Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 20 сентября 2015, 20:27
9927
11

Шаран остался без галстука: Александрия громит Карпаты

Подопечные Игора Йовичевича ничего не смогли противопоставить александрийцам

| Обновлено 20 сентября 2015, 20:27
9927
11
Шаран остался без галстука: Александрия громит Карпаты

У стартовому складі суперників відзначимо дебют у Прем’єр-лізі 22-річного воротаря Владислава Леванідова, який замінив травмованого Новака. До речі, у Першій лізі Леванідов відіграв за «Олександрію» 27 ігор і 25 голів пропустив. Після тривалої перерви повернулися до основного складу Микицей та Голенков, які потіснили на лаву запасних Чорнія та Банаду, який відіграв усі сім попередніх турів чемпіонату без замін. В «Карпатах» вперше в стартовому складі з’явився Кравець, який на лівому фланзі оборони замінив Костевича. Дискваліфікованого ж Худоб’яка замінив Кожанов.

Підопічні Володимира Шарана вже у дебюті гри могли відкрити рахунок, коли після удару Сухоцького м’яч влучив у поперечину воріт. Боротьба за м’яч носила досить жорсткий характер, і після здійснення Голодюка та Шендрика у грі настала тривала пауза, викликана роботою медперсоналу обох клубів. Арбітр Романов призначив штрафний, розіграш якого і привів до взяття воріт Мисака. Воротар «Карпат» парирував удар Сухоцького, а першим на добивання встиг Пономар, пробивши низом у дальній кут воріт. Так «Олександрія» перервала свою безгольову серію, яка тривала 379 (!) хвилин. Натомість Карноза, який не раз забивав зі стандартів, зі штрафного пробив поруч з хрестовиною воріт.

Подією матчу стала і перша з початку чемпіонату поява на полі Імерекова, який замінив травмованого Шендрика, а у Першій лізі провів за «Олександрію» 25 ігор (2 голи). Тим часом, «Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт Леванідова, але до небезпечних моментів справа не доходила. Натомість господарі поля швидко контратакували, і Голенков, обігравши Кравця, пробив над поперечиною. Згодом забракло влучності ударам Грицука та Мягкова.

Під кінець тайму обидві команди могли забити голи у «роздягальні» суперників. Спочатку після удару Кожанова м’яч від ноги Микицея зрикошетив поруч з дальньою штангою. Натомість Коломоєць здалеку пробив прямо у Мисака.

Другий тайм активніше розпочали гості, і тепер вже поперечина воріт «Олександрії» рятує команду від неприємностей після штрафного удару Карнози. У свою чергу, господарі відповіли з різницею у дві хвилини подвійними і влучними ударами. Спочатку Грицук після пасу Мягкова з-за меж штрафного пробив впритул зі штангою воріт Мисака. Для Грицука це був перший гол в елітному дивізіоні, який він забив у 18-й грі. Згодом Пономар після націленої передачі Голенкова красиво пробив головою, оформивши свій перший дубль в Прем’єр-лізі. Цікаво, що для «Олександрії» це лише 3-й дубль в чемпіонатах, а останній був зафіксований ще 3 листопада 2001 року.

До честі «Карпат» вони не знітилися з таким несподіваним розвитком подій на полі і також перервали свою безгольову серію на полях суперників, яка продовжувалась 333 хвилини. Захисник Пластуна опинився на вістрі атаки і його удар парирував Леванідов, але Страшкевич чітко пробив при добиванні.

Голепад на стадіоні «Ніка» на цьому не завершився. Якщо після грубої помилки екс-гравця «Олександрії», а нині капітана «Карпат» Гітченка на ударну позицію прорвався Пономар, але не зумів переграти Мисака, який дивом відреагував на удар, то натомість згодом спрацювала заміна Шарана. Джокер «Олександрії» Банада, скориставшись пасом Коломойця, головою пробив у незахищений кут воріт Мисака і також відкрив лік голів у чемпіонатах (у 8-й грі).

Четвертий гол примусив підняти статистичні талмуди і недарма. Виявляється це стало повторенням клубного рекорду «Олександрії», яка раніше лише раз забивала чотири голи у вищій лізі – ще 29 вересня 2001 року, у ворота «Говерли» (4:2). Рекордна гольова планка олександрійців могла ще піднятися, але на удар Коломойця з вигідної позиції встиг відреагувати Мисак.

Вікторія «Олександрії» в матчі з «Карпатами» стала ще й першою (!) великою перемогою олександрійців в елітному дивізіоні, яка була здобута лише в 94-й (!) грі. «Карпати» ж зазнали вже 46-ї, антирекордної в чемпіонатах, гостьової поразки з великим рахунком, випередивши на один пункт запорізький «Металург».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Александрия (Александрия) - Карпаты (Львов) - 4:1 (1:0)

Виталий Пономар, 20. 54, Василий Грицук, 52, Евгений Банада, 73 - Вадим Страшкевич, 64

Александрия: Владислав Леванидов, Антон Шендрик (Максим Имереков, '25), Павел Мягков, Сергей Басов, Станислав Микицей, Андрей Запорожан, Антон Голенков, Артем Сухоцкий, Василий Грицук (Евгений Банада, '70), Виталий Пономар (Михаил Козак, '76), Юрий Коломоец

Карпаты: Роман Мысак, Андрей Гитченко, Амбросий Чачуа (Вадим Страшкевич, '46), Василий Кравец, Дмитрий Клёц (Владимир Костевич, '55), Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Артур Карноза, Денис Кожанов, Олег Голодюк (Муртаз Даушвили, '41), Павел Ксенз

Антон Голенков, 10. - Муртаз Даушвили, 45. Василий Кравец, 67. Вадим Страшкевич, 87.

Арбитр: Виталий Романов (Днепропетровск)

Удары (в створ): 14 (9) – 11 (4).
Угловые: 5 – 8.    
Офсайды: 1 – 5.

Зрителей: 3.488
Оценка поля: 5

АЛЕКСАНДРИЯ - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 7
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Комментарии 6
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
prim1
lviv-999, 20.09.2015 19:02
Програли по всім статям!!!!! Але краще програти один раз так ніж пару матчів по 1-0.Що до Олександрії ви сьогодні забили все що могли і не могли.Ви до кінця Осені 4 мячі не забєте!!!! Згадайте в Листопаді мої слова!!!!!
_________________________
Умной была первая, ну и где-то вторая фраза - а вот это "шоб ти", "шоб тобі" глупо и некрасиво!
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
guardmen
и почему у шарана день варенья только раз в году!))))) с важнейшей победой!!
lviv-999
Програли по всім статям!!!!! Але краще програти один раз так ніж пару матчів по 1-0.Що до Олександрії ви сьогодні забили все що могли і не могли.Ви до кінця Осені 4 мячі не забєте!!!! Згадайте в Листопаді мої слова!!!!!
lviv-999
Давай подивимось як ви обженете!!!!!!!! Перці!!! Так виграли сьогодні але перший гол де там був штрафний!!!!!!!! двоє пішли на мяч-двоє получили травми ігровий епізод а не штрафний!!!!!!!!!!! Далі виграли по факту але знову у нас рикошет в Кожанова чуть поза ворота у вас -гол!!!Сьогодні був ваш день!!!!!!!!!