьонз (41), Грицук (90).
Попередження: Кременчуцький (37), Зейналов (45+1).

Хотілося б розпочати з «вічного». Недавно читав інтерв'ю з Валентином Полтавцем, де він відповідає на запитання: чому, демонструючи такий рівень гри, продовжує залишатися в команді-середнячку першої ліги? Міг би спокійно і в прем'єр-лізі грати... Ось що говорить лідер овідіопольців: «Загалом, це так, але величезну роль для мене відіграє комфорт. Мені комфортно в «Дністрі», а моїй сім'ї комфортно в Одесі, що знаходиться поруч». Чим не філософський підхід до футболу?

Звітна гра продемонструвала, що Валентину й справді комфортно в «Дністрі», адже демонструвати таку гру можна, лише перебуваючи в гармонії з собою та навколишнім світом. Навіть попри поразку «дністрян», на яку вони, до речі, не заслуговували (краще сказати так: на поразку вони заслужили, але не на таку велику), Полтавець відіграв на звичному високому рівні. Наприклад, усі штрафні, що їх виконували господарі, були зароблені саме ним.

Загалом же характер гри був такий. Спочатку з пенальті забили господарі, потім таким самим чином відповіли гості — Іващенка двічі збивали, а іменинник Сидоренко (день народження в Кирила був наступного дня) двічі забивав. Перші тридцять хвилин гри були на рівних. Далі ж дався взнаки вищий клас олександрійців, які в першому таймі зробили відрив ще більшим — Ксьонз вийшов віч-на-віч з Лавренцовим і ударом під поперечку забив третій гол. У другій половині гри гості зіграли від оборони, не давши змоги овідіопольцям створити хоч якусь небезпеку біля своїх воріт. Натомість гості наприкінці матчу закріпили свою перевагу — Грицук ударом в дев'ятку поставив крапку в зустрічі.

Андрій Пархоменко: «Я вважаю, що перші півгодини ми відіграли досить непогано. Забили гол, грали організовано, компактно. Суперник не мав моментів біля наших воріт. Але потім грубої помилки припустився молодий футболіст, тому що не можна приймати м'яч у своєму штрафному майданчику і намагатися зберегти його. Як наслідок, його «обікрали». Моя думка з приводу другого пенальті: арбітр просто його вигадав. Лавренцов був першим на м'ячі. Цей епізод розвалив нашу гру повністю. Ми якось легко пропустили третій м'яч, і гру було зроблено».

Володимир Шаран:
«Незважаючи на рахунок матчу, сьогоднішня гра була дуже тяжкою — дався взнаки переїзд і непрості погодні умови. «Дністер» справді дуже непогана команда, тактично грамотна. Я задоволений, думаю, що вболівальники задоволені, президент задоволений і роботою, і грою, і результатом».

КРИМТЕПЛИЦЯ - ТИТАН - 2:1 (1:0).
24 липня. 19.00. Молодіжне. Стадіон «Кримтеплиця». 900 глядачів.
Судді: В.Дяденко (Кіровоград), Г.Дзюбенко(Севастополь), І.Сидорук (Конотоп).
Делегат ФФУ: А.Гордієнко (Дніпропетровськ).
Молодіжне: Бандура, Д.Антонюк, Бойко, Візавер, О.Антонюк, Абляметов, Романенко (Саранчуков, 80), Єрмоленко (Симончук, 46), Печонкін, Малюк (Трухін, 61), Голоперов (Діабі, 58). Запасні: Вокальчук, Зубко, Свинцицький.
Тренер: Олександр Севидов.
Армянськ: Кошелєв, Світличний, Момотенко, Крюков, Столярчук (Калиненко, 46), Субочєв, Мацак, Камерцель (Волга, 78), Климентовський (Яровенко, 46), Довжик, Радіонов (Шарко, 46). Запасні: Старущенко, Візенок, Маслов.
Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Єрмоленко (5), Діабі (67) — Довжик (61, пен).
Попередження: Світличний (1), Яровенко (74).
Вилучення: Д.Антонюк (60, фол останньої надії).

Кримське дербі вдалося на всі сто відсотків! Тут були і гарні голи, і купа нереалізованих моментів обома командами, і пенальті, й воротарські помилки. Загалом, гра була рівною. Лише в перші 30 хвилин ініціативою володіли господарі, створюючи великі проблеми захисту армянців, а потім гра вирівнялася — «Титан» теж продемонстрував, що вміє атакувати. Та за ті перші 30 хвилин «тепличники» встигли відкрити рахунок. Кілька ударів поспіль Кошелєв витягував, але останній у виконанні Єрмоленка став результативним.

У подальшому армянці неодноразово могли зрівняти рахунок, але зробили це лише в другому таймі з пенальті, яке реалізував Довжик, котрий до цього двічі класно бив здалеку, але Бандура витягував. Приводом для пенальті стало порушення Дмитра Антонюка проти Яровенка, яке арбітр кваліфікував як фол «останньої надії».

Цікаві ролі команди обрали на той час, що залишився — гості атакували і володіли перевагою, а господарі контратакували, причому, дуже небезпечно. Під час однієї з контратак стався гол. Передачу з лівого флангу в гол перетворив Діабі.

Олександр Севидов: «Гра була рівною. Команда в Армянську дуже бойова. Вони нам ні в чому не поступалися. Був колосальний настрій. Можливо, голосно лунає — але це «кримське дербі». Ми щогри тепер втрачаємо по центральному захисникові. Вирішуватимемо і цю проблему».

Микола Федоренко:
«У деякому плані, в «Кримтеплиці» була перевага. Команда має великий досвід гри в першій лізі і минулого сезону посіла високе місце. Але грою своїх футболістів я задоволений. Результатом — ні. Але якщо ми всі матчі гратимемо на такому рівні і бажанні перемогти, то, гадаю, результат буде».

НАФТОВИК-УКРНАФТА - НИВА - 4:0(1:0).
24 липня. 19.00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 2500 глядачів.
Судді: В.Бондар (Харків), Є.Данильченко  (Луганськ), Ю.Карп'як (Львів).
Делегат ФФУ: А.Кескюла (Павлоград).
Охтирка: Втюрин, Котелюх, Тарасенко, Карпенко, Юрченко, Єсип, Бояринцев (Погорелов, 77), Євсеєв (Покосенко, 83), Семенина (Саванчук, 28), Вітер (Прокурор, 90), Каракевич (Ліщук, 72). Запасні: Дейнеко, Башлай. Тренер: Сергій Мизін.
Вінниця: Гайдаржи, Найко, Прохоров (Кушка, 55), Пилявський (Кругляк, 74), Бовтрук, Гергелюк, Качур (Лук'янець, 63), Воронін (Климов, 55), Герасимець (Курневич, 69), Козьбан, Варченко. Запасні: Скибенко, Ярмолюк.
Тренер: Олег Федорчук.
Голи: Євсеєв (4, 65), Єсип (80), Покосенко (88).
Попередження: Герасимець (60), Найко (63).

Востаннє суперники зустрічались між собою понад п'ять років тому. Та матчі між суперниками, ще з часів колишнього Союзу завжди відбувалися в гострій і безкомпромісній боротьбі. Не стала винятком і звітна гра. І хоча підопічні Олега Федорчука програли з великим рахунком, вони не мали вигляду «хлопчиків для биття» і в подальшому можуть зробити не один сюрприз командам першої ліги.

Матч почався без розвідки. Уже на його початку господарі дістали право на штрафний удар на лінії карного майданчика подолян. Виконувати «вирок» арбітра взявся вправний виконавець штрафних охтирської команди Михайло Юрченко, та його удар потрапив у стінку. А за хвилину нафтовики повели в рахунку. Цього разу виконувати штрафний взявся Євсеєв. Євген пробив у гущавину гравців — і м'яч влетів у сітку воріт. Після цього поєдинок відбувався в обопільних атаках. На 26-й хвилині гості втратили, мабуть, найреальнішу нагоду зрівняти рахунок. Руслан Качур завдав сильного удару метрів із 20-ти, м'яч від стійки влучив у спину Втюрину і вилетів на кутовий. За сім хвилин — штрафний у виконанні Сергія Вороніна, і голкіпер охтирців кінчиками пальців «витягнув» м'яч з-під поперечини.

Після перерви гра пішла в дещо спокійнішому руслі. Нафтовики не форсували розвитку подій, а вінницькі футболісти не змогли створити нічого конструктивного біля воріт господарів, хоча вони й намагалися змінити хід поєдинку. Та одного бажання було замало. А от охтирські футболісти зусиллями креативного Вітера збільшили свою перевагу. Дмитро правим флангом атаки обійшов двох оборонців «Ниви», виконав прострільну передачу в центр карного майданчика, де Євсеєв, який набігав на цю передачу, не залишив жодного шансу голкіперу. До речі, рівень гри Євгена зростає просто на очах, що й відзначив на післяматчевій прес-конференції головний тренер Сергій Мизін.

Характер гри змінився після заміни не досить активного, але досвідченого Романа Каракевича. На вістрі атаки розпочав грати Єсип, і саме завдяки його зусиллям охтирські футболісти забили ще два голи. Одного разу Богдан відзначився сам, а іншого — асистував Покосенку.

ЗІРКА - ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - 0:2 (0:1).
24 липня. 18.30. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 1600 глядачів.
Судді: С.Скрипак (Київ), В.Пилипенко (Фастів), І.Куценко (Бровари).
Делегат ФФУ: О.Дігтяр (Полтава).
Кіровоград: Білошапка, Круцкевич, Пінчук, Стоян, Смалько (Атаєв, 81), Городов, Ткачук (Костюченко, 63), Ситник (Бондарєв, 46), Демиденко (Погребняк, 76), Давидов (Грищенко, 46), Кочура. Запасні: Коледа, Галенко.
Тренер: Олександр Дериберин.
Калініно: Тукач, Луценко, Бобух, Бриль, Каваців, Ніконов (Гай, 53), Павелко, Рябко (Погорельцев, 86), Панченко, Івашко (Попов, 89), Леонов (Рябцев, 66). Запасні: Литовченко, Мамонов, Гєворгян.
Тренер: Анатолій Беляй.
Голи: Івашко (39), Погорельцев (90+4).
Попередження: Кочура (36), Стоян (50), Городов (73) — Бриль (18), Ніконов (50).

На перший матч на власному стадіоні вийшла фактично нова команда. Тому й не дивно, що перші хвилини пішли на налагодження ігрових зв'язків, розвідку оборонних редутів суперників. У ці хвилини суперники, мабуть, занадто хвилювались, тому відсоток неточних передач був вищий від звичайного.

Першими на правах господарів оговтались гравці «Зірки» і повели планомірну осаду воріт суперників. Після передач з флангу активного Давидова мали змогу відзначитися обидва форварди кіровоградців: Ситник і Кочура. В обох випадках бездоганно зіграв Сергій Тукач. «Фенікс-Іллічівець» у ці хвилини, намагався щось протиставити, організувати контргру, але все, що можна згадати, це — неточний удар Дмитра Леонова з небезпечної позиції.

Здавалося, назріває гол, і він справді стався, але забили його гості. Скориставшись помилкою Демиденка перед власним штрафним майданчиком, гості швидко розіграли просту комбінацію. Передача з флангу знайшла голову Івашка, і круглий зайшов у кут воріт.

Другий тайм розпочався з подвійної заміни у складі «Зірки». Відчувалось прагнення господарів активізувати гру. Але гості показали себе відмінно підготовленими фізично, непогано налаштованим тактичним колективом. А емоційність і завзяття Анатолія Беляя, який під час кожної контратаки гучно вимагав у підлеглих стрімко повертатися у захист і займати свою позицію, привернула увагу і на трибунах. Вболівальникам здалося, що і тренер б'ється на полі. Кіровоградські гравці спробували і передачі з флангу, і дальні удари, та все марно. Перші легко читалися захисниками. Удар Пінчука зафіксував голкіпер, після пострілу Круцкевича круглий пролетів над поперечиною. Щодалі просувалася гра, то більше в'язли у захисних лещатах кіровоградці. Занадто глибоко почав відходити Городов, не проходили гострі передачі у Ткачука. Кіровоградці зовсім не створювали небезпечних моментів.

У кінці зустрічі гості організували два стрімких і дуже небезпечних моменти. У першому разі Панченко відверто пробачив «Зірку», а в другому епізоді, після передачі з флангу, Погорельцев вийшов сам на сам з воротарем і встановив остаточний рахунок.

ГЕЛІОС - ДИНАМО-2 - 0:0.
25 липня. 18.00. Харків. Стадіон «Геліос-Арена». 400 глядачів.
Судді: А.Жабченко, Ю.Волков, С.Ковальских (усі — Симферополь).
Делегат ФФУ: В.Шельменко (Київ).
Харків: Зарубін, Борзенко, Буличов, Шегда, Лобойко, Гаді (Ізвеков, 67), Платонов, Соломаха (Сумцов, 84), Радіонов (Даудов, 60), Фоменко (Акименко, 64), Демченко (Тарасенко, 72).
Тренер: Сергій Кондауров.
Київ: Рудько, Морозенко (Макаренко, 71), Суарес, Рибалка, Сухоцький (Щедрий, 77), Рижук, Люлька, Коваль (Шевчук, 74), Парцванія, Козлов (Допілка, 33), Кушніров.
Тренери: Геннадій Литовченко, Сергій Ребров.
Попередження: Гаді (21), Соломаха (28) — Люлька (16), Морозенко (55).

Команди почали матч не дуже жваво. Але вже на 10-й хвилині гості могли відкривати рахунок: Коваль вийшов сам на сам з воротарем «Геліоса». Проте переграти його не зміг, пробивши поруч із ближньою стійкою. Господарі почали поступово прокидатися й створювати небезпеку біля воріт «Динамо-2», але ударам харків'ян бракувало влучності. Кияни, у свою чергу, турбували Зарубіна неточними пострілами з-за меж штрафного майданчика. А на 39-й хвилині екс-гравець запорізького «Металурга» Андрій Демченко міг відкрити лік голам «Геліоса» в цьому чемпіонаті. Соломаха вивів партнера по команді на побачення з воротарем, але півзахисник нагодою не скористався.

Після відпочинку картина на полі суттєво не змінилася: «Геліос» контролював перебіг матчу, а «Динамо-2» грало на контратаках. У середині другого тайму Платонов запам'ятався відмінним ударом метрів з 28, але м'яч після його пострілу пролетів у лічених сантиметрах над поперечиною. Цим ударом Валентин зірвав перші оплески на «Геліос-Арені» цього року. Потім пішов на заміни Кандауров з метою здобути перемогу, випустивши по черзі Даудова, Акименка, Ізвекова, Тарасенка та Сумцова. Поява цих гравців на полі дала харківським глядачам хоч невелику, але надію на успіх. І все-таки трапилася відмінна нагода у «Геліоса» вирвати перемогу в кінцівці матчу, коли Соломаха отримав м'яч на лінії штрафного. Та переграти Рудька йому не вдалося.

ФК ЛЬВІВ - АРСЕНАЛ - 1:0 (0:0).
25 липня. 18.00. Добромиль. Стадіон «Лафорт Арена». 1900 глядачів.
Судді: О.Лаврів, В.Заровецький, В.Луцький (усі — Івано-Франківськ).
Делегат ФФУ: С.Шебек (Київ)
Львів: Шевчук, Ковальчук. Гальчук, Романюк, Ільків, Сангаре, Кобець (Кондратюк, 77), Кандауров (Кикоть, 86), Чепурненко (Козак, 67), Старенький (Мостовий, 89), Крамар (Гребинюк, 75).
Тренер: Олександр Рябоконь.
Біла Церква: Литвин, Стоян, Лебединець, Малий, Гонщик (Бурлін, 46), Коваленко, Швець (Кармаліта, ЗО), Рибковський (Алексанов, 59), Драголюк (Піцур, 46), Деревльов, Бровкін (Гордієнко, 73).
Тренер: Ігор Артимович.
Гол: Крамар (19).
Попередження: Ільків (15), Кобець (22) — Драголюк (20), Деревльов (54).
Вилучення: Бурлін (64).

Львівський клуб, який з різних причин не може пустити коріння в однойменному місті, постав перед добромильським уболівальником оновленою командою. Змінено тренерський штаб і понад половину ігрового складу. До речі, перейменовано й сам стадіон. Прикро, що історична і ближча місту Добромиль назва Княжа та хороші традиції клубу відходять у забуття. Відтепер футболісти міста Лева приймають суперників на ігрищі «Лафорт Арена». Хочеться вірити, що все робиться задля кращого майбутнього клубу.

Щоправда в передстартовому інтерв'ю на одному із львівських телеканалів власник ФК «Львів» пан Кіндзерський говорив про втрати з іронією: «Питання, чому з команди пішли футболісти основи, доволі суперечливе. Я радий, що пішли Баранці. Ми їх продали за 1 гривню «Карпатам». Радий і за тих, котрі пішли в «Оболонь». А ще недавно був час, коли цих хлопців готові були носити на руках...»

Та попри зміни, львів'яни доволі впевнено розпочали новий сезон, переконливо здолали непереможне Калініно. І в доброму настрої приступили до гри проти білоцерківського «Арсеналу». Підопічні Рябоконя з перших хвилин матчу, на промоклому газоні, дали зрозуміти супернику про свої наміри, а те, з яким бажанням вони атакували, додавало віри вболівальникам у їхню перемогу.

Незважаючи на територіальну перевагу, майже до двадцятої хвилини гості надійно відбивалися, але у підсумку змушені були викинути білий прапор в епізоді, коли Крамар у падінні філігранною підкруткою увігнав м'яча у ворота «Арсеналу». Здавалося, радість львівських футболістів не мала меж. Однак для загальної перемоги футболістам Львова більше не було потреби перевантажуватися. Хоча непогані моменти у першому таймі мали Кандауров, Старенький і Чепурненко, але вони не скористалися з напрацювань колег.

Гості з усіх сил прагнули змінити хід гри на свою користь, але на завершальній стадії їм відверто не щастило. До того ж, і воротар Шевчук діяв упевнено.

Покладались кращі сподівання на другий тайм, але і він не приніс голів. ФК «Львів» здобув щасливо другу перемогу і з комплектом очок перебуває в пелетоні команд-лідерів, до того ж, залишається єдиним клубом, який не пропустив ще жодного м'яча у свої ворота.

ЕНЕРГЕТИК - БУКОВИНА - 1:4 (1:1).
23 липня. 17.00. Бурштин. Стадіон «Енергетик». 2000 глядачів.
Судді: О.Бондар, В.Папірович (обидва — Хмельницький), Д.Шаличев (Суми).
Делегат ФФУ: В.Шельменко (Київська область).
Бурштин: Хомин, Лазорик, Данищук, Гребінський (Срібний, 78), Слука, Микуш (Прокопович, 58), Афанасьєв (Януш, 37), Долотко, Жеребцов (Веретко, 46), Чернов, Семенюк. Запасні: Ільющенков, Деренюк, Єнілеєв.
Тренер: Микола Пристай.
Чернівці: Чурилов, Басов, Климус, Іванов, Рудченко, Гунчак (Шевцов, 76), Дорош (Керчу, 70), Донець (Блажко, 72), Сантрапинських (Пислар, 81), С.Маковійчук, Коробкін (Степанков, 76). Запасні: Преснаков, Скорейко.
Тренер: Вадим Заяць.
Голи: Семенюк (31, пен.) — Коробкін (23, 58, пен.), Іванов (53), Басов (68).
Попередження: Афанасьєв (33), Гребінський (66) — С.Маковійчук (45), Гунчак (48).

Микола Пристай: «У нашої команди дуже складна фінансова ситуація. Ми перебуваємо у психологічній ямі. Керівництво «Енергетика» робить все можливе для того, щоб вирішити проблеми клубу. Прикро, але наші футболісти не розуміють нас. Кілька гравців, яких ми нещодавно запросили, на жаль, не усвідомлюють тих завдань, які стоять перед «Енергетиком». Бракує також футболістам майстерності. Звідси й провали. Зокрема, ми «привезли» у власні ворота пенальті».

Вадим Заяць: «Енергетик» — дуже непогана команда. І все ж нам вдалося схилити шальки терезів на свій бік. Я хочу подякувати своїм підопічним за те, що вони зуміли досягти максимального результату в Бурштині. Також вдячний нашим відданим уболівальникам, які прибули в Івано-Франківську область та підтримали «Буковину».

СТАЛЬ - ПРИКАРПАТТЯ - 5:0 (1:0).
4 липня. 18.00. Алчевськ. Стадіон «Сталь». 2800 глядачів.
Судді: О.Іванов (Макіївка), А.Шамека (Маріуполь), В.Жарий (Павлоград).
Делегат ФФУ: В.Безсмертний (Кіровоград).
Алчевськ: Ситало, Білий, Назаренко, Кондратюк, Чеботаєв, Гордя (Янченко, 77), Гавриш, Мироненко (Палагнюк, 80), Окана-Стазі (Сікорський, 66), Коллінс (Одинцов, 63), Шевченко (Локтіонов, 66).
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Івано-Франківськ: Локатир, Плехтяк, Гаврилишин, Мельничук, Канюк, Батальський (Коржук, 85), Бут (Барчук, 77), Іванишин (Стоцький, 87), Герасименко, Микуляк (Калайда, 62), Ревуцький.
Тренер: Сергей Пташник.
Голи: Гордя (27), Кондратюк (49), Окана-Стазі (63, 65), Палагнюк (88).
Попередження: Бут (1), Гаврилишин (24).

Якщо минулого туру «Прикарпаттю» ще вдалося переграти «Зірку», яка поки далека від оптимального стану, то в матчі з досвідченим суперником івано-франківці викинули білий прапор. На початку матчу здавалося, що «Прикарпаття» дасть гідний бій бронзовому призеру минулої першості. Але стартовий запал гостей швидко вичерпався. «Сталь» заспокоїла гру, поступово прокладаючи шляхи до воріт суперника.

Єдиний гол після першого тайму ще залишав гостям шанси сподіватися бодай на нічию. Але швидкий м'яч на початку другої сорокап'ятихвилинки, як потім показала гра, став вирішальним. Суперник був приречений, у підсумку отримавши п'ять «сухих» голів.


Олександр ОЗІРНИЙ, Валерій ЧЕРНЕЦЬ, Ігор УМАНСЬКИЙ, Олександр ГАРКАВЕЦЬ, Олександр ПАУК, Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

Тренер Эвертона рассказал о характере травмы Миколенко
Футбол | 25 апреля 2024, 15:57 0
Тренер Эвертона рассказал о характере травмы Миколенко

Пока подробностей не так уж и много

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
asonassa1983
Буковина вперед!
MaulNet
Ех... когда будет уже ПОБЕДА ?!
jack19892008
Кировоград,ГАНЬБА!!!!! надеюсь на след матч никто не придет смотреть этот позор.
JIecHuk (Одесса)
Ну,таки да!
FidanFCCO
Черноморец красавцы!!!