Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 марта 2014, 20:39
7338
16

Говерла минимально выигрывает у Карпат

Команда Вячеслава Грозного продолжает весной набирать очки

| Обновлено 23 марта 2014, 20:39
7338
16
Говерла минимально выигрывает у Карпат

«Карпати» на західне дербі були налаштовані рішуче, бо не перемагали у Прем’єр-лізі вже 6 матчів поспіль – 3 нічиї та 3 поразки. До того ж, для «зелено-білих» це був ювілейний, 1500-й матч за всю історію виступів львівського клубу у радянських та українських чемпіонатах. За традицією підтримати свою команду зі Львова до Ужгорода приїхало багато вболівальників «Карпат».

За «Говерлу» та «Карпати» раніше виступало вже 18 (!) гравців, в тому числі діючі гравці закарпатського клубу Фещук та румун Кочіш, які вийшли на поле з підвищеною мотивацією. До речі, крім Кочіша, який не грав у минулому турі, у стартовому складі команди В’ячеслава Грозного з’явилися Балафас та черговий новачок, екс-гравець «Арсеналу» Хомин. Наставник «Карпат» Олександр Севідов, який у минулому сезоні очолював саме «Говерлу», після гри з «Волинню» стартовий склад вирішив не змінювати.

Стартовий відрізок поєдинку запам’ятався високими швидкостями і пресингом зі сторони обох суперників. До небезпечних моментів справа не доходила. Згодом небезпечно потужно пробив Бартуловіч, але м’яч від ноги захисника зрикошетив на кутовий. Забракло влучності і Зеньову, який головою замикав передачу Бартуловіча. Натомість «Карпати» пропустили гол після розіграшу штрафного. Після удару Фещука м’яч перелетів через голови футболістів, вдарився об газон і неприкритий Кочіш головою сходу пробив впритул зі стійкою воріт Ільющенкова. Так продовжилась традиція «Говерли», яка забиває «Карпатам» у всіх домашніх матчах чемпіонатів.

Напруга на полі зросла, і вже гості активізувались на чужій половині поля. Проте завершальним ударам карпатівців, зокрема Гладкому та Бартуловічу бракувало влучності. Міг оформити дубль і активний Кочіш, але потужним дальнім ударом пробив вище воріт. Не принесли користі «Карпатам» і численні кутові удари, які виконував Бартуловіч.

Під час перерви обидва наставники до замін не вдавалися. Спірний момент виник на початку другого тайму, коли Федорчук після стику з Акакпо опинився у штрафному, проте арбітр Вакс пенальті не призначив, а «карпатівець» ще й отримав попередження. Пристрасті на полі наростали, і Вакс раз за разом вгамовував їх з допомогою жовтих карток для гравців обох клубів.

Згодом Севідов почав вносити корективи у гру, випустивши на поле Льопу, а згодом і Бохашвілі. «Карпати» продовжували володіти ініціативо, але пройти масовані  захисні редути «Говерли» було непросто. Гольовий момент мав Зеньов, який після пасу Льопи пробивав у верхній кут, але Надь рятує команду.

Закарпатці при першій нагоді контратакували і виконали декілька кутових, але тепер вже Ільющенков вдало діяв на виходах. Намагався дальнім ударом застати зненацька воротаря і Фещук, але зробити цього не вдалося. Не йшли цього дня дальні удари і у Бартуловіча. Під завісу матчу врятувати «Карпати» від поразки міг Льопа, але його дальній удар низом прийшовся у штангу, і м’яч відскочив у напрямку протилежної стійки.

У підсумку «Говерла» здобула три очки і впритул наблизилась у турнірній таблиці до «Карпат». При цьому закарпатці перервали одразу дві свої пропускні серії: поточну у чемпіонаті, яка тривала 6 ігор та в особистих поєдинках з львівським клубом довжиною у 7 ігор. «Говерла» також вперше здобули очки при суддівстві Вакса – у четвертій грі. «Зелено-білі» ж пропускають у Прем’єр-лізі вже 12-ту гру поспіль, а востаннє зберігали ворота «сухими» саме в домашній грі з «Говерлою»…

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

«Говерла» (Ужгород) – «Карпаты» (Львов) – 1:0 (1:0)

«Говерла»: Александр Надь, Мариуш Никулае, (Александру Дандеа, '93), Андрей Хомин, Виталий Лисицкий, Огнадон Акакпо, Сергей Люлька, Вячеслав Шарпар, Разван Кочиш, (Николай Вечурко, '71), Дмитрий Трухин, (Олег Герасимюк, '64), Сотирис Балафас, Максим Фещук
«Карпаты»: Александр Ильющенков, Сергей Зенев, (Вадим Страшкевич, '75), Грегор Балажиц, Игорь Пластун, Павел Пашаев, Валерий Федорчук, (Дмитрий Лепа, '58), Младен Бартулович, Муртаз Даушвили, Олег Голодюк, Ярослав Мартынюк, Александр Гладкий, (Евгений Бохашвили, '64)

Арбитр: Юрий Вакс (Симферополь)

 Разван Кочиш, 20.
 Андрей Хомин, 53. Сергей Люлька, 73. - Валерий Федорчук, 49. Павел Пашаев, 52. Олег Голодюк, 93.

Удары (в створ): 5 (2) – 7 (2).
Угловые: 5 – 7.
Офсайды: 2 – 1.

Зрителей: 6.800
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,750 - 7,000.

ГОВЕРЛА – КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Flunya
Ну это все таки этот матч ожидался как очень принципиальный. Должны были быть хорошая мотивация и сверх усилия. Но в итоге получилась какая-то вата. Не бегают, не пасуют, непонятно что вообще они делают или что вообще хотят сделать. Футбол низкого качества. Если не фанат одной из этих команд то матч досмотреть оооочень сложно.
Arius
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
trulala_23
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
gsx_r
Интересно, почему эту игру обслуживал рассейский арбитр?
micha(ZAKARPATTJA)
Звiсно, що не даром. В нього зарплата є
lviv-999
Не даром Федорчук послав його в кінці матчу!!!!!!!!!!
eslibu
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
lviv-999
На нашій буде обовязково тому що в нас зібрана команда а у вас кожних півроку 20 нових гравців.Ну і якось дивно суді працюють на матчах Говерли!!!!!!!Один раз випадковість дв рази закономірність!!
Bandera.Lviv
РІВЕНЬ обидвох команд - першість області! за що ДИМ ЗП платить...
lviv-999
Не спірний момент з Федорчуком-а стопроцентний пеналь але судів вже другу гру засліплює в матчах Говерли!!!!!!!!!Видно Шуфрич постарався!!!!
lviv-999
Щей та штанга клята ну як два матчі може так не фартити!!!!!!!!! то якийсь капец!!!!!!!!!
lviv-999
Везіння і судівська допомога скінчиться подивимось які ви будете молодці!!!!!!!!!
micha(ZAKARPATTJA)
18 очок, а ще грати й грати. Молодці.