Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 29 апреля 2016, 14:38
2068
0

Первая лига. Анонс матчей 24-го тура

«Авангард» примет «Гелиос», «Десна» сыграет с «Оболонью»

| Обновлено 29 апреля 2016, 14:38
2068
0
Первая лига. Анонс матчей 24-го тура
pfl.ua

Програму ігрового дня 24-го туру у першій лізі буде розбито на два дні. У зв’язку зі святами більшість матчів відбудеться вже найближчої п’ятниці і вони обіцяють стати важливими у подальшій ігровій стратегії клубів і розподілі залікових балів у турнірній таблиці.

Дуже непростим обіцяє стати вояж «Гірника» до Миколаєва, а «Оболоні-Бровар» до Чернігова. Незважаючи на начебто прості поєдинки для «Зірки» та «Черкаського Дніпра», у Києві та в Сумах можна очікувати на справжні сенсації і несподіванки. А суботній матч у Краматорську обіцяє подарувати красиву гру, адже «Авангард» та «Геліос» навесні і красиві перемоги здобувають, і естетично привабливі голи дарують своїм прихильникам.

«Полтава» - «Нива» - не відбудеться

29 квітня 2016 рік. 16:00. м.Київ. «Динамо» ім. В.Лобановського

«Динамо-2» (Київ) - «Зірка» (Кіровоград)

Арбітр – Олександр Омельченко (Слав’янськ)
Дискваліфіковані: немає – Баранець Б.
У першому колі: 1:2

Молоді динамівці у минулому турі відпочивали (замість матчу з «Нивою», провели спаринг з «Олімпіком» і поступилися досвідченішим прем’єр-лігівцям – 0:2).

А ось «Зірка» здобула вдома перемогу над охтирцями завдяки чудовому удару зі штрафного якраз динамівського вихованця – Щедрого. Утім, перемога над «нафтовиками» залишила прикру післямову у вигляді дискваліфікації Б.Баранця – одного із лідерів кіровоградської команди.

Цікаві факти напередодні матчу

«Зірка» виграла усі п’ять своїх весняних матчів (загальний рахунок – 8:1);
у складі киян грає уродженець Кіровограда Братков, проти якого можуть зіграти відразу декілька динамівських вихованців, які нині виступають за «Зірку»;
у двох останніх виїзних матчах кіровоградців Чичиков записав на свій актив один гол і один асист.

29 квітня 2016 рік. 17:00. м.Миколаїв. Центральний міський стадіон.

«Миколаїв» - «Гірник» (Кривий Ріг)

Арбітр – Олександр Дєдов (Сімферополь)
Дискваліфіковані: Безсалов – немає
У першому колі: 0:3
Відеотрансляція – тут

Миколаївці у минулому турі вистояли почесну нічию у Маріуполі, утім, навесні вони ще не вигравали (якщо не враховувати «технічну» перемогу над «Нивою»). Тож, попри статус суперника, завданням команди Забранського буде порадувати своїх уболівальників.

«Гірник» при цьому досить непогано грає в гостях, до того ж, приїде у Миколаїв з твердим наміром вигравати (у минулому турі команда Приходька не змогла переграти вдома «Десну»). На такі думки криворіжців наштовхує не тільки позиція у групі лідерів, а й результат першого кола, коли вони впевнено переграли «корабелів».

До того ж, господарям не допоможе досвідчений центральний півзахисник Безсалов (перебір карток).

Цікаві факти напередодні матчу

це третій сезон протистояння двох клубів, і «Гірник» поки ще ні разу не вигравав у Миколаєві;
в останніх трьох виїзних матчах лідер атак криворіжців Ситало записав на свій актив три голи і одну результативну передачу;
уже шість матчів (з часу листопадового виїзду в Краматорськ) МФК «Миколаїв» не виграє по грі – не забуваємо про «технічну» перемогу над «Нивою».
29 квітня 2016 рік. 17:00. м.Охтирка, «Нафтовик»

«Нафтовик-Укрнафта» (Ахтирка) - «Іллічівець» (Маріуполь)

Арбітр – Віктор Копієвський (Кіровоград)
Дискваліфіковані: Бояринцев – немає
У першому колі: 1:1

Поразка у Кіровограді обірвала непогану безпрограшну серію охтирців, однак перед ними – завдання куди більш серйозне. З одного боку, треба, нарешті, здобувати першу домашню перемогу цього року. З іншого – треба зупиняти маріупольців, які володіють хоч і молодим, але чудово вишколеним складом.

У першому колі команда із Сумщини відібрала очки у приазовців, утім, цього разу доведеться зіграти без дискваліфікованого Бояринцева (а це досвідчений лідер оборони), а також без кількох травмованих. Утім, маріупольці також страждають від кадрових проблем, тож тут буде приблизний паритет.

Цікаві факти напередодні матчу

сім матчів починаючи з минулого літа не може виграти вдома «Нафтовик-Укрнафта»;
«Іллічівець» не програє в гостях шість матчів поспіль ще з минулої осені;
разом із «Зіркою» маріупольці єдині – непереможні у весняній частині сезону (дві перемоги й три нічиї).
29 квітня 2016 рік. 17:30. м.Суми. «Ювілейний».

«Суми» – «Черкаський Дніпро» (Черкаси)

Арбітр – Дмитро Бондаренко (Одеса)
Дискваліфіковані: немає – немає
У першому колі: 0:2

Надії сумчан ожили після сенсаційної перемоги над оболонцями, однак перший же виїзд завершився тим, що «Гірник-Спорт» відзначив День міста крупним виграшем у «синьо-білих».

Тож, щоб утримати на відстані тернополян, а за можливості – й підібратися поближче до краматорців, ПФК «Суми» повинні дати бій черкасцям. А це, нагадаємо, один із фаворитів сезону і головних претендентів на медалі.

Утім, є одна обставина – в гостях «річники» грають не настільки упевнено і навесні ще не вигравали за межами рідного стадіону. Що, звісно, є невеликим полегшенням для господарів, адже досвід і клас суперників будуть помножені на незадоволення окремими результатами й підвищену мотивацію.

Цікаві факти напередодні матчу

Всього три очка навесні набрали сумчани (стільки ж у комсомольців, а єдина команда, яка не набрала жодного – «Нива», яка достроково завершила виступи й знялася з турніру);
попри лідерський статус, «Черкаський Дніпро» від самого початку вересня не може виграти в гостях (сім матчів без перемог на виїзді – більше тільки у «Динамо-2» та «Сум», по 10);
до слова, у новітній історії протистоянь двох клубів (з 2011 року) господарі неодмінно перемагали вдома.
29 квітня 2016 рік. 17:00. м.Тернопіль. Міський стадіон

«Тернопіль» – «Гірник-Спорт» (Комсомольськ)

Арбітр – Денис Шурман (Київська область)
Дискваліфіковані: Сороцький, Кривий – немає
У першому колі: 3:1

Тернополяни зачекалися перемог – якщо залишити осторонь результат «технічного» матчу з «Нивою», муніципальна команда не вигравала на своєму полі ще з листопада місяця, коли гол Атласюка з пенальті завдав поразки «Динамо-2».

А вигравати конче потрібно – адже сумчани попереду на два очки, а тернопільській команді потрібно вибиратися із зони безпосереднього вильоту, де вона залишається із земляками із «Ниви», котрі вже полишили турнір.

Нагадаємо історію, не дуже віддалену від нас у часі – коли «Гірник-Спорт» і ФК «Тернопіль» разом виходили у першу лігу, до певної міри, саме команда Івегеша спричинила перехід золотих медалей від дніпродзержинців до комсомольців. Заради бронзових медалей другої ліги, тернополяни вистояли нічию зі «Сталлю», що зіграло на руку її конкурентам.

Цікаві факти напередодні матчу

шість зустрічей не може виграти ФК «Тернопіль» з гри;
«Гірник-Спорт» програв обидва свої виїзди цієї весни;
обидві команди – серед найгірших у весняній частині сезону, та й опосередковано конкурують у боротьбі за виживання (між ними три сходинки таблиці й одразу вісім очок різниці).
29 квітня 2016 рік. 17:00. м.Чернігів. Стадіон імені Ю.Гагаріна.

«Десна» Чернігів - «Оболонь-Бровар» Київ

Арбітр – Володимир Міланич (Миколаїв)
Дискваліфіковані: немає – немає
У першому колі: 0:0

«Десна» після вдалого виїзду в Кривий Ріг (нульова нічия з «Гірником») готується відбирати очки і у ще одного претендента на медалі. Оболонці після поразки в Сумах реабілітувалися перемогою над «Тернополем». Утім, вольова й непроста для фаворитів гра показала серйозні огріхи в обороні та реалізації гольових моментів.

Чернігівці такого не пробачають, та й за організацією оборони ця команда традиційно серед найкращих у лізі. Утім, вдома треба забивати – а от з цією обставиною у команди із Сіверщини все непросто. У чотирьох реально зіграних весняних матчах вона лише раз відзначалася голом (1:2, 1 перемога, 1 нічия та дві мінімальні поразки).

Оболонці наразі четверті – іще одна невдача іще серйозніше погіршить їхнє становище. Це прекрасно розуміють і гості, тож боротьба буде напруженою.

Цікаві факти напередодні матчу

«Десна» лише вдруге цього року зіграє вдома (нагадаємо, іще один матч мав відбутися з «Нивою», однак цей суперник достроково полишив турнір);
разом із «Гірником» «Оболонь-Бровар» лідирує за кількістю голів зі стандартів (12);
«Оболонь-Бровар» стає найвидовищнішою командою першої ліги (68 голів у 23 матчах за її участі – 2,96 у середньому).
30 квітня 2016 рік. 16:00. м.Краматорськ. Стадіон «Авангард».

«Авангард» (Краматорськ) – «Геліос» (Харків)

Арбітр – Роман Калита (Миколаїв)
Дискваліфіковані: немає – немає
У першому колі: 0:2

«Авангард» та «Геліос» чудово знають одне одного, адже, в силу географічної близькості, регулярно грають між собою не лише офіційні, а й товариські зустрічі. Цієї зими, приміром суперники перетнулися тричі – кожен здобув по перемозі, а іще один матч завершився внічию.

Краматорська команда буде боротися за те, щоб максимально далеко відірватися від зони вильоту (не тільки по очках, а й по позиції в таблиці). А ось «Геліос» постарається взяти максимум, щоб наздогнати лідерський пелетон. Та й п’яте місце ще слід відстояти, адже неподалік «Іллічівець», який буде чекати вістей із Донбасу, граючи в Охтирці.

Цікаві факти напередодні матчу

навесні «Авангард» набрав навіть більше очок, ніж «Геліос» (8 проти 7-ми);
у двох домашніх зустрічах другої частини сезону краматорці набрали чотири очки, забивши один м’яч і не пропустивши жодного;
«Геліос» не програє в гостях із жовтня місяця (6 матчів поспіль).

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.