Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 07 августа 2016, 22:17
4956
6

Ворскла и Карпаты в Полтаве играют вничью

Команда Василия Сачко уходит от поражения, отыгравшись незадолго до конца матча

| Обновлено 07 августа 2016, 22:17
4956
6
Ворскла и Карпаты в Полтаве играют вничью
Нове «зелено-біле» дербі в Україні цього разу пройшло на фоні нещодавнього і досить непрогнозованого вильоту «Ворскли» з Ліги Європи. Тобто «Ворскла» протистояла «левам» в ролі «пораненого звіра» і на своєму полі прагнула вибороти перемогу вже у чемпіонаті,  здобувши певну реабілітацію перед своїми вболівальниками, яких цього разу зібралось не так багато, як на недавній єврокубковий матч проти хорватської «Локомотиви».
 
Однією з «родзинок» матчу було й  те, що в стартовому складі «Ворскли» вперше від початку чемпіонату на поле вийшов хорват Бартуловіч, який свого часу захищав і кольори «Карпат». Зрештою, як і Андрій Ткачук. Олега Голодюка, який ще весною виступав за «левів», чомусь взагалі не було в заявці на цей матч. Натомість вперше у Прем’єр-лізі дебютував у стартовому складі «Ворскли» захисник Пилявський, який повернувся в Україну з російського «Рубіну». Також Нєпогодов, вперше від початку сезону, в рамці воріт потіснив на лаву запасних вихованця львівського футболу Шуста. Порівняно з попереднім туром в складі «Карпат» відбулися мінімальні кадрові зміни і Сергій Зайцев замість Кравця повернув до основи Грисьо.
 
Перший небезпечний момент виник біля воріт господарів, коли після прострільної передачі Ксьонза не вийшов удар у Бланко-Лещука. Гості продовжували володіти перевагою, і міг відзначитись Чачуа, який, до речі, проводив 50-й матч в чемпіонатах. Проте Амбросій, вийшовши на побачення з воротарем, пробив впритул зі штангою.
«Карпати» продовжували контролювати гру і зусиллями Ксьонза виконали декілька кутових ударів, проте оборонні редути полтавчан пройти не вдалося.
 
І все ж у середині тайму «карпатівці» матеріалізували свою перевагу у взяття воріт. Бланко-Лещук, обігравши на фланзі атаки Пилявського, зробив націлену передачу на 20-річного Грися, і Максим головою красиво пробив у ближній кут, провівши свій перший гол у Прем’єр-лізі (у 3-й грі). До речі, Грисьо став автором 750-го голу «Карпат» в елітному дивізіоні України.
 
Після пропущеного голу підопічні Василя Сачка зрозуміло що активізувались. Хльобас, який забивав голи у попередніх двох матчах чемпіонату, міг зрівняти рахунок, але пробив мимо цілі. До честі «Карпат», вони не грали на утримання рахунку, і під кінець тайму міг відзначитись капітан «левів» Худоб’як, але Нєпогодов рятує команду, перевівши м’яч на кутовий. Не зумів оформити дубль і Грисьо, удар якого парирував Нєпогодов.
 
Під час перерви «Ворскла», намагаючись переламати хід поєдинку, зробила одразу дві заміни, випустивши на поле Ребенка і Зарічнюка, який, до речі, свого часу виступав за інший львівський клуб ФК «Львів». Тим не менше, небезпечні моменти продовжували виникати біля воріт «Ворскли», і Нєпогодов рятує ворота після удару досвідченого Ксьонза, як і згодом після удару Бланко-Лещука.
 
Напруга на полі постійно наростала, і вже капітан «ворсклян» Чеснаков пробивав впритул з рамкою воріт. Тим часом «Карпати» також продовжували шукати шляхи взяття воріт суперників, і Чачуа пробив поруч з дальньою штангою воріт «Ворскли». Згодом  Нєпогодов рятує ворота після стандарту у виконанні Ксьонза. Після наступної атаки вже штанга рятує ворота полтавського клубу після удару головою Костевича, якому робив передачу Бланко-Лещук.
 
І, як це часто буває у футболі, суперники «Карпат» своїм шансом взяття воріт скористалися. Після серії рикошетів у штрафному гостей м’яч потрапив до Коломойця, який потужним ударом застав зненацька Підківку. Окрилена таким розвитком подій «Ворскла» могла здобути і вольову перемогу, але після удару Кобахідзе вже спортивне щастя посміхнулося гостям, і м’яч влучив у поперечину, а Скляр при добиванні також не влучив у ціль.
 
У підсумку безпрограшна домашня серія «Ворскли» проти «Карпат» зросла до 7-ми ігор: 3 перемоги та 4 нічиї. Натомість обидва суперники перервали свої безнічийні у чемпіонатах серії, яка у ворсклян тривала 7 ігор, а  в «Карпат» 5 поєдинків.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 
«Ворскла» – «Карпаты» – 1:1 (0:1)
 
«Ворскла»: Дмитрий Непогодов, Алексей Дитятьев, Андрей Пилявский, Вадим Сапай, Владимир Чеснаков, Александр Кобахидзе, Андрей Ткачук (Александр Скляр, '57), Дмитрий Хлёбас (Евгений Заричнюк, '46), Игорь Пердута, Младен Бартулович (Павел Ребенок, '46), Юрий Коломоец
«Карпаты»: Роман Пидкивка, Амбросий Чачуа, Максим Грысьо (Андрей Маркович, '65), Андрей Нестеров, Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Иван Лобай, Игорь Худобяк (Дмитрий Клёц, '82), Павел Ксенз, Густаво Бланко-Лещук, Артур Новотрясов (Максим Саламаха, '92)
 
Арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)
 
 Юрий Коломоец, 76 - Максим Грысьо, 25.
 Вадим Сапай, 37. Евгений Заричнюк, 59. - Павел Ксенз, 56.
 
Удары (в створ): 7 (1) – 10 (5).
Угловые: 2 – 7.
Офсайды: 1 – 0.

Зрителей: 1.200
Оценка поля: 4
 
 
Протокольные данные сверены с официальными .
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

«Будет шанс проявить себя». Бущан и Шапаренко рассказали о подготовке
Футбол | 19 марта 2024, 03:00 0
«Будет шанс проявить себя». Бущан и Шапаренко рассказали о подготовке

Игроки национальной сборной Украины приняли участие в эфире с Владой Зинченко

Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»
Бокс | 18 марта 2024, 14:43 1
Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»

Джош Тейлор не считает, что Энтони способен победить Александра

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Космонавт ДК
Сачко на выход,Карпаты вперед))
Patriot
Карпати молодці! Суддя ..................! метровий офсайд!
shpachok54
Карпати сподобались. Молодці! Браво Зайцев!