Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 ноября 2016, 21:22
9838
32

Шахтер в большинстве дожал Карпаты

Подопечные Паулу Фонсеки одержали непростую победу на стадионе «Металлист»

| Обновлено 19 ноября 2016, 21:22
9838
32
Шахтер в большинстве дожал Карпаты
Географія арен «Шахтаря» в ролі господарів поля в матчах з «Карпатами» постійно змінюється, і після Києва та Одеси місцем зустрічі команд з полюсів турнірної таблиці став Харків. Після тривалої паузи у Прем’єр-лізі склад гірників порівняно з минулим туром дещо змінився. Замість Ордеця в центрі оборони діяв Ракицький, а Малишева замінив Коваленко. В складі ж «Карпат» замість Грися діяв досвідчений Ксьонз і замість дискваліфікованого Нестерова – Зубейко. До речі, білоруський наставник «левів» Олег Дулуб на гру проти лідера чемпіонату посилив лінію оборони, де цього разу діяв і Костевич.
 
Як і очікувалось, номінальні господарі поля активніше розпочали поєдинок, і вже у дебюті гри відкрили рахунок. Бернард з лівого флангу атаки прострілив вздовж штрафного, Марлос пропустив м’яча на Срну, і капітан «Шахтаря» дальнім ударом зумів влучно пробити повз частокіл захисників і воротаря. Так «Шахтар» збільшив свою рекордну у чемпіонатах гольову серію до 35-ти (!) ігор. Згодом травму одержав Степаненко, замість якого у гру вступив Малишев.
 
«Зелено-білі» не знітилися з таким розвитком подій, і капітан команди Худоб’як після пасу з правого флангу Бланко-Лещука випередив захисників і пробив у ціль. Проте асистент арбітра зафіксував сумнівне положення поза грою, і цей гол не був зарахований. І все ж, «леви» таки зрівняли рахунок. Після навісної передачі Костевича на Бланко-Лещука воротар Пятов порушив правила проти аргентинця, і арбітр Бойко без роздумів вказав на «позначку», викликавши невдоволення вже зі сторони «помаранчево-чорних». Пенальті взявся виконувати Ксьонз і чітко пробив низом впритул зі штангою, куди й кинувся досвідчений Пятов.
 
Напруга на полі зросла ще більше, жорстких єдиноборств не бракувало, і, як наслідок, Бойко почав втихомирювати пристрасті за допомогою жовтих карток. Після чергового «гірчичника» навіть не впорався з емоціями португальський наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека. Господарі поля у компенсований час могли забити гол у «роздягальню» гостей. Після навісу Срни «по-волейбольному» зіграв Костевич, і арбітр вдруге у матчі призначив 11-метрвоий удар, цього разу на користь гірників. І Срна не зумів перехитрити Підківку та оформити дубль – воротар «Карпат» розгадав напрям польоту м’яча.
 
Ледь розпочався другий тайм, як «Карпати» залишились в меншості: Ксьонз в центрі поля після другого у грі попередження достроково залишив поле. І «Шахтар» швидко міг матеріалізувати чисельну перевагу у гол, але кращий бомбардир чемпіонату Феррейра дивом не зумів скористатися передачею Коваленка і пробив мимо воріт. Не зумів відзначитись і Малишев, головою пробивши у  незворушного Підківку.
 
Гра змістилися на половину поля «Карпат», і гірники подовгу контролювали м’яч, намагаючись «розхитати» оборонні редути гостей. Проте гольових моментів не виникало, і Фонсека вводить свіжі сили, випускаючи на поле Тайсона та Дентіньо. Проте Підківка і далі показує чудову реакцію, рятуючи ворота після ударів Фреда і Феррейри.
 
І все ж, натиск на ворота «Карпат» під кінець напруженого поєдинку привів до взяття воріт суперника «гірників». Срна навісив до центру штрафного, де Феррейра, випередивши Зубейка та Мірошниченка, головою пробив в дальній від Підківки кут воріт. Так аргентинець збільшив свій гольовий серіал у чемпіонаті до чотирьох ігор, у яких «Шахтар» продовжує перемагати.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Шахтер» (Донецк) - «Карпаты» (Львов) - 2:1 (1:1)

Дарио Срна, 10, Факундо Феррейра, 77 - Павел Ксенз, 19, с пенальти

На 45+2 минуте Дарио Срна не реализовал пенальти (вратарь).

«Шахтер»: Андрей Пятов, Александр Кучер, Исмаили, Тарас Степаненко (Максим Малышев, '13), Ярослав Ракицкий, Дарио Срна, Виктор Коваленко (Дентиньо, '65), Ромеро Марлос, Фред, Бернард (Тайсон, '65), Факундо Феррейра

«Карпаты»: Роман Пидкивка, Василий Кравец, Денис Мирошниченко, Евгений Зубейко, Иван Лобай, Назар Вербный, Игорь Худобяк (Гегам Кадымян, '90+2), Дмитрий Клёц, Павел Ксенз, Густаво Бланко-Лещук, Владимир Костевич (Максим Грысьо, '80)

Максим Малышев, 17. Андрей Пятов, 18. Бернард, 44. Дарио Срна, 65. - Павел Ксенз, 39. Евгений Зубейко, 59.

 Павел Ксенз, 47 (повторное предупреждение).

Арбитр: Сергей Бойко (Киевская область)

Удары (в створ): 17 (8) - 3 (1)
Угловые: 4 - 2
Оффсайды: 2 - 3.

Зрителей: 10.611
Оценка поля: 5.

ШАХТЕР - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена
Теннис | 19 марта 2024, 08:16 38
Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена

Константин Кольцов умер в возрасте 42 лет, причины смерти пока что неизвестны

За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную
Футбол | 18 марта 2024, 15:43 8
За Украину играть не сможет. Игрок Полесья получил вызов в другую сборную

Эмиль Мустафаев может впервые сыграть за национальную команду Азербайджана

Комментарии 25
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Тяжело.Пидкивка лучший у Карпат.
Patriot  UA
а гол Худіка ЧИСТИЙ був..................
Сергей Двореченец
Молодцы! И это для обеих команд!
Олег Чернега
Один из лучших матчей чемпионата , судья нагородил конечно , но игроки сделали все от себя возможное.
pavvells
Cудье на массаж к проктологу, срочно
agronom13
Браво Карпати!!!!! Так викладатися в матчі не всі можуть. Після фінального свистка пів команди звалилася з ніг! Мужики з яйцями! Жаль ,але я в першій грі писав про те, що якби команда з такою самовіддачою грала завжди, то і місце було б більш пристойне. А так гра вибірково з Шахтою наводить на думку, що одна дуже зацікавлена команда фінансово стимулює таку гру. Отже, куди ж і тут без вічнозелених? Це неплохо. Ще раз КАРПАТИ - команда мужиків з характером. Браво!
korrdon
Шахтер чуть не допижонился. Как с Олимпиком. Карпаты понравились желанием. Так держать. Судья чистый гол Карпат, компенсировал левым пеналем. В остальном все по делу
thebestfarmer
"дожав" з допомогою судді який відмінив чистий гол Худобяка
viksilverland
Вот так вот гнали гнали на Ферейру на протяжении чемпа и кем его тока не сравнивали - с Гладким с Селезневым ...А он теперь на минуточку лучший бомбардир чемпа.
Андрей Штогрин
Дарио СРНА: «Мой не забитый пенальти ненастоящий»
Taker1com
Сильно спешил Срна,но забил гол и именно он отдал голевую передачу на Феррейру,Карпаты всем составом стояли у ворот и найти свободного было не просто,он часто отдавал передачи в открытую зону,в надежде что его партнёры поймут его замысел,не всегда понимали,вот и брак получался.
Taker1com
Матч понравился,как и всегда Карпаты на Шахтёр настроились и дали бой,обе команды показали огромное желание победить,спасибо Харькову за хорошую поддержку Шахтёру,да и просто что пришли на футбол,10 тысяч для чужих команд,очень много.Судьи в первом тайме на ошибались,сначала не засчитали гол в ворота ШД.потом поставили несправедливо в ворота ШД пенальти,были ошибки и с жёлтми карточками и в других моментах,но благо во втором тайме более менее справились.Хочется чтобы все матчи были такими боевыми как сегодня.
canyonic
Браво Карпати!!!!! Так викладатися в матчі не всі можуть. Після фінального свистка пів команди звалилася з ніг! Мужики з яйцями
Очень жаль болельщика. Если пол команды валятся с ног то это проблемы тренерского штаба
SamojlovS
А точніше - з боку судді - 50 на 50. Тому суддя і приймав деякі "соломонові" рішення до й після цого моменту:
1. не зарахували до того з великою ймовірністю вірний гол Карпат (тому другий також дещо сумнівний момент з пенальті трактували на їх користь);
2. справедливості ради скажемо - сама ситуація дала шахтарям ще шанс у вигляді чисто заробленого пенальті, який їм забити дещо непідфартило (можливо, також по-справедливості) - щоб зняти з усіх сторін якісь звинувачення в упередженості;
3. можна вважати, що в другому таймі гра пішля як з початку - в рівних умовах. Так само і суддя далі судив без таких неоднозначних рішень, що могли б вплинути на результат (другу жовту Ксьонз чесно заробив). То ж хто по другому тайму більше хотів (і міг) - той і виграв. До чого тут суддя?
vovadocent
Суддя таки Валєра.. Але коменти про лівий пеналь в ворота ШД просто смішні. Виходить, що коли підчас кутового чи іншого навісу захисник тримає за футболку гравця команди суперника, на якого може і не йшов пас - тоді це пеналь, але коли воротник промахується по м'ячу і лупить суперника тупо по голові, то це не пенальті. Або коли захисник вискакує і кладе руки на плечі супернику - це фол, а воротар кулаками по голові - не фол. Я не бачу тут логіки? Зіграв проти правил в штрафному - пенальті і крапка!
Кірілл Шевченко
иванову хрен в
superser
судья тридварас, так воткрытую тянуть кротофф
SamojlovS
Отже - перший тайм - справедлива нічия (фактично 1-1, а могло б бути 2-2 по моментах);
другий тайм - виграш Шахтаря 1-0.
Разом - все одно як і вийшло - перемога Шахтаря.
Я зовсім тут не рахую моменти, коли моменти "тягнув" воротар Карпат - молодець!
SamojlovS
Пане! Ви праві, але рівно наполовину. Влучання по м'ячу не було. Але й удару по голові кулаком - теж.
А що було? Передивіться уважно.
П'ятов на десяту долю секунди не встиг до м'яча і замість нього ударив ДОЛОНЕЮ по голові нападника.
Умисності не було, я б на місті арбітра (побачимо, можливо про це скажуть й експерти з суддів) трактував би момент як ігрове зіткнення, подібне до зіткнень головами, що часто бувають у матчах (як і в цьому 1 раз).
Чому?
1. Тому що в даному випадку (і моменті) зіткнулися голова нападника і долоня воротаря - тобто саме ті частини тіл, якими вони й мали б грати.
2. Тому що саме доля секунди вирішувала момент - якби вона була не назад, а вперед, були б і відбивання м'яча воротарем, і удар долонею по голові так само.
Доречі, у моменті рух долоні воротаря таки не дав завдати нападнику ВЛУЧНОГО удару по воротам - тобто його гра була ПО М'ЯЧУ.
mizu
Тягнуть кротів. За перше місце можна не змагатись.