Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 мая 2017, 17:52
3029
3

Сталь в Дніпрі здобула вольову перемогу над Карпатами

Львівська команда вела в рахунку, але двічі пропустила в другому таймі

| Обновлено 07 мая 2017, 17:52
3029
3
Сталь в Дніпрі здобула вольову перемогу над Карпатами
football.ua
Цей поєдинок викликав збільшений інтерес вболівальників. «Карпатам» у спину дихає «Дніпро», який перебуває у зоні вильоту. «Сталь» же при Леоніду Кучуку на своєму полі не втратила ще жодного очка у чотирьох матчах. Обидва білоруські тренери-суперники порівняно з минулим туром зробили суттєві кадрові зміни. У «сталеварів» замість дискваліфікованих Паньківа та Стаменковича, а також Іщенка, Задераки і Васіна на поле вийшли Бандура, Кравченко, Дебелко та брати Малакяни. У складі гостей замість вилученого в минулому турі Дитятьєва, а також Мірошниченка, Вербного і Гуцуляка на поле вийшли Зубейко, Кльоц, Ксьонз і Голодюк, який востаннє грав у чемпіонаті ще 11 березня, коли зазнав травми в матчі з «Волинню».
 
Не зважаючи на спекотну обідню погоду, обидва суперники почали поєдинок на високих швидкостях. І підопічні Олега Дулуба, як і в попередній виїзній грі в Кропивницькому, швидко відкрили рахунок. «Карпати» розіграли кутовий удар, Матвієнко головою скинув м’яч до штрафного, де захисник Нестеров в один дотик пробив між руками Бандури. Для Нестерова, до речі, це був перший гол у складі «левів», а востаннє Андрій відзначався у Прем’єр-лізі ще у травні 2011 року – у складі запорізького «Металурга».
 
Господарі поля могли швидко відновити рівновагу, коли кращий голеадор «сталеварів» Карікарі ледь не скористався помилкою Матвієнка, пробивши впритул з рамкою воріт «Карпат». Кам’янці намагалися шукати різні шляхи взяття воріт Боровика, але пройти оборонні редути гостей було непросто. Та й завершальним ударам «сталеварів», зокрема Карікарі та Карасюка, бракувало влучності.
 
Підчас перерви відбулася лише одна заміна, причому вимушена: замість Зубейка, який отримав пошкодження після одного з протиборств, на правому фланзі оборони почав діяти Мірошниченко. «Зелено-білі» першими створили небезпечний момент у другому таймі, коли після хорошого пасу Ксьонза пробивав головою під поперечину воріт Гладкий, але Бандура перевів м’яч на кутовий.
 
Намагаючись освіжити атакувальний порив своїх підопічних Кучук одразу робить подвійну заміну, випустивши на поле Деула та Васіна, який, як і Пашаєв, свого часу виступав і за львівську команду. «Карпати» не відсиджувались в обороні, намагаючись зберегти важливий для них рахунок. Після чергової атаки лівим флангом за участю активного Ксьонза завершальний удар зльоту наносив Кльоц, але і Дмитру забракло влучності.
 
В середині тайму господарі поля таки зуміли вразити ворота гостей. Після передачі з лівого краю Васіна на мить встиг випередити воротаря Дебелко, пробивши низом впритул зі штангою. Футбольні гойдалки продовжувалися, і вже «Карпати» знову могли вийти вперед. Після пасу Гладкого Худоб’як обіграв Бандуру, але Шабанов у кидку дивом встиг вибити м’яч з порожніх (!) воріт.
 
Згодом вже «Карпати» виручив Боровик, у неймовірних кидках спочатку парирувавши удар Деула і тут же перевівши м’яч на кутовий після добивання Дебелка. В свою чергу, після помилки Деула «карпатівці» могли знову завершити атаку голом, але Чачуа несподівано помилився із завершальною передачею. Натомість  «Сталь» під кінець матчу зуміла вирвати вольову перемогу – після дальнього «крученого» удару Карасюка, який перед цим звільнився від опіки Філімонова.
 
У підсумку «Сталь» знову не втратила домашні очки при Кучуку, а «Карпати» не перемагають в чемпіонаті на полях суперників вже 13 ігор: 5 нічиїх та 8 поразок. Тепер на «зелено-білих» чекає третя поспіль виїзна гра у чемпіонаті і знову у Дніпрі, цього разу проти місцевого клубу, який також бореться за виживання в елітному дивізіоні України.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Сталь Каменское» - «Карпаты» - 2:1

Роман Дебелко, 69, Роман Карасюк, 88 - Андрей Нестеров, 12

«Сталь Каменское»: Александр Бандура, Антон Кравченко, Артем Шабанов, Павел Пашаев, Леандро Да Силва, Кваме Карикари (Максим Задерака, '77), Максим Каленчук, Роман Карасюк, Гор Малакян (Бой Деул, '60), Эдгар Малакян (Денис Васин, '59), Роман Дебелко

«Карпаты»: Евгений Боровик, Олег Голодюк (Амбросий Чачуа, '60), Андрей Нестеров, Евгений Зубейко (Денис Мирошниченко, '46), Иван Лобай, Николай Матвиенко, Артем Филимонов, Дмитрий Клёц, Игорь Худобяк, Александр Гладкий, Павел Ксенз (Алексей Гуцуляк, '82)

Павел Пашаев, 20. Денис Васин, 86. - Евгений Зубейко, 9. Артем Филимонов, 38. Амбросий Чачуа, 75.

Арбитр: Катерина Монзуль (Харьков)

Удары (в створ): 14 (7) - 6 (4)
Угловые: 9 - 5
Оффсайды: 3 - 0.

Зрителей: 942.
 
 
Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

В Днепре-1 отреагировали на информацию об интересе к Сватку со стороны MLS
Футбол | 19 марта 2024, 08:45 0
В Днепре-1 отреагировали на информацию об интересе к Сватку со стороны MLS

Вячеслав Фридман заявил, что днепровский клуб пока что не рассматривает это предложение

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
STALKER_ANTON
«Карпатам» у спину дихає «Дніпро», яке перебуває у зоні вильоту.
Дніпро - не середнього, а чоловічого роду.
tabinjoli999com.ua
МЕТЕОР стадион очень хороший очень суперский и газон вообще классный , столько там я просмотрел матчей просто аж дух берет, когда Кучеревский тренировал, очень Жаль что ДД в шатком состояний, ну надеемся что Днепр сделает еще пару побед особенно вот вот с Карпатами и будет дальше двигаться и лето переживет осенью будет все видно!!