Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 26 сентября 2016, 12:28
5243
16

Карпаты так и не вышли в ноль

«Александрия» одержала непростую домашнюю победу

| Обновлено 26 сентября 2016, 12:28
5243
16
Карпаты так и не вышли в ноль

Головний тренер «Олександрії» Володимир Шаран порівняно з минулим туром зробив несподівану заміну, вперше з початку чемпіонату довіривши місце у воротах Леванідову, який замінив Новака. Також повернувся до основи містян і Банада. Щодо «Карпат», то не зважаючи на вдалу гру Мисака у недавній кубкові грі з «Жемчужиною», місце на останньому рубежі «левів» знову зайняв Підківка.

Обидві команди дуже активно розпочали поєдинок, і швидкі голи не забарилися. Після флангової передачі помилилися захисники «Олександрії», в тому числі Цуріков, і досвідчений Ксьонз пробив повз воротаря в дальній кут. «Карпати» нарешті перервали свою безгольову серію у Прем’єр-лізі, яка тривала 280 хвилин. До речі, востаннє Ксьонз забивав у чемпіонатах ще у серпні 2012 року – у ворота запорізького «Металурга». Проте вже через три хвилини господарі вирівняли становище. На думку арбітра Арановського-молодшого Костевич, який на лівому фланзі оборони замінив дискваліфікованого Кравця, зачепив у штрафному Старенького. Тож було призначено пенальті. До «позначки» підійшов капітан господарів Запорожан і втретє з початку чемпіонату реалізував 11-метровий удар.

Напруга на полі зросла ще більше - арбітру довелося втихомирювати пристрасті з допомогою жовтих карток. Міг вийти на ударну позицію Яремчук-молодший, батько якого, до речі, свого часу виступав за «Карпати», але молодий футболіст замешкався, і момент було втрачено. Жорсткої боротьби на полі не бракувало і, як наслідок, Ксьонз після декількох зіткнень вимушений був залишити поле. І джокер «Карпат» Чачуа дуже вдало увійшов у принциповий поєдинок, також скористався рикошетом м’яча від оборонця і пробив низом під Леванідовим. Так «леви» вперше у чемпіонатах забили на полі «Олександрії» більше одного голу.

Як і очікувалось, другий тайм активніше розпочали господарі. Згодом Шаран вирішив замінити нападника Яремчука на Куліша, який, між іншим, у Прем’єр-лізі голів ще не забивав. До честі «Карпат» вони не грали на збереження переможного рахунку і також створювали загрози біля воріт «Олександрії».

Небезпечно пробивав капітан гостей Худоб’як, але Леванідов встиг відреагувати на удар. Забракло влучності й удару головою Бланко-Лещуку. Натомість містяни зуміли вдруге у матчі вирівняти рахунок. Після навісної передачі Запорожана Куліш головою зробив скидку на Пономара, після удару якого м’яч рикошетом від Коствевича дезорієнтував Підківку.

На цьому неприємності для «Карпат» не закінчилися – після другої жовтої картки достроково залишив поле Чачуа. І «Олександрія» матеріалізувала чисельну перевагу у забитий гол, коли після передачі з лівого флангу Лобай, намагаючись випередити Пономаря, зрізав м’яч у власні ворота.  

Так «Олександрія» здобула свою першу у чемпіонатах вольову перемогу над «Карпатами». Львівська команда не зуміла перервати свою загальну безвиграшну серію проти «Олександрії», яка триває вже 5 ігор: три нічиї та дві поразки. До речі, ця перемога стала для команди з Олександрії ювілейною, 30-ю, в Прем’єр-лізі.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Александрия» - «Карпаты» - 3:2

 Андрей Запорожан, 13, с пенальти, Виталий Пономар, 71, Иван Лобай, 81, автогол - Павел Ксенз, 10, Амбросий Чачуа, 45

«Александрия»: Владислав Леванидов, Антон Шендрик, Сергей Басов, Сергей Чеботаев, Андрей Запорожан, Андрей Цуриков, Василий Грицук (Артем Полярус, 80), Евгений Банада (Дмитрий Леонов, '67), Сергей Старенький, Виталий Пономар, Роман Яремчук (Станислав Кулиш, '50)

«Карпаты»: Роман Пидкивка, Павел Ксенз (Амбросий Чачуа, '44), Андрей Нестеров, Артур Новотрясов, Владимир Костевич, Евгений Зубейко, Иван Лобай, Константин Ярошенко, Гегам Кадымян (Габриэль Окечукву, '88), Густаво Бланко-Лещук, Игорь Худобяк (Максим Грысьо, '82)

Сергей Старенький, 16. Василий Грицук, 57. Дмитрий Леонов, 74. Сергей Басов, 76. Андрей Запорожан, 79. - Игорь Худобяк, 21. Артур Новотрясов, 24. Амбросий Чачуа, 53.

 Амбросий Чачуа, 77.

Удары (в створ): 6 (3) - 5 (4)
Угловые: 3 - 3
Оффсайды: 1 - 2.

Зрителей: 1.522
Оценка поля: 4.

АЛЕКСАНДРИЯ -КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него
Футбол | 18 марта 2024, 16:13 9
Вратарем Шахтера интересуются клубы АПЛ, Фесюн – замена для него

Клуб заранее готовит замену Дмитрию Ризныку, основному стражу ворот

Тренировка сборной Украины в Марбелье. Команда Реброва – в полном составе
Футбол | 19 марта 2024, 06:30 0
Тренировка сборной Украины в Марбелье. Команда Реброва – в полном составе

Яремчук, Сидорчук, Малиновский и Трубин прибыли в лагерь сборной

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
FoZZy
Факт! Если болельщики Карпат заранее начинают записывать себе победу, то они обязательно проиграют. Так было с Олимпиком, так было с Зиркой и так случилось с Александрией. Может уже пора начать уважать соперников, а не строить из себя непобедимых?
ronin999000
а может карпаты хотят войти в книгу рекордов гинеса .как команда набравшая отрицательное количество очков
pogulianka81
Пам*ятаю розмову з ублівальником ,років з 15 назад(випадково зустрілись)так от він сказав-"поки Дим в клубі,діла небуде...",напевно він,щось таки знав.Чомусь згадалася ця розмова...
FidanFCCO
Карпаты знов програлы в футбол!!!
Barbotage
пенальті не було!
hoholin
Ну что болельщики Карпат: обосрали, минусов натыкали так тыкайте и дальше, а победа за нами сколько не тыкай
Vadim Kuzmenko
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Patriot  UA
пороблено, пора зайцева у відставку, костевича, рудику туди ж, усім решта разом із Димінським до церкви.