Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 мая 2017, 22:37
10155
27

Карпати виграють у Дніпра принциповий двобій за виживання

Команда Дмитра Михайленка зазнає поразки в драматичному матчі, в якому була попереду в два м'ячі

| Обновлено 14 мая 2017, 22:37
10155
27
Карпати виграють у Дніпра принциповий двобій за виживання
Ажіотаж навколо матчу був підвищеним, адже зустрічалися команди, які ведуть відчайдушну боротьбу за збереження прописки у Прем’єр-лізі. «Дніпро» відставав від «Карпат» лише на два пункти і мав шанс обігнати «зелено-білих» у турнірних перегонах.
 
Обидва наставники суперників мали певні кадрові проблеми, бо не могли задіяти дискваліфікованих центральних захисників – Сватка у дніпрян та Дитятьєва (вдруге поспіль) – у «карпатівців». Порівняно з минулим туром Олег Дулуб зробив три заміни: замість Філімонова, Кльоца і Зубейка на поле вийшли Вербний, Мірошниченко та Гуцуляк. Дмитро Михайленко ж замість Сватка на поле випустив досвідченого Чеберячка, який вийшов на гру з капітанською пов’язкою.
 
Суперники, для яких це був вже четвертий матч у цьому сезоні, розпочали битву за виживання без розвідки. Перший удар в рамку воріт нанесли господарі, але Кочергін пробив у руки Боровику. Гості відповіли атакою за участю Гладкого та Матвієнка, але Микола пробив мимо рамки воріт. Після навісної передачі Довбик зумів випередити Лобая, але удар у нападника, який у квітневій грі оформив дубль у воротах «Карпат», вийшов несильним і в руки воротарю.
 
Гра проходила у рівній боротьбі, і «карпатівці» намагалися заплутати оборонні редути «Дніпра». І після однієї з атаки це їм вдалося, коли у штрафному опинився захисник «левів» Нестеров, але Лунін ногами зумів парирувати удар Андрія. Забракло влучності і досвідченому  Голодюку, удар якого прийняла на себе «стінка» дніпрян. Гості продовжували більше володіти м’ячем, проте до небезпечних моментів біля воріт Луніна справа не доходила. Під кінець тайму контрвипад господарів завершився небезпечним ударом Влада, коли м’яч пролетів поруч з дальньою штангою.
 
Ледь розпочався другий тайм, як «Дніпро» зумів розмочити ворота «Карпат». Після скритого пасу Чеберка до штрафного на Кочергіна, той в один дотик зумів перекинути м’яч повз Боровика у дальній кут воріт гостей. Окрилені таким розвитком подій дніпряни продовжували шукати шляхи для взяття воріт «левів» і забили ще один гол. Довбик, обігравши на замаху Лобая, пробив низом впритул зі штангою.
 
Після цього Дулуб вирішив внести корективи у принциповий поєдинок, зробивши подвійну заміни: замість Голодюка і Гуцуляка на  поле вийшли Чачуа та Грисьо, причому Максиму у день гри виповнився 21 рік.  І «Карпати» зуміли скоротити рахунок, коли Гладкий скинув головою м’яч на Ксьонза, і Павло також головою пробив у ціль.
 
Тепер вже «леви» з підвищеною енергією почали тиснути на ворота суперників і швидко відновили рівновагу. Після навісної передачі Грися злагоджено зіграли у штрафному захисники «Карпат» і з пасу Лобая холоднокровно пробив головою Нестеров у незахищений кут. Не встигли підопічні Михайленка оговтатись від такого розвитку подій, як пропустили і третій гол. Лунін невдало відбив удар Нестерова, м’яч відскочив до Худоб’яка, який зробив передачу на Грися, і Максим в один дотик пробив під поперечину, вивівши «левів»  вперед.
 
Враховуючи турнірне становище в разі поразки від «Карпат», «Дніпро» доклав чимало зусиль, щоб уникнути поразки, проте бодай зрівняти рахунок господарям поля так і не вдалося.
 
У підсумку «Карпати» здобули третю за історію вольову перемогу над «Дніпром», причому вдруге на «Дніпро-Арені» (раніше  у квітні 2014 року – 4:1). Також вболівальники «Карпат» побачили і довгоочікувану виїзну перемогу своєї команди, яка не перемагала 13 (!) ігор: 5 нічиїх та 8 поразок. Востаннє «зелено-білі» здобували вікторію в гостях ще 23 липня і також у Дніпрі, але в матчі зі «Сталлю». «Дніпро» ж з 3 грудня загалом не поступався суперникам впродовж 12-ти (!) ігор: 4 перемоги та 8 нічиїх. І сталися ці всі події, до речі, у ювілейному 700-му матчі львівського клубу у Прем’єр-лізі.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ 
 
«Днепр» – «Карпаты» – 2:3 (0:0)
 
«Днепр»: Андрей Лунин, Александру Влад, Владимир Полевой, Максим Лопырёнок, Владимир Адамюк, Владислав Кочергин, Артем Довбик (Денис Баланюк, '74), Евгений Чеберко (Игорь Когут, '71), Евгений Чеберячко (Олег Кожушко, '86), Юрий Вакулко, Максим Лунёв
«Карпаты»: Евгений Боровик, Олег Голодюк (Амбросий Чачуа, '58), Андрей Нестеров, Денис Мирошниченко, Иван Лобай, Назар Вербный, Николай Матвиенко, Игорь Худобяк (Дмитрий Клёц, '84), Павел Ксенз, Александр Гладкий, Алексей Гуцуляк (Максим Грысьо, '59)
 
Арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)
 
 Владислав Кочергин, 47, Артем Довбик, 54 - Павел Ксенз, 65, Андрей Нестеров, 70, Максим Грысьо, 74.
 Максим Лунёв, 43. Юрий Вакулко, 62. Владимир Адамюк, 73. - Максим Грысьо, 63. Александр Гладкий, 80. Назар Вербный, 86.
 
Удары (в створ): 8 (5) – 9 (5).
Угловые: 5 – 1.
Офсайды: 0 – 2.

Зрителей: 4.654.
 
 
Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Нганну рассказал, что его разочаровало в бою с Джошуа
Бокс | 18 марта 2024, 11:18 0
Нганну рассказал, что его разочаровало в бою с Джошуа

Франсис уверен, что мог бы провести бой намного лучше

Скауты Манчестер Сити будут просматривать вратаря сборной Украины
Футбол | 19 марта 2024, 00:40 0
Скауты Манчестер Сити будут просматривать вратаря сборной Украины

В поле зрения скаутов чемпиона Англии попал голкипер юношеской сборной Украины U-19 Давид Фесюк

Комментарии 20
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Jeck
Всім камбекам камбек
Patriot  UA
шкода, що одна із двох граючих у непоганий футбол команд ВИЛЕТИТЬ, а всяке ДНО без роду та племені залишеться
kili8
На моі памяті після 0 2 карпати виграли дома у кривбаса але це було вдома і дуже давно а на виізді таких камбеків не памятаю як що хтось знае нагадайте
tabinjoli999com.ua
Эти две команды заслуживают Уважения , так как в отличии от других клубов, они единственные играют полной самоотдачей против ДК и ШД, !!! поэтому теперь все в руках у Бени, если он решит проблему с ФФУ КДК то вернут очки отобранные у ДД , надеются на это много народов из Днепра!! вот тут то и покажет свое истинное лицо уважаемый Коломойский !!! если до июня не решит в первые в историй ДД окажется в не Премьер лиге, и это будет благодаря Коломоискому!!!
Dragon9
Грали тоді в страшному тумані пам"ятаю..
Michael Savchyn
леви!
Jeck
Пригадую з Чорноморцем давним давно.
Там ніби після першого тайму було 1-3, а закінчився з рахунком 4-3.
Пам'ятаю тоді на стадіоні палили факели з газет і наприкінці матчу стадіон був як суцільний факел.
l_pogulianka
ще "Чорноморець" вдома після першого тайму 1-3 перемогли 4-3 (рік зараз не згадаю)
alex8-48
Проблема Днепра в том,что не было возможности до заявлять новых футболистов , в его распоряжении были только игроки молодёжки и юниоры. На поле выходят все лучшие и усилить игру заменами,в отличии от их соперников, просто не кем.
l_pogulianka
ще теж було з чорноморами вдома після 1-2 ,3-2 фінальний, важко згадати так відразу)))але камбеків було небагато ,наскільки моя пам"ять мене не зраджує)
kili8
Було таке але дома і не перемога а ще тоді був дуже густий туман
alessandro13
Не столько камбек "Карпат", сколько неожиданный провал "Днепра" после 2:0. Очевидная нехватка опыта - не довести такой матч до победы. Очень жаль!
Dragon9
наприклад такі як зірка колгосп, чи бомжі з олімпіка...
keshmann
Калеки,без Сватка вообще в защите дыра
lyashkosergey
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил