Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 октября 2014, 09:00
13638
21

Кураж Махарадзе и победа Олимпика

Донецкий «Олимпик» продолжает находиться в группе лидеров чемпионата Украины

| Обновлено 05 октября 2014, 09:00
13638
21
Кураж Махарадзе и победа Олимпика

«Карпатам» вперше протистояв «Олімпік», що став вже 33-м суперником львівського клубу у чемпіонатах. Ігор Йовічевіч після останнього кубкового матчу з «Динамо» змінив стартовий склад своїх підопічних. Після тривалої перерви повернулися в основу Гітченко і Худоб’як. Мартинюк зайняв місце травмованого лівого захисника Костевича, а в нападі діяли Ксьонз та Кожанов. Не менше кадрових перестановок зробив і Роман Санжар, який після кубкової перемоги над запоріжцями довірив місце у воротах Махарадзе, що востаннє грав у чемпіонаті ще у липні. У Прем’єр-лізі дебютували у стартовому складі Моха і Міщенко. За традицією до Києва підтримати «Карпати» приїхало багато вболівальників команди.

Гравці «Олімпіку», які в столиці виступають у ролі господарів поля, активніше розпочали гру. Моха після боротьби за м’яч з Мартинюком впав у штрафному, але арбітр Абдула, який проводив свій 60-й матч серед еліти, вважав, що марокканець сам опинився на газоні. Небезпечно атакував й інший легіонер донецького клубу Шеріф, який здалеку пробив поруч з рамкою воріт.

Перший же гольовий момент матчу виник за участю екс-півзахисника «Карпат» Тищенка, який після хорошої передачі опинився один перед Мисаком, але воротар гостей рятує команду, чудово відреагувавши на удар суперника. В подібній ситуації першу загрозу біля воріт «Олімпіку» створив капітан «Карпат» Голодюк, але Махарадзе встиг перехопити цю передачу.

Гра поступово вирівнялася, і боротьба за м’яч точилася на підступах до обох штрафних. Не приносили користь номінальним господарям і кутові удари, а також штрафні, зокрема удар Дорошенка прийняла на себе «карпатівська» «стінка». Наступний штрафний заробив Шеріф, і вже поперечина воріт підстрахувала Мисака після удару Ситника. Натомість в компенсований час міг відзначитись вихованець донецького футболу Кожанов, дальній удар якого зумів парирувати Махарадзе.

Другий тайм  активніше вже розпочали гравці «Карпат». Обидві команди діяли на високих швидкостях, але до небезпечних моментів справа не доходила. Натомість жорстких єдиноборств та зіткнень не бракувало, і Абдулі часто доводилось фіксувати порушення правил і запрошувати на поле медперсонал. Як наслідок, через пошкодження Ситника довелося замінити.

Згодом контратака «Олімпіку» правим флангом таки змінила нулі на табло. Моха зробив передачу низом на дальню штангу, де Дорошенко, випередивши Балажіца, пробив повз воротаря. Тут же «Карпати» могли відновити рівновагу, але Махарадзе дивом встиг перевести м’яч на кутовий  після удару Ксьонза. Після чергової атаки гостей Сергійчук вривався до штрафного і в боротьбі з Махарадзе опинився на газоні. Арбітр без роздумів вказав на позначку, проте Махарадзе відгадав напрямок удару Ксьонза і залишив рахунок без змін. До речі, це був перший у чемпіонатах пенальті як для Ксьонза (у 134-й грі), так і Махарадзе (у 2-й грі). До кінця матчу у «Карпат» було декілька нагод уникнути поразки, але цього дня Махарадзе піймав кураж і знову рятує ворота після удару під поперечину Страшкевича.

Після фінального свистку арбітра поневолі пригадалась наразі діюча закономірність виступів дебютанта Прем’єр-ліги. Якщо «Олімпік» забиває бодай один гол у грі, то обов’язково перемагає. Також збереглася й інша тенденція виступів донецького клубу, який з початку сезону на своєму полі внічию не грає.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Олимпик» (Донецк) - «Карпаты» (Львов) - 1:0 (0:0)

Кирилл Дорошенко, 65

На 75-й минуте Павел Ксенз не реализовал пенальти (вратарь)

«Олимпик»: Заури Махарадзе, Кирилл Дорошенко, (Алексей Дитятьев, '86), Андрей Мищенко, Дмитрий Гришко, Павел Иванов, Владислав Огиря, Александр Сытник, (Игорь Семенина, '60), Игорь Тищенко, Максим Драченко, Шериф Иса, Моха Рхарсалла, (Владислав Гельзин, '80)
«Карпаты»: Роман Мысак, Андрей Гитченко, Денис Кожанов, (Вадим Страшкевич, '79), Грегор Балажиц, Денис Мирошниченко, Игорь Пластун, Игорь Я. Худобяк, Павел Ксенз, Ярослав Мартынюк, Олег Голодюк, (Михаил Кополовец, '72), Амбросий Чачуа, (Михаил Сергийчук, '46)

Андрей Мищенко, 50. Игорь Тищенко, 70. Заури Махарадзе, 75. Владислав Гельзин, 93. - Павел Ксенз, 34. Ярослав Мартынюк, 76. Михаил Кополовец, 81. Андрей Гитченко, 94.

Арбитр: Анатолий Абдула (Харьков)

Удары (в створ): 7 (3) - 5 (4)
Угловые: 5 - 4
Оффсайды: 3 - 1.

Зрителей: 850
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,500 - 6,500.

ОЛИМПИК - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

События матча

65’
ГОЛ ! Контратака Олимпика 3 в 3 завершилась прострелом Мохи с правого фланга, после которого Кирилл Дорошенко(Олимпик Д) из 38-го сектора точно пробил в правый от себя угол.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 19
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
babovoz
А Заури Махарадзе хоте не сын Котэ Махарадзе-знаменитого комментатора? Кто знает?
Etan
Вот что нравиться в Олимпике, в вышке играют те игроки, которые вывели его из первой лиги! А не как у нас во многих командах. Добивается выхода одна група игроков. А как только команда оказывается в УПЛ, их начинают менать. Типа для вышки вы слабы.
lviv-999
Це ганьба і кінець українському футболу якщо така команда як Олімпік займає таке високе місце!!!!!!! Сьогодні звичайна нічійна гра!!!!! Але Олімпік реально сама везуча!!!!!!!!!!! команда першого кола згадайте просто дикофартові перемоги над Говерлою.Зорею і МЕтадоном правда цей матч замість Олімпіка судя виграв!!!! А так команда без вболівальників і якщо нічого непоміняється на Донбасі то і без майбутнього!!!
Валерий Литвиненко
Это украинский Падерборн посмотрим что они дальше покажут -стабильность признак класса
ghjcnj
разница мячей 6-16 (минус 10) и при этом 4 место. абалдеть
Immortal777
Донецк- футбольная столица Украины!
Дьявол
Это тот агрессивный футбол, который хочет Дыминский. А то, что для такого футбола нет игроков соответствующего уровня, его, видимо не волнует. Ну, если ему нужна только игра, а на результат плевать, но все нормально. Увы...
Fletch_64
Худобяк: "привезений" пенальті, який тільки хабаганкою судді не був призначений,
"привезенний" штрафний удар, який тільки чудом не перетворився в гол - обидва ці ТТД
Худоб'як заробив "тупими" стрибками у м'яч, які були згори приречені на невдачу!...
А при забитому голі Худоб'як виявився "солодкою булочкою" для супеника. Як пацифіст та
пох**ст на суперника лише подивився... й не примусив того навіть дриблінг на себе витрачати!...
І при всьому тому його не замінили!..
Чачуа, такеж Бревно в цьому матчі, хоч на другий тайм не випустили...
Жах, жах й ниці перспективи!!!
petja.88
Яке керівництво така й команда!!!
Fletch_64
Карпати! Це не гра, а якийсь рівень сільська першість!
Ще й хай скажуть "дякую" незрозумілій прихильності весь матч судді!...
Пенальті призначили незаслужено, а от Худобяк в першому таймі 100% пеналь на свої ворота привіз!!! Потім Худобяк "привіз" штрафний біля самої границі карного майданчика, який Ситник тільки чудом не реалізував...
Так що рахунок навіть 3:0 не був би дивним.
О, тільки під кінець матчу шось спробували здалеку бити!... До цього, що найприкріше,
найубогіше -- м'яч в ногах карпатівців взагалі не тримався, партнеру зручного пасу не здатні були зробити!...
Логічно, шо одна команда займає 6-те місце, а інша передостаннє. І та, що вище, перемагає...
Lennon750
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
napalm931
неожиданно Олимпик так высоко в турнирной таблице)
Bandera.Lviv
у олімпіка гімн співав один футболіст та ГРУЗИН МАХАРАДЗЕ воротар!???
фанати Карпат КРАСЕНІ!!!!
у футбол ОЛІМПІК іграв КРАЩЕ!
Карпати боротьба вся попереду - за ВИЖИВАННЯ!
голодюк, худобяк, кожанов, кополовець - ПЕНЬКА під зад - ДОРОГУ МОЛОДИМ!
а так поки, що ВІВЦІ!