Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 22 ноября 2015, 20:27
5011
4

Бой между Сталью и Карпатами завершился вничью

Антон Котляр, не реализовав пенальти, упустил шанс принести победу команде Владимира Мазяра

| Обновлено 22 ноября 2015, 20:27
5011
4
Бой между Сталью и Карпатами завершился вничью

Порівняно з минулим туром кадрові зміни відбулися у складі команди гостей, і місце у воротах «левів» зайняв Мисак, потіснивши Підківку на лаву запасних. Повернувся в основу і капітан «Карпат» Гітченко. У складі ж «Сталі» після поразки від «Динамо» перестановки відбулися також, і замість Вороніна, Котляра, Козака, Кучерова на поле вийшли екс-карпатівець Васін, Бабенко, Гуменюк та Буднік.

Господарі поля, які, нагадаємо, в матчі першого кола лише під кінець поєдинку пропустили вирішальний гол, активніше розпочали поєдинок. І вже у дебюті гри Кравченко пробивав в рамку воріт, але Мисак зумів перевести м’яч на кутовий. «Карпати», які ведуть боротьбу за одну з путівок до Ліги Європи, відповіли не менш небезпечним ударом у виконанні ветерана «зелено-білих» Худоб’яка.

Підопічні Володимира Мазяра продовжували на «Метеорі», як і належить номінальним господарям поля, активніше шукати шляхи взяття воріт гостей, і в середині тайму «Сталь» таки відкрила рахунок у грі. Після розіграшу кутового удару півзахисник «сталеварів» Адамюк в межах штрафного зумів вразити ворота гостей, провівши свій перший гол в елітному дивізіоні (у 14-й грі). Цей гол, до речі, став ювілейним, 800-м, пропущеним «Карпатами» у чемпіонатах України. При цьому Худоб’як отримав від Арановського-молодшого жовту картку за гру рукою.

Згодом Худоб’як міг зрівняти рахунок, але вихованець львівського футболу Паньків, зумів випередити досвідченого півзахисника «левів». Гості продовжували нарощувати напругу біля воріт «Сталі», і після грубої гри проти Паньківа захисник Кравець отримав жовту картку від арбітра матчу. Гра в основному перебувала на полі команди-господарів, і чергову атаку дальнім ударом намагався завершити Мірошниченко, але і Денису цього дня забракло влучності.

Під час перерви хорватський наставник «Карпат» Ігор Йовічевіч, для якого це була ювілейна, 40-а гра в чемпіонатах України, вирішив підсилити атакуючий порив своїх підопічних, замінивши опорника Даушвілі на атакувального півзахисника Гуцуляка.

І гості великими  силами почали намагалися зробити «пробоїну» у воротах «сталеварів». Зокрема захисник Новотрясов пробивав по воротах, але м’яч прошмигнув поруч з рамкою воріт. Міг оформити дубль Адамюк, але під гострим кутом пробив впритул з ближньою стійкою.

Йовічевіч робить чергове кадрове підсилення, випускаючи на поле Карнозу, до речі, автора переможного голу в матчі суперників у першому колі. І вже через хвилину «Карпати» зрівняли рахунок. Паньків зумів парирувати удар Худоб’яка, але тепер прийшов час провести перший гол у чемпіонатах і 17-річному Гуцуляку (у 14-й грі), який ударом головою свого шансу не змарнував.

Напруга на полі зросла ще більше, і арбітру доводилось вгамовувати пристрасті за допомогою жовтих карток, в тому числі і на адресу молодого Гуцуляка та екс-капітана «Карпат» досвідченого Іщенка – за взаємну неспортивну гру.

«Карпатівці» намагалися у цій напруженій грі вирвати важливу перемогу, але Голодюк пробив поруч з рамкою воріт суперника. Не вистарчило декілька сантиметрів і Новотрясову, аби завершити прострільну передачу партнера. Підопічні Мазяра швидко переходили середину поля і також примусили похвилюватися прихильників «Карпат». Спочатку Мисак рятує ворота після підступного удару Васіна, а згодом  Пластун встигає на мить випередити Котляра і вибиває м’яч на кутовий. Бракує влучності і ветерану «Сталі» Гоменюку.

Кульмінаційним моментом гри стали заключні хвилини гри. Арбітр матчу вгледів порушення правил з боку Голодюка проти Кулача і вказав на «позначку». Проте Котляр не зумів реалізувати 11-метровий удар, влучивши у штангу воріт Мисака.

В підсумку бойова нічия – 1:1, і «сталевари» не зуміли зробити подарунок новопризначеному президенту клубу Вардану Ісраеляну. Цікаво, що напередодні матч молодіжних команд також завершився з цим рахунком, а саме в день гри основних команд, у неділю, 22 листопада, «Карпати» та «Сталь» зустрічалися на рівні U-19 у Рава-Руській. «Сталевари» також першими відкрили рахунок, але в підсумку була зафіксована результативна бойова «мирова» – 3:3.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Сталь» Д – «Карпаты» – 1:1 (1:0)

«Сталь»: Юрий Панькив, Антон Кравченко, Сергей Пшеничных (Артем Барановский, '45), Николай Ищенко, Руслан Бабенко (Валерий Кучеров, '70), Владимир Адамюк, Роман Карасюк, Евгений Будник (Антон Котляр, '62), Владимир Гоменюк, Владислав Кулач, Денис Васин
«Карпаты»: Роман Мысак, Артур Новотрясов (Амбросий Чачуа, '87), Андрей Гитченко, Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Василий Кравец (Артур Карноза, '56), Игорь Худобяк, Олег Голодюк, Павел Ксенз, Муртаз Даушвили (Алексей Гуцуляк, '46)

Арбитр: Евгений Арановский (Киев)

Владимир Адамюк, 25 - Алексей Гуцуляк, 58.
Денис Васин, 65. Николай Ищенко, 69. - Игорь Худобяк, 25. Василий Кравец, 34. Владимир Костевич, 45. Андрей Гитченко, 60. Алексей Гуцуляк, 69. Олег Голодюк, 91. Роман Мысак, 91.
Муртаз Даушвили, 93.

На 91-й минуте Антон Котляр не реализовал пенальти (штанга).

Удары (в створ): 13 (5) – 7 (3).
Угловые: 7 – 3.    
Офсайды: 2 – 3.

Зрителей: 900
Оценка поля: 3

СТАЛЬ Д – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 4
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
lviv-999
Мазяра в Студію!!!!!!!!!!! Де подяка судям!!!!!! Перший гол з видуманого кутового!!!! Лєвий пеналь!!!!!!!! Бабенко мав зо 3 жовтих ще в першому таймі отримати!!!!!!!!! А скільки плачу було після матчу першогокола!!!!!!!
guardmen
боевик!))))
Dynamo_s_Dnepra
Карпаты - молодцы!!!
Bandera.Lviv
пенальті не було - був штрафний, офсайд був. боєва нічия