Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 апреля 2016, 20:32
7007
17

Карпаты в меньшинстве не устояли перед Зарей

Команда Юрия Вернидуба делает уверенный шаг на пути к бронзовым медалям

| Обновлено 02 апреля 2016, 20:32
7007
17
Карпаты в меньшинстве не устояли перед Зарей
www.fckarpaty.lviv.ua

Луганська «Зоря», яка на правах господарів приймає суперників у Запоріжжі, веде самовіддану боротьбу за бронзовий комплект нагород, і в кожному турі втрата очок «чорно-білих» може їм відгукнутися на фініші чемпіонату. «Карпати» після дискваліфікації «Дніпра» з єврокубків теж вийшли на поле з метою поборотися за місце у Лізі Європи. Щодо кадрових проблем суперників, то Юрій Вернидуб не зміг задіяти дискваліфікованого Петряка, а Володимир Безуб’як – травмованого Ксьонза.

Номінальні господарі з перших же хвилин почали шукати шляхи взяття воріт Мисака, і першим змінити нулі на табло «Славутич Арени» міг Караваєв, але з правого флангу атаки пробив впритул з дальньою штангою. Проте наступна атака «Зорі» виявилась результативною. Мірошниченко після передачі Караваєва невдало вибив м’яч якраз під удар Любеновичу, і 34-річний серб ударом сходу пробив під поперечину воріт Мисака.

Окрилені таким швидким успіхом господарі поля продовжували володіти перевагою, і небезпечні моменти продовжували виникати біля воріт «Карпат», але ударам Тотовицького та Будківського бракувало влучності. Натомість в середині тайму Тотовицький з правого флангу атаки прострілив до воротарського майданчику, і Будківський в один дотик подвоїв рахунок, провівши свій вже 11-й гол від початку чемпіонату. Тут же рахунок міг стати ще більшим, але Мисак рятує ворота після удару Тотовицького.

«Зелено-білі» поступово вирівняли гру, і перший небезпечний удар був у виконанні Кравця, але Шевченко був на місці. «Карпатівці» продовжували шукати слабкі місця в обороні «Зорі», і зуміли скоротити рахунок зусиллями легіонерів. Бланко Лещук вивів у прорив Окечукву, який в супроводі двох захисників зумів пробити низом повз Шевченка, провівши свій перший гол в українському чемпіонаті.

Напруга на полі після цього зросла, і господарі знову зуміли забити гол. Мисак не зумів приборкати м’яча після удару Любеновіча, і Тотовицький першим встиг на добивання. Під кінець же матчу стався один з ключових моментів матчу. Арбітр Вакс вгледів сумнівне порушення правил з боку Гітченка проти Тотовицького і в підсумку призначив пенальті та вилучив з поля захисника «левів». Удар з «позначки» вирішив нанести Любеновіч, проте не влучив у рамку воріт Мисака.

Під час перерви суперники провели по одній заміні: замість Танковського, у якого вже була одна жовта картка, у гру вступив Чайковський, а Кравця замінив Новотрясов, який зайняв місце вилученого Гітченка. Підопічні Юрія Вернидуба, граючи у більшості, продовжували більше володіти м’ячем і створювати моменти. Міг оформити дубль Будківський, пробиваючи через себе, але влучив у воротаря.

«Чорно-білі» згодом знову скористались помилкою захисників гостей, які невдало вибили м’яч – як раз під удар Чайковському, який сходу потужним дальнім ударом вразив ворота «Карпат». Тепер вже прийшла черга гольового моменту біля воріт Шевченка, але Чайковський вже встиг відпрацювати і в обороні, вибивши м’яч після небезпечного удару головою капітана «зелено-білих» Пластуна.

Гравці «Зорі» швидко переходили центр поля, і загрози біля воріт Мисака не вщухали. Чайковський знову намагався дальнім ударом оформити дубль, але м’яч прошмигнув над поперечиною, а після удару Тотовицького воротаря «Карпат» «підстрахувала» штанга. Під завісу Мірошниченко порушив правила проти Каменюки, і друга жовта картка перетворилася для Дениса на червону. У підсумку, двоє захисників, Гітченко і Мірошниченко, пропустять ключовий для «Карпат» домашній матч проти «Олександрії».

Тим часом, «Зоря» після чотирирічної перерви здобула другу в українських чемпіонатах велику перемогу над «Карпатами». До того ж, в ролі господарів луганський клуб не програє «Карпатам» вже п’ять ігор поспіль – 3 перемоги та 2 нічиї. При цьому «Зоря» при Юрію Вернидубі досягла двох ювілейних позначок. Гол Будківського став для «чорно-білих» 100-м домашнім, а сама перемога – 50-ю загалом за час тренерської роботи керманича «Зорі».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Заря» – «Карпаты» – 4:1 (3:1)

«Заря»: Никита Шевченко, Артем Гордиенко, Желько Любенович (Артем Сухоцкий, '58), Евгений Опанасенко, Рафаэль Форстер, Александр Караваев, Андрей Тотовицкий, Вячеслав Танковский (Игорь Чайковский, '46), Михаил Сиваков, Никита Каменюка, Филипп Будковский (Ярослав Квасов, '68)
«Карпаты»: Роман Мысак, Андрей Гитченко, Василий Кравец (Артур Новотрясов, '46), Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Гегам Кадымян, Игорь Худобяк, Олег Голодюк (Муртаз Даушвили, '66), Густаво Бланко-Лещук (Алексей Гуцуляк, '75), Габриэль Окечукву

Арбитр: Юрий Вакс (Хмельницкий)

Желько Любенович, 5, Филипп Будковский, 21, Андрей Тотовицкий, 43, Игорь Чайковский, 61 - Габриэль Окечукву, 38
Желько Любенович, 5. Вячеслав Танковский, 38. - Денис Мирошниченко, 51.
Андрей Гитченко, 44. Денис Мирошниченко, 89.

На 45-й минуте Желько Любенович не реализовал пенальти (мимо).

Удары (в створ): 18 (9) – 8 (4).
Угловые: 6 – 2.
Офсайды: 1 – 2.

Зрителей: 900
Оценка поля: 4

ЗАРЯ – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

НХЛ. Тампа-Бэй помешала Бостону и догоняет топ-3, шесть шайб Оттавы
Хоккей | 28 марта 2024, 08:24 0
НХЛ. Тампа-Бэй помешала Бостону и догоняет топ-3, шесть шайб Оттавы

Два матча состоялись в Лиге

«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины
Футбол | 27 марта 2024, 14:11 13
«Не понимаю, как он оказался в сборной». Ващук раскритиковал игрока Украины

Бывший защитник сборной Украины не считает, что Таловеров соответствует уровню национальной команды

Они! Это! Сделали!
Футбол | 27.03.2024, 11:23
Они! Это! Сделали!
Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
mtitan72
Зорьку с победой!!!Карпаты полностью разочаровывают.Первый пост написан от Бандеры.Львов очень правильный.Но только вот не пойму ну сколько уже можно менять тренеров.Уже были и хорошии и посредственные,что не устраивает руководство остается загадкой. Лужный просто боится возглавить Карпаты,в интервью он сказал,что за результат не отвечает.Но пост в Карпатах занимает.Возможно на бумаге,но такое.
Bandera.Lviv
Люди заберіть цього ФІЗРУКА, не доводіть до гріха.
у грі проти сьогоднішньої Зорі не поставити ОПОРНИКА, може хіба, що ХВОРА людина.
З Мисака досить, уже НАГРАВСЯ, Підківку ДАВАЙТЕ.
pinboll
Перед первым удалением счет уже был 3:1
В меньшинстве Карпаты пропустили только один мяч.
Мне кажется, что они выстояли, а не "не устояли".
jekajp
Заря вперёд к бронзе!!!С победой!!Очень важные 3 очка перед игрой с Днепром!
Ruslan0927
Беззуба гра від Беззуб'яка
Bandera.Lviv
з тими ж гравцями та ЛЮДСЬКИМ тренером, якому НІХТО не заважає працювати Карпати РЕАЛЬНО 4-5місце брали б!
konst5367
Браво Заря!Оставшись без Малиновского,команда сохраняет тем не менее достойный уровень и заслуженно идёт к бронзе.
zhevaua
Что за журналюжка составлял заголовок? Карпаты получили 3 мяча при равных составах, это еще не учитывая не реализованный пеналь. А в заголовке буд-то Заря только в большинстве и смогла додавить Карпаты.
tarasbulba007
Что и требовалось доказать. Карпаты снова проиграли в футбол.(с)
ihateyoubaby
петя сказал что рашка огресор, а рыдактор шлюха это пытается оспорить... в киево печерский тебя с.у.ч.а.р.а
Bandera.Lviv
Лужний узяв час до кінця сезону ПОДУМАТИ, а тоді вирішить, що робити далі....
mistercx
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил