Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 мая 2015, 17:18
7432
28

В битве аутсайдеров победу одержал Ильичевец

«Карпаты» с минимальным счетом уступили на «Метеоре»

| Обновлено 02 мая 2015, 17:18
7432
28
В битве аутсайдеров победу одержал Ильичевец

Матч команд, які перебувають на дні турнірної таблиці, мав неабияке значення для обох суперників. Підтримати «Карпати» приїхало біля сотні вболівальників «левів», сканування яких було чути на майже порожніх трибунах «Метеора» і телеглядачам. Серед присутніх на трибунах був помічений і екс-наставник «Карпат» Мирон Маркевич.

Після переможного матчу над «Олімпіком» Ігор Йовічевіч зробив дві вимушені заміни. Дискваліфікованого Кльоца замінив Даушвілі, а на місці Шведа, який в складі збірної України (U-19) у четвер відзначився голом у ворота грузинів, діяв Страшкевич. Один з тренерів-гвардійців чемпіонатів Микола Павлов обмежився лише однією перестановкою, випустивши з перших хвилин на поле Зубкова, який замінив Матвєєва. З особливим настроєм вийшов на поле «карпатівець» Кожанов, який чимало відіграв і за «Іллічівець».

З перших хвилин поєдинку у діях гравців обох клубів відчувалася певна напруга, а звідси і неточність при завершальних передачах та ударах. Першими удар в напрямку воріт нанесли номінальні господарі, але Чурко явно бракувало влучності. Боротьба за м’яч тривала переважно на підступах до обох воріт, і до небезпечних моментів справа не доходила.

В середині тайму «Іллічівець» зусиллями Гриня виконав два поспіль кутових удари, але захисники «Карпат» встигали випереджати суперників. Після одного з одноборств жовту картку отримав Пластун, і через перебір «гірчичників» пропустить наступну не менш відповідальну для «зелено-білих» гру з «Чорноморцем». Під кінець тайму Ігор Йовічевіч, намагаючись підсилити атакуючі дії своїх підопічних, замінив Страшкевича на 17-річного Гуцуляка.

Другий тайм обидві команди розпочали значно активніше, і швидкий гол не забарився. Гринь на лівому фланзі атаки, випередивши Пластуна, спочатку пробивав по воротах, а згодом першим встиг на добивання і пробив у незахищені ворота «Карпат». Цього разу не встиг завадити Гриню і досвідчений Гітченко. І львівська команда могла швидко встановити рівновагу, коли після розіграшу кутового і скидки м’яча від Гітченка головою наносив завершальний удар Голодюк, але Олег пробив впритул з рамкою воріт Гальчука. Згодом хапається за голову і досвідчений Худоб’як, який після пасу Карнози пробив вище рамки воріт.

«Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт «Іллічівця», проте пройти оборонні редути азовського клубу було не просто. Подією матчу став і дебют у Прем’єр-лізі 19-річного нападника Захарківа, який у цьому сезоні виступав також за юніорський та молодіжний склад «левів». Міг збільшити рахунок і Чурко, який замикав флангову передачу Гриня, але цього разу Мисак у падінні ліквідував небезпеку.

Заключні хвилини матчу пройшли в атаках «Карпат», і після розіграшу штрафного здалеку намагався вразити ціль Кожанов, але теж пробив надто неточно. У підсумку «Іллічівець» знову залишив зону вильоту, потіснивши туди «Карпат», які не перемагають в ролі гостей вже 8 ігор – по чотири нічиї та поразки. Команда ж з Маріуполя в ролі господарів поля продовжила свою гольову серію у ворота «Карпат», яка з 1999 року триває вже 14 (!) ігор – 25 м’ячів.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Ильичевец» (Мариуполь) - «Карпаты» (Львов) - 1:0 (0:0)

Сергей Гринь, 49

«Ильичевец»: Евгений Гальчук, Иван Цюпа, Руслан Зубков, Сергей Вакуленко, Сергей Вовкодав, Сергей Шевчук, Дмитрий Скоблов, Ринар Валеев, Сергей Гринь, Иван Матяж, Вячеслав Чурко (Максим Илюк, '92)
«Карпаты»: Роман Мысак, Андрей Гитченко, Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Амбросий Чачуа (Артур Карноза, '63), Денис Кожанов, Игорь Худобяк, Муртаз Даушвили, Вадим Страшкевич (Алексей Гуцуляк, '39), Олег Голодюк (Юрий Захаркив, '73)

Ринар Валеев, 51. - Игорь Пластун, 27. Игорь Худобяк, 72.

Арбитр: Евгений Арановский (Киев)

Удары (в створ): 8 (3) - 5 (2)
Угловые: 6 - 1
Оффсайды: 1 - 1.

Зрителей: 220
Оценка поля: 3
Честная игра: 8,000 - 7,000.

ИЛЬИЧЕВЕЦ - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

События матча

48’
ГОЛ ! После передачи из глубины Сергей Гринь(Ильичевец) ворвался в штрафную и бил с угла вратарской - Мысак отбил мяч. Гринь не выключился из эпизода и из 44-го сектора нанес точный удар в пустые ворота.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 27
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
taras.1985
В кожної команди бувають спади, тим більши в наймолодшої.
Три попередні матчі Карпати перегравали суперника по грі.
Нічо страшного хороший досвід.
fbvvvyfyvcudvjuaaa
Напевно антирекорд по кількості глядачів
мастер
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vovaz1991
я не проти щоб карпати вилетіли в першу лігу, але щоб вони вилетіли по спортивному принципу, без допомоги ФФУ яка в одних забирає 9(!!!!) очок(що є ДУЖЕ багато) а в інших за ті самі гріхи ні
ded_23
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vovaz1991
Не забувайте що карпатам зняли 9 очок. Тепер потрібно або повертати ці очки або майже всім командам знімати. Тому ded_23 і TRASHER ще нічого не ясно. Та і взагалі чого пишу неадекватам?!
ded_23
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
TRASHER
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Bandera.Lviv
поле, горбик, ямка, на жаль на ньому можна грати тільки "БЕЙ БЕГІ, або БЕЙ ВПЕРЕД КОМБІНАЦІЯ ПРИДЕТ", на віщо акредитовувати такі стадіони.
на них. хіба.що у РЕГРІ грати.
Маріупольці налаштувались на матч сезону краще МОЛОДЦІ! Карпати бігали по полю. як ВІВЦІ!
Гітченко, Мірошніченко, Карноза зіграли не ВСПОТІВШИ, у душ можна і не йти - ПНХ з команди