Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 11 сентября 2016, 18:31
5782
5

Кадровые вливания приносят результат: Звезда побеждает Карпаты

Новичок команды из Кропивницкого Артем Фаворов ударом с пенальти приносит хозяевам победу

| Обновлено 11 сентября 2016, 18:31
5782
5
Кадровые вливания приносят результат: Звезда побеждает Карпаты
На поле стадіону «Зірка» вийшли команди, які з різних причин перебувають на дні турнірної таблиці. Команда з Кропивницького не перемагала в Прем’єр-лізі вже 11 ігор, а «зелено-білі» – 5 матчів. Враховуючи великі кадрові зміни в складі команди-господарів, усіх цікавило, який варіант стартового складу на гру з «Карпатами» вибере аргентинський наставник «жовто-червоних» Даріо Друді. 
 
І зміни порівняно з минулим туром не забарились. Замість капітана команди Лупашка, Кучеренка, Гавриша і Білонога на поле вийшли двоє новачків-легіонерів Перейра і Екіса, а також  Зубков, який вперше з початку сезону з’явився в основі, і Сітало. Тож вперше у чемпіонаті в ролі капітана виступив Ковальов. Сергій Зайцев же після поразки від «Олімпіку» обмежився двома ротаціями: замість Рудики і Кравця на поле вийшли Чачуа і Мірошниченко.
 
Кропивницька команда активніше розпочала поєдинок, і вже у дебюті гри втратила явну нагоду відкрити рахунок. Після розіграшу кутового неприкритий захисниками Сітало головою дивом не влучив у рамку воріт, пробивши над поперечиною. Єдиноборств у грі не бракувало, і арбітру Олександру Іванову часто доводилось зупиняти гру. «Леви» першу загрозу біля воріт Паста створили після удару сходу свого капітана Худоб’яка, коли м’яч зрикошетив від захисника до Бланка-Лещука, але аргентинець у падінні пробив в руки воротареві.
 
Гості поступово вирівняли гру, проте до небезпечних моментів справа не доходила – через брак завершальних передач, в тому числі і навісних. Не приніс успіху і дальній, потужній удар Костевича, який пробив по центру воріт. Заключні хвилини матчу пройшли на фоні нових єдиноборств, і медперсоналу вкотре доводилося здійснювати рейди на поле.
 
Під час перерви Зайцев вирішив покращити гру лінії атаки і замінив Грися на Кравця, який почав діяти в захисті, а Костевич змістився в середину поля. Проте гравці «Зірки» знову більше контролювали м’яч, намагаючись знайти шляхи взяття воріт львівського клубу. Гольовий момент біля воріт Підківки був у Щедрого, який виходив на побачення з воротарем, але спочатку перетримав м’яч, а після другої хвилі атаки влучив у Новотрясова.
 
Даріо Друді, тим часом, випустив на поле ще одного новобранця «Зірки» Фаворова, відомого за виступами в столичній «Оболоні-Бровар». Згодом суперники обмінялися атаками, які мали завершуватись взяттям воріт. Спочатку Щедрий завершив свою вилазку до воріт ударом в ближню штангу (!), а через хвилину неприкритий Костевич дивом не зумів замкнути флангову передачу Мірошниченка. Забракло влучності і Фаворову, який сходу пробив впритул з дальньою стійкою воріт Підківки.
 
І все ж, Фаворову таки вдалося змінити нулі на табло стадіону. Після чергового навісу м’яч влучив у руку Мірошниченка, і арбітр призначив пенальті. Новачок «Зірки» свого шансу не втратив і чітко пробив з «позначки» під поперечину. Так «жовто-червоні» перервали свою безгольову у чемпіонаті серію, яка тривала 350 (!) хвилин. Під кінець гри «посипалися» жовті картки, і, як наслідок, Новотрясов достроково залишив поле. 
 
У підсумку, кропивницька команда перервала свої сумні серіали, які тривали по 11 ігор: безвиграшний – нічия та 10 поразок, та пропускний – 24 голи. «Карпати» ж вперше втратили очки при суддівстві Іванова і вперше при цьому пропустили гол – у 5-му матчі. Не обійшлося і без ювілею. «Зірка» здобула свою першу перемогу у чемпіонаті, яка виявилась для «жовто-червоних» 40-ю на своєму полі. 
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Звезда» – «Карпаты» – 1:0 (0:0)
 
«Звезда»: Евгений Паст, Борха Экиса, Владимир Баенко, Максим Ковалев, Федерико Эрнан Перейра, Андрей Бацула, Игорь Загальский, Артем Щедрый (Роман Попов, '92), Алексей Чичиков, Руслан Зубков (Артем Фаворов, '60), Артем Ситало (Джонатан Мойя, '68)
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Андрей Нестеров, Артур Новотрясов, Максим Грысьо (Василий Кравец, '46), Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Иван Лобай, Амбросий Чачуа (Сергей Рудыка, '83), Павел Ксенз (Игорь Богач, '67), Игорь Худобяк, Густаво Бланко-Лещук
 
Арбитр: Александр Иванов (Донецкая обл.)
 
 Артем Фаворов, 81, с пенальти.
 Руслан Зубков, 8. Владимир Баенко, 54. - Павел Ксенз, 27. Артур Новотрясов, 79. Андрей Нестеров, 88. Владимир Костевич, 90. Сергей Рудыка, 95. Роман Пидкивка, 96.
 Артур Новотрясов, 96.
 
Удары (в створ): 9 (2) – 4 (2).
Угловые: 9 – 2.
Офсайды: 2 – 2.

Зрителей: 4.207
Оценка поля: 3.
 
 
Протокольные данные сверены с официальными.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена
Теннис | 19 марта 2024, 08:16 3
Парень Соболенко скончался в Майами. Информация официально подтверждена

Константин Кольцов умер в возрасте 42 лет, причины смерти пока что неизвестны

Вирт рассказал, кого считает основным вратарем сборной Украины
Футбол | 18 марта 2024, 19:42 2
Вирт рассказал, кого считает основным вратарем сборной Украины

Бывший голкипер «Шахтера» отдает предпочтение Андрею Лунину

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Patriot  UA
якщо ви ще не вигравали у цьому чемпіонаті, то Карпати їдуть до вас.....
bayern00
В другому таймі Зірка сподобалась. Є конструктив в атаці, правда, майстерності не вистачає. Карпати ніякі, так виглядає,що будуть перші кандидати на пониження в класі, нажаль
Oleg Savchuk
яка звизда,?Зірка вірно !
kenc160715
Давайте зіронька в перед. Ми в вас віримо.
sergta153
Зирка в красно-черной форме играла,кто знает? нормальная комбинация цвета,несмотря на разрыв ватных пуканов.