Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
5566
14

Карпаты – Шахтер. Анонс

Перед грою з «Шахтарем» багато не варто говорити

Карпаты – Шахтер. Анонс
Четвертий тур у Прем’єр-лізі відкриється матчем на стадіоні «Арена-Львів», де «Карпати» прийматимуть «Шахтар», якого «леви» не можуть перемогти впродовж 5-ти матчів: нічия та чотири поразки. Цього разу поєдинок «гірників» проти «зелено-білих» стане для команди Паулу Фонсеки останньою репетицією перед виїзним матчем раунду плей-офф Ліги Європи проти турецького «Істанбулу Башакшехіру». Команда ж Сергія Зайцева в разі перемоги зуміє позбутися неприємного «мінусу» в колонці очок турнірної таблиці.
 
В чемпіонатах України баланс 23-х матчів суперників на полі «Карпат» говорить про невеличку перевагу «гірників», які перемагали 10 разів, а «леви» – 9 і в чотирьох матчах були зафіксовані нічиї. Саме в матчі з «Шахтарем» 5 квітня 1992 року «Карпати» здобули свою першу перемогу у національних чемпіонатах – 1:0. З іншого боку, саме в матчі з «гірниками» «зелено-білі» зазнали двох з трьох своїх найбільших поразок у Прем’єр-лізі – 0:5 (у 2004 та 2011 рр.).
 
«Шахтар» вже два роки приймає свої суперників на «Арені Львів», а востаннє «помаранчево-чорні» в ролі гостей грали з «Карпатами» у травні цього року. Тоді рахунок відкрив Бланко-Лещук, а після перерви спочатку Гітченко забив у власні ворота, а згодом Марлос реалізував пенальті, принісши перемогу «гірникам» – 2:1.
 
Серед діючих гірників найкращий гольовий показник в матчах з «Карпатами» в Едуардо – 3 голи. По одному голу в ворота «Карпат» також забивали Ісмаілі, Ярослав Ракицький, Сергій Кривцов та Дентіньо. Серед «карпатівців» двічі забивав «Шахтарю» капітан «левів» Ігор Худоб’як і по разу – Бланко-Лещук та Артур Карноза. 
 
У лазареті «Карпат» продовжують перебувати Мисак та Карноза. Натомість новачком львівського клубу став 28-річний півзахисник Сергій Рудика, останнім місцем роботи якого був солігорський «Шахтар». Вихованець запорізького футболу в складі запорізького «Металурга», «Зорі» і «Металіста» провів в українській Прем’єр-лізі 117 ігор, забивши 5 голів. Сергій Зайцев добре знає можливості Рудики по спільній роботі в запорізькому «Металурзі». Відбулася зміна і в тренерському штабі «Карпат». Відтепер з воротарями працюватиме Володимир Марчук, який свого часу захищав кольори «Карпат», а Володимир Васютик працюватиме у клубній академії футболу.
 
На стадіоні «Україна» відбулося відкрите тренування «зелено-білих», перед початком якого журналістам і вболівальникам і був представлений новобранець «Карпат» Рудика. Ось передматчеві думки Сергія Зайцева: «Розуміємо, проти кого гратимемо. Багато про «Шахтар» не варто говорити – всі все про цю команду знають. Є певні моменти, які ми хочемо виконати на футбольному полі у п’ятницю. Чи вийде – покаже лише гра. Можу лише запевнити, що ми будемо старатися й битися, показувати футбол, який хоче бачити наш уболівальник».
 
Відбулося і відкрите тренування «Шахтаря», і ось думка півзахисника Віктора Коваленка: «Прийшов новий тренер. Думаю, перед «Карпатами» стоять високі завдання, тому вони будуть битися і намагатися грати у свій футбол. Знаємо, що в «Карпат» буде гарна підтримка. Можна сказати, це стане для нас перевіркою перед «Істанбулом».
 
У Прем’єр-лізі «Шахтар» забиває голи вже впродовж 23-х (!) ігор – 75 м’ячів, а в ролі гостей пропускає у 8-ми матчах – 14 м’ячів. Чи продовжаться ці серії, дізнаємось після фінального свистка арбітра Костянтина Труханова з Харкова, для якого це буде вже 46-а гра в Прем’єр-лізі. «Шахтар» при Труханову провів 8 ігор у чемпіонатах, здобувши 7 перемог і лише раз зігравши внічию. «Карпати» ж провели 6 ігор і баланс їх матчів такий: +1=1-4.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 
Ориентировочные составы:
 
«Карпаты»: Пидкивка, Костевич, Лобай, Нестеров, Ксенз, Новотрясов, Чачуа, Мирошниченко, Грисьо, Худобяк, Бланко-Лещук
 
«Шахтер»: Пятов, Исмаили, Ракицкий, Кучер, Срна, Степаненко, Фред, Тайсон, Марлос, Коваленко, Эдуардо
 
Травмы: Мысак, Карноза («Карпаты») – Бернард («Шахтер»)
 
Котировки букмекеров:
Олимп: 12,50 – 5,95 – 1,21
Марафон: 13,50 – 6,20 – 1,22
Williamhill: 10/1 – 5/1 – 1/5
12 августа, пятница
«Карпаты»  «Шахтер»
Львов. Стадион «Арена-Львов». 20.00
ТВ-трансляция на телеканале «2+2»
 Арбитр: Константин Труханов (Харьков)
 Прогноз Sport.ua – 1:2

 

Опрос

Голосов 41
С каким счетом завершится матч «Карпаты» - «Шахтер»?

Другой вариант

0 голосов 0.1 %

2:3

1 голос 2.44 %

1:3

2 голоса 4.88 %

1:2

5 голосов 12.2 %

0:3

7 голосов 17.07 %

0:2

9 голосов 21.95 %

0:1

0 голосов 0.1 %

3:3

0 голосов 0.1 %

3:2

0 голосов 0.1 %

2:2

2 голоса 4.88 %

3:1

0 голосов 0.1 %

2:1

2 голоса 4.88 %

1:1

4 голоса 9.76 %

3:0

3 голоса 7.32 %

2:0

0 голосов 0.1 %

1:0

4 голоса 9.76 %

0:0

2 голоса 4.88 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»
Бокс | 18 марта 2024, 14:43 1
Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»

Джош Тейлор не считает, что Энтони способен победить Александра

Реал подал жалобу на арбитра матча с Осасуной
Футбол | 19 марта 2024, 03:20 2
Реал подал жалобу на арбитра матча с Осасуной

Хуан Мартинес Мунуэра не указал в отчете об оскорблениях болельщиков в адрес Винисиуса Жуниора

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mestniy11
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Bjmys7001
Сьогодні у Львові буде свято футболу))!!Всі з нетерпінням чекають Великого матчу)
mtitan72
Да на данный момент карпаты показывают не плохой футбол.Если Дыминский не будет сильно вмешиваться в тренерский состав,то что то может получится.Просто слышал,что уже с новым И.О. или тренером Зайцевым был конфликт про покупку игрока с испации,на чтотренер ответил,что в услугах он не нуждается,а Дыминский настаиват.
---Но дело то их,только вот сколько тогда может и этот тренер продержаться.А игра в Карпат сейчас не плохо поставлена и Шахтеру придется очень не сладко так,как с такой реализацией не удивлюсь и результативной игре Карпат.
---Тем более на сегодняшний день одноразовым главным спонсором будет выступать .....понятно кто!!!Только не надо тут писать гадости и противоречить так,как и сами понимаете что данный процесс не избежен и стимулятор обязательно завезли.
---Во всяком случае будет очень много борьбы,не удивлюсь,что в матче будет 7 карточек.
---Всем хорошего просмотра и хорошего настроения!!!
tarasbulba007
Если тренер Шахтера выпустит на поле Ракицкого,Кучера,Коваленко,Селезнева и не выпустит в старте Эдуардо - счет 0:3 будет обеспечен. Надеюсь,что так и будет.Удачи!
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Patriot
Сьогодні. щоб не було на цю тему ніяких розмов. уся футбольна Україна побачить, який рівень підтримкм в УПЛ, у Шахтаря, у Львові, а який у Карпат. Більше того, якщо це Шахтар, а не "ЛьвівВугілля", то доцільно збудувати стадіон у Маріуполі, чи Краматорську на вибір та й грати для донбасівців, погостювали, пора і честь знати.....