Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 18 июля 2015, 23:44
17723
37

Дубль Приемова обеспечил победу Металлисту

Харьковчане поздравили своего тренера с днем рождения

| Обновлено 18 июля 2015, 23:44
17723
37
Дубль Приемова обеспечил победу Металлисту

Порівняно з недавньою грою суперників, яка відбулася в квітні і завершилась в Харкові нульовою нічиєю, склад «Металіста», на відміну від «Карпат», суттєво оновився. Зауважимо, що цього разу в складі «зелено-білих» не було двох гравців юніорської збірної країни. Швед ще повністю не відновився після травми, отриманої під час контрольного матчу збірної, а Кльоц нещодавно брав участь у фіналі юніорського Євро. Обидва пропустили збори «Карпат». «Родзинкою» матчу став дебют на тренерському містку харківського клубу Олександра Севідова, який позаминулого сезону очолював саме «Карпати». Загалом для Севідова це четвертий клуб серед еліти, а матч проти львівського клубу став для нього ювілейним, 100-м, у Прем’єр-лізі, який випав саме у день 46-ліття нового керманича «металістів».

Активніше ж розпочали поєдинок гості, які вже у дебюті гри могли відкрити рахунок. Після флангової передачі Карнози пробивав в рамку воріт Худоб’як, але досвідчений Погорілий зумів ліквідувати загрозу, як і після удару Карнози, перевівши м’яч на кутовий. Господарі не забарилися з відповіддю і вже Мисак грає надійно, відбиваючи удар Бобка. Згодом після зіткнення почав накульгувати один з лідерів «Карпат» Худоб’як і Ігору Йовічевічу довелося провести швидку вимушену заміну.

Гра на деякий час вирівнялася і до небезпечних моментів справа не доходила. Пожвавлення на трибунах харківського стадіону в середині тайму викликала атака «Карпат», коли Страшкевич головою  намагався завершити атаку, але м’яч рикошетом від Довгого залишив поле. Гравці «Металіста» почали нарощувати свої атаки, виконавши два поспіль кутових, але захисники «левів» зіграли надійно. Небезпечно пробивав здалеку і Бобко, але Мисак у повторному кидку накрив м’яча. Активно діяв новачок «жовто-синіх» Рудика, який під гострим кутом намагався вразити ціль, але воротар «Карпат» розгадав і цей задум.

Здавалось, що перша половина гри так і завершиться без голів. Проте у компенсований час Рудика вивів на ударну позицію Довгого, у якого в підкаті намагався вибити м’яч Пластун. У підсумку Довгий опинився на газоні, а Дердо-молодший без роздумів вказав на позначку. До м’яча підійшов штатний пенальтист «Металіста» Прийомов, який навесні кожного разу реалізовував свої шанси. І цього разу Прийомов не схибив, хоча Мисак і був близьким до того, аби парирувати пенальті. На останніх секундах «Карпати» могли також забити гол у роздягальню суперника, але Костевич, після скидки головою від Пластуна на дальню штангу, пробив мимо цілі.

Під час перерви Ігор Йовічевіч вирішив замінити центрального захисника і капітана «Карпат» Гітченка на Новотрясова. Севідов трохи пізніше теж вирішив зробити перестановку і випустив на поле Чурка, можливості якого знає за спільною роботою у «Говерлі». Гра носила жорсткий характер і арбітру часто доводилось призначати штрафні удари. Проте, після ударів Карнози та Полянського м’яч потрапляв у «стінки» суперників.  

Реальну ж нагоду відновити рівновагу втратив Страшкевич, який після помилки Погорілого, що залишив ворота, пробивав в рамку воріт, але влучив у ногу Курілова. Черговий стандарт «Карпат» взявся виконувати Голодюк, але цього дня Олегу бракувало влучності, і м’яч або летів до рук Погорілого, або мимо воріт.

Натомість гравці «Металіста» свій епізод використали. Довгий скористався помилкою Даушвілі і вивів на лівий фланг атаки Прийомова, який зумів переграти Мисака, пробивши в дальній кут. Для Прийомова, до речі, це вже другий дубль у складі харківського клубу. «Карпатівці» тим часом продовжували шукати шляхи взяття воріт Погорілого, і вкотре хапається за голову Страшкевич, пробивши здалеку впритул з дальньою стійкою.

Під кінець поєдинку господарі залишилися в меншості, коли Рудика після другої жовтої картки достроково залишив поле. Після цього запам’ятався рейд у штрафному «Металіста» захисника Костевича, який завершився потужним, але неточним ударом Чачуа.

У підсумку безпрограшна у чемпіонатах домашня серія «Металіста» проти «Карпат» збільшилася до 15 ігор: 9 перемог та 6 нічиїх.  Львівська ж команда продовжила свою безвиграшну гостьову серію, яка з минулого сезону триває вже 11 ігор – 6 нічиїх та 5 поразок.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Металлист - Карпаты - 2:0

Владимир Приемов, 45, с пенальти, 76

Металлист: Сергей Погорелый, Алексей Курилов, Евгений Зубейко, Сергей Рудыка, Эдуард Соболь, Владимир Приемов (Александр Нойок, '93), Алексей Довгий, Алексей Полянский, Сергей Барилко (Вячеслав Чурко, '54), Кирилл Ковальчук, Иван Бобко (Станислав Кулиш, '67)

Карпаты: Роман Мысак, Амбросий Чачуа, Игорь Я. Худобяк (Вадим Страшкевич, '20), Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Артур Карноза, Денис Кожанов, Муртаз Даушвили, Олег Голодюк, Артур Новотрясов (Алексей Гуцуляк, '78)

Сергей Рудыка, 56. - Андрей Гитченко, 27. Артур Новотрясов, 58. Игорь Пластун, 93.

Сергей Рудыка, 89

Удары ( в створ): 8(5) -12 (5)
Угловые: 4 - 4
Оффсайды:1 - 2

Зрителей: 5 160
Оценка поля: 5

МЕТАЛЛИСТ-КАРПАТЫ ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

 

События матча

88’
Сергей Рудыка(Металлист) получает красную карточку. Рудыка за фол против Кожанова в центре поля получает желтую, которая оказывается у него второй.
75’
ГОЛ ! Гол из 35-го сектора забил Владимир Приемов(Металлист).перехватили мяч хозяева, после чего Довгий отличным пасом вывел Приемова один на один с голкипером, а тот пробил точно в дальний угол.
45’
ГОЛ ! с пенальти забил Владимир Приемов(Металлист), пробив прямо по центру, а мяч пролетел под мысаком.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 36
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Etan
Вроде бы и победа, а радости все равно нету. И наверно небудет пока курочкин у руля.
solova63
проигрывать нужно тоже уметь, панове из мiста Лева! А вы как не умели,так и не умеете! Ваши претензии просто смешны! А Металле нечем платить ЗП игрокам, счета клуба арестованы-и все равно кому то мерещатся купленые судьи! Пы.Сы. К сведению "свiдомих", Карпаты не могут выиграть в Харькове с 1994 года - 21год!
pul2006
Только что со стадиона, мы выиграли, много приятных эмоций, ждем следующих побед!!!
Александр
Был на стадионе. Порадовали ребята. СПАСИБО!!!!!!!!!!!!!!!!!
adler05
И кто у нас самая украинская команда?
airwolf77
С почином Лётчики ! Леви - слабо дуже!
Александр
Слава Украине!!!!!!!!!!!!!!
DEEMKAA
Игра у МХ точно уже ДРУГАЯ,но хоть безразличных не было на поле.Надеюсь дальше будет лучше.
FoZZy
Опять двадцать пять. Опять Металлист "купил" игру? В Металлисте уже нет не денег, не игроков, но есть деньги, чтобы "купить" игру? Ничего кроме смеха подобные заявления не вызывают. Умейте достойно проигрывать, а не ныть.
мастер
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Владимир_Скидан( Ст.Оскол)
Харьковчане а у вас всегда такие очереди за билетами за 10 минут до матча? и такие медленные кассиры?
ChMP
А кто-то мне давече из харьковчан втирал,что,мол,вот зачем нам этот Приёмов,он же никакой,бла-бла-бла... С победой,МХ!
rno555
таке враження що футболісти постаріли не на 2 місяця а на 10 років- я про КЛ
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Народ, кто даст ответ про Горяинова? Он сегодня был в запасе, это как понимать?
alessandro13
Да, дожился Харьков - 5.160 зрителей! А ещё нас критиковали, что 14000-15000 мало!
adler05
Аир,что на тебя подмастерье наехал?
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lviv-999
Да глісти перемого Лєва напівсудівська вітати гну внатуру нізчим!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Вот ЗОря Виграла в Запоріжжя а ви СУдю купили "!!!!!!!!!!
Bandera.Lviv
іграли футбол ОДНІ, а виграли - ІНШІ! ПОРОБЛЕНО, немає Міська, він каждої неділі до церкви ходив...