Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
4189
2

Геннадій ОРБУ: «За рахунку 2:0 відчули, що гра зроблена»

«Говерла» – «Севастополь» – 1:2. Послематчевая пресс-конференция

Геннадій ОРБУ: «За рахунку 2:0 відчули, що гра зроблена»

Головний тренер «Говерли» В'ячеслав Грозний:

- Досить складно грати, коли випадає ряд гравців, на яких розраховуєш – Нікулае, Лазевскі, Єзерський, Люлька. Довелося ставити центр бека Ороса на фланг. Та й гол швидкий пропустили, суперник потім мав психологічну перевагу. Та й маю свою думку щодо рівня суддівства. На мій погляд – трактування всіх спірних моментів було на користь гостей. Ратую за те, щоб матчі вітчизняної Прем’єр-ліги проводили іноземні арбітри впродовж трьох наступних років. А наші судді нехай проводять матчі за межами країни. Таким чином доб’ємося неупередженості, якихось інших речей…

Тому тепер хочу й підтримую об’єднаний чемпіонат – це дозволить реанімувати футбол в регіонах, де він зник. Яким чином, а от якщо сума в 100 мільйонів доларів від об’єднаної ліги піде на розвиток вітчизняного футболу, то це дозволить підняти такі команди, які зникли в регіонах – Вінниччині, Рівненщині, Хмельниччині, Житомирщині, відновити роботу дитячих шкіл.

Щодо гри, то ми мали нагоди, могли врятувати гру – в одному випадку м’яч влучив в перекладину, в іншому - чомусь не влітав у ворота. Десь почали авантюрно грати: часто в атаку включалися крайні захисники, при цьому обрізалися. Та ще й Іканде випав з гри, який місяць відкривав візу. Гадаю в Гармоні є певні проблеми через агентів, які мають на меті якнайбільше заробити на ньому, а не допомогти гравцю заграти в футбол.

Нам потрібно реально дивитися на речі, тому для нас головним завданням буде збереження прописки в прем’єр-лізі, а не потрапляння в «десятку» чи «вісімку» команд.

Багато на Закарпатті, навіть не переживають про те, що команда програла. А кажуть, та там і так не грають закарпатці, то хай програють. Але гравці «Говерли», вони всі ваші, грають за цей край, за «Говерлу». От недавно з основою вже тренується 17-річний Юрій Тома, який переріс свій рівень. Не розумію, чого його не залучають до молодіжного складу, адже хлопчина дуже перспективний. З нами займаються й інші хлопці, під керівництвом Васютика тренуються всі воротарі команди, підтягуємо хлопців. А з’явиться десь хороший гравець в колективі фізкультури, то будьте певні ми його візьмемо.

- Чи є ще в складі команди Цуррі та Пуканич?
- Це запитання краще давайте керівництву. Цуррі певне тренується з молодіжним складом, а Пуканич буде переведений в молодіжний склад. Пуканич – не є вихованцем закарпатської школи.

- Вчора «Волинь» здолала «Шахтар», чи взяли собі щось на замітку?
- Відверто, не взяв нічого. Гадаю, що «Шахтар» тримав в голові матч з «Байєром», тому й поступився. А з нами побачите зовсім інший «Шахтар».

- Ле Таллек не готовий грати весь матч?
- У нас була своя тактика на гру, під яку підходять певні виконавці, саме тому розраховував на Нікулае, але він, на жаль, травмувався. Саме через це ставлю Балафаса, а не Райчевіча. Від Сотіріоса йде перша передача на атаку, а от Мірко грає більше у відборі. 

Сьогодні команда не робила той пресинг, який ми демонстрували з «Зорею», не допрацьовували до кінця. Нам легше контратакувати, ніж грати першим номером, хоча я прихильник гри першим номером, у нас нині не було тих виконавців: Люльки, Єзерського, Нікулае.

Головний тренер «Севастополя» Геннадій Орбу:

- Добре вивчили на теоретичних заняттях «Говерлу». Знали, що суперник грає через довгі передачі, підбори, з цього й створює небезпечні нагоди. Ми ж зуміли тримати м’яч внизу, зуміли забити, а могли реалізувати ще. Але після трьох поразок та двох перемог будемо грати ще краще через збільшення очкового запасу та й психологічно легше налаштовувати футболістів на матчі, не тиснутиме відповідальність за результат.

- Не було в складі делегації Олександра Ковпака. Наскільки серйозна в нього травма?
- Після гри з «Волинню» він травмувався, десь на 4-6 тижнів він вибув. До кінця цього року ми його в матчах не побачимо.

- Наскільки серйозне ушкодження в Маріуша Левандовські?
- Ще на передігровому тренуванні він відчув біль у гомілкостопі, тим не менш, мужньо відіграв поєдинок. Гадаю й заміни були адекватні – ніхто не випав. Незадоволений лише тим, що вже за рахунку 2:0 на нашу користь як гравці проводили контратаки – якось розслаблено, відчули, що гра вже зроблена. Були моменти, коли виходили п’ятеро гравців на трьох захисників «Говерли» й не зуміли як слід віддати останню передачу. Що ж, будемо над цим працювати.

www.fcgoverla.uz.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 2
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
vasl09
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил