Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 14 января 2021, 19:49
13222
22

Быстрый гол и победа во Львове приближают Днепр к Шахтеру

Команде Мирона Маркевича в сложнейшем матче три очка принес гол Николы Калинича

| Обновлено 14 января 2021, 19:49
13222
22
Быстрый гол и победа во Львове приближают Днепр к Шахтеру

Перед заключним матчем туру обидва суперники вже знали як зіграли їх найближчі сусіди по турнірній таблиці. Враховуючи несподівану втрату очок «Шахтарем», у гравців «Дніпра» з’явився хороший шанс скоротити відрив від «гірників» до мінімуму.

У стартовому складі «Карпат» порівняно з минулим туром Ігор Йовічевіч зробив лише одну заміну: замість Чачуа на поле вийшов Голодюк, який відбув  дискваліфікацію. Мирон Маркевич зробив декілька ротацій: замість травмованого Коноплянки, Ежидіо та Чеберячка у гру вступили Ротань, Лучкевич, батько якого, до речі, свого часу успішно виступав і за «Карпати», та Чигринський.

Перший удар в рамку воріт, як і належить господарям, зробили «Карпати», але Бойко накрив м’яча після дальнього удару Кожанова. Натомість дніпряни провели швидкий гол. Бруно Гама на лівому фланзі атаки обіграв Мірошниченка і зробив вивірену навісну передачу до воротарського майданчика на Калініча, який головою пробив у незахищений кут воріт. Для хорвата це був вже 9-й гол у чемпіонаті, і він наздогнав кращих бомбардирів Ярмоленка та Бікфалві.

Згодом міг подвоїти рахунок Безус, але Мисак ліквідовує загрозу, перевівши м’яч на кутовий. Забракло влучності і екс-«карпатівцю» Федецькому, який пробив поруч з дальньою штангою. До речі, підтримати сина з Луцька приїхав і батько захисника дніпрян, відомий у минулому гравець «Волині» Андрій Федецький.

«Карпати» поступово вирівняли гру, намагалися багато комбінувати в середині поля, але до небезпечних моментів біля воріт гостей справа не доходила. «Дніпро» теж не грав на утримання переможного для нього рахунку, і вже капітан дніпрян Ротань опинився на вістрі атаки, але пробив сходу поруч з рамкою воріт. Під кінець тайму суперники обмінялися небезпечними дальніми ударами у виконанні Калініча та Голодюка, яким проте бракувало влучності.

Другий тайм знову активніше розпочали господарі, і вже Швед намагався завершити затяжну атаку «зелено-білих» дальнім ударом, але м’яч знову летить над поперечиною воріт. Обидві команди швидко переходили середину поля, і небезпечні моменти біля обох воріт не забарилися. Міг оформити дубль Калініч, але м’яч від ноги Гітченка зрикошетив на кутовий.

Обидва тренери вирішили підтримати темп гри і зробила декілька замін. Особливо тепло львівські вболівальники зустріли вихід на поле ветерана «Карпат» Худоб’яка. Активно увійшов у гру Зозуля, якого в одному з епізодів вчасно випередив на виході воротар Мисак. Поспішив з ударом і Карноза, який свого часу пройшов школу «Дніпра», вистріливши у «молоко».

«Карпати» за активної підтримки вболівальників намагалися уникнути поразки у першому офіційному домашньому матчі 2015 року. І нагоду вирівняти становище мав Карноза, але Бойко встиг ліквідувати небезпечний момент. Згодом після удару Сергійчука м’яч опинився  у сітці воріт Бойка, але асистент арбітр Володін зафіксував положення поза грою.

У підсумку «Дніпро» зберіг свою гостьову традицію, яка тягнеться з жовтня минулого року, і на чужих полях дніпряни у чемпіонатах більше гола не забивають. При цьому дніпропетровський клуб здобув у Львові свою ювілейну 350-ту перемогу в національних чемпіонатах, в т.ч. десяту під керівництвом Мирона Маркевича.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Карпаты» – «Днепр» – 0:1 (0:1)

«Карпаты»: Роман Мысак, Андрей Гитченко, Дмитрий Клёц, (Вадим Страшкевич, '77), Владимир Костевич, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Артур Карноза, Денис Кожанов, (Игорь Худобяк, '64), Олег Голодюк, Марьян Швед, (Алексей Гуцуляк, '62), Михаил Сергийчук
«Днепр»: Денис Бойко, Артем Федецкий, Дмитрий Чигринский, Дуглас Баселар, Бруну Гама, (Андрей Близниченко, '74), Валерий Лучкевич, Джаба Канкава, Роман Безус, (Евгений Шахов, '83), Павел Ксенз, Руслан Ротань, Никола Калинич, (Роман Зозуля, '62)

Арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)

Никола Калинич, 4.
Олег Голодюк, 44. - Дмитрий Чигринский, 51. Джаба Канкава, 81.

Удары (в створ): 7 (3) – 8 (2).
Угловые: 5 – 3.
Офсайды: 4 – 3.

Зрителей: 5.530
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,750 - 7,500.

КАРПАТЫ – ДНЕПР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 21
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ampl7
Учитывая то, что на матче присутствовал лазутчик Аякса, Днепр сыграл превосходно!
Fletch_64
Начебто "слабка гра" Дніпра -- лише тому, що Карпати не стали безбарвним тлом, що не пручається!... цілком пристойно, як на учасника ЛЕ грали!
Залишаються в гонці за друге "лігочемпіонівське місце" й не припустилися втрати пильності, не випустили з рук перемогу. А карпати порадували, є гра, пункти прийдуть!..
nordik2005
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Хрюн Моржов
Пусть игра Днепра и не впечатляла особо, все же главное достигнуто - взяли три очка. А если Аякс будет повержен, то только честь и хвала будет Маркевичу и за Аякс, и за правильную тактику в отчетной игре.
Fletch_64
Шо там ніякий "Сєргєй Ніколаєнко" віщував, після "антирекордного матчу" на Кубок, шо в чемпіонаті на Шахтар все рівно прийде більше, ніж на Карпати?!!..
Ну, от й маємо об'єктивну картину:
ШД -- МХ 2.650 глядачів
Карпати -- Дніпро 5.530 глядачів.
Ще один з "наріжних каменюк" "Палкіндської пропаганди" розвінчано!!!
abcd77771965
кто таблицу создал? Дундуки!! У Карпат 3 победы это 9 очков +5 ничьих это 14 и минус 6 очков сняли это наверное 8 будет..но не 5 как торчит уже с начала сезона!!!
Serg_Imperio
С Победой!
lviv-999
Мінуси пішли значить сказано в точку!!!!! Я дуже радий що Дніпро пройшов Олімпіакос бо це очки в коеф України.Але будьмо чесними якби в першому матчі не допомога суді який не зарахував чистий гол Олімпіакоса на останній хвилині невідомо чим би протистояння закінчилось так само і сьогодні перша атака гол а дальше рівна гра !!!! могли забивати як одні так і інші а останні 10 хв матчу Дніпро з своєї половини не вилізав і буть чуть поточніше Карноза була б закономірна нічия!!!!
lviv-999
Мінуси пішли значить сказано в точку!!!!! Я дуже радий що Дніпро пройшов Олімпіакос бо це очки в коеф України.Але будьмо чесними якби в першому матчі не допомога суді який не зарахував чистий гол Олімпіакоса на останній хвилині невідомо чим би протистояння закінчилось так само і сьогодні перша атака гол а дальше рівна гра !!!! могли забивати як одні так і інші а останні 10 хв матчу Дніпро з своєї половини не вилізав і буть чуть поточніше Карноза була б закономірна нічия!!!!
ChMP
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
alessandro13
Второй тайм, конечно, очень не понравился. Но то таке...
lviv-999
Дніпро майже догнав Шахту але не пережене!!!!Везіння рано чи пізно закінчиться а без нього перемог над Олімпіакосом і Карпатами йому не бачити як власних вух!!!! Про Волинь не говорим вони чуть самі собі навипередки не забивали!!!!
slvtore
Слабовато сыграл Днепр, но будем надеяться, что просто сберег силы.
Timur27
Пусть земля тебе будет пухом П. Худзик! Скорбим!
DKTheBest
Ну вот и Днепр поставил точку в этом туре. Все лидеры выцарапали очки. Шахтеру повезло меньше чем Динамо и Днепру.
Как-то и не получается ни над кем пошутить. Все кое-как.
ctrag_o9
Эта победа не Днепра,а лично МБМ!
Invulnerable
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
romeo_xai
Скучно