Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
5853
7

Уже знайома двійка лідерів

Огляд матчів 17-го туру першої ліги

Уже знайома двійка лідерів

ЕНЕРГЕТИК - НИВА - 1:0 (0:0).
22 жовтня. 15.00. Бурштин. Стадіон «Енергетик». 550 глядачів.
Судді: С.Скирда (Харків), І.Гарлач, І.Староста (обидва — Ужгород).
Делегат ФФУ: А.Симонов (Чернігів).
Бурштин: Хомин, Лазорик, Слука, Мельник, Мостовий, Януш (Прокопович, 90+3), Данищук, Чернов (Срібний, 90+2), Гребинський, Долотко, Семенюк (Барчук, 89).
Тренер: Михайло Савка.
Вінниця: Гайдаржи, Найко, Прохоров, Гергелюк, Воронін, Герасимець (Кушка, 72), Варченко, Пилявський, Бовтрук (Лук'янець, 61), Козьбан, Качур.
Тренер: Олег Федорчук.
Гол: Семенюк (53).
Попередження: Долотко (25), Лазорик (29), Мельник (86) — Козьбан (17), Пилявський (74).
Вилучення: Козьбан (78, друге попередження).

«Енергетик» дав справжній бій гостям і здобув перемогу, — повідомляє офіційний сайт господарів. Саме такий подарунок зробили гравці тренеру Михайлу Савці, який кілька днів тому відсвяткував свій день народження. Небезпека для воротарів обох команд виникала переважно після стандартів, але загалом гострих моментів у першому таймі було обмаль.

Після перерви гра пожвавішала, а гості знову намагалися забити швидкий м'яч. Небезпечно бив Козьбан, але воротар «енергетиків» урятував свою команду. На 53-й хвилині гості з Вінниці вже виймали «круглого» з сітки власних воріт. Семенюк прийняв м'яч після навісу, розвернувся і пробив в дальній кут — 1:0.

Зрозумівши, що «Нива» перебуває в стані шоку, «Енергетик» побіг забивати другий гол. З дальніх дистанцій непогано пробивали Гребинський і Данищук. На 59-й хвилині Долотко промчав правив флангом, подав на Чернова, той красиво перекидав захисника собі на хід, але трюк не вдався. За кілька хвилин пройшов пас Долотка на Януша, та Орест не зміг швидко обробити його. На 66-й хвилині «Нива» пішла в контратаку, й після зрізки м'яч мало не опинився в воротах «Енергетика». Хомин якимось дивом відреагував на цей удар, а потім не дав зробити добивання. Качур перевірив на міцність стійку воріт, і знову Хомин героїчно знешкодив добивання.

Забити воротарю «Енергетика» гравцям із Вінниці так і не вдалося, а ще складніше стало їм це зробити після вилучення Козьбана за грубий підкат і другу жовту картку.

У підсумку хоча б на день «Енергетик» піднімається на 13 місце і трохи віддаляється від зони вильоту.

АРСЕНАЛ - КРИМТЕПЛИЦЯ - 0:0.
23 жовтня. 14.00. Біла Церква. Стадіон «Трудові резерви». 600 глядачів.
Судді: Ю.Фощій (Черкаси), І. Сидорук (Конотоп), В.Лазєєв (Одеса).
Делегат ФФУ: К.Оганесян (Луганськ).
Біла Церква: Суслов, М.Стоян, Лебединець, Малий, Гудзикевич, Гонщик (Апексанов, 80), Коваленко, Огиря (Гордієнко,75), Кармаліта, Піцур (Драголюк,71), Товкацький (Швець, 84).
Тренер: Ігор Артимович.
Молодіжне: Бандура, А.Антонюк, Бідний, Щедраков, Д.Антонюк, Єрмак, Симончук (Зубко, 46), Абляметов (Новотрясов, 90+2), Романенко, Старовик (Саранчуков,62), Голоперов (Діабі, 59).
Тренер: Олександр Севидов.
Попередження: Огиря (56), Малий (73) — Романенко (45), Старовик (56), Абляметов (86).

Увесь перший тайм пройшов за домінування на полі господарів, і лише Фортуна завадила їм принаймні один раз поцілити у ворота Бандури. «Кримтеплиця» мала досить непевний та несміливий вигляд. Гострі моменти господарі створювали передусім зусиллями Піцура, Кармаліти, Гонщика та Товкацького, але жодному з них так і не вдалося відзначитися в звітній грі.

У другому таймі ситуація якщо й змінилася, то не занадто. Білоцерківці все ще володіли ігровою перевагою, але знову підопічних Артимовича підводила реалізація. Єдине, на що спромоглася кримська команда — контратаки, які зазвичай захлиналися на підступах до карного майданчика супротивника.

Таким чином, господарі записали до свого активу нічию з одним із лідерів першості, але навряд чи вони залишилися задоволеними результатом, зважаючи на перебіг подій на полі.

«Кримтеплиця», в свою чергу, втратила шанс закріпити свої лідерські позиції, і нині підопічні Севидова займають третю сходинку в турнірній таблиці.

ЗАКАРПАТТЯ – БУКОВИНА - 2:2 (1:0).
23 жовтня. 15.00. Ужгород. Стадіон «Авангард». 1500 глядачів.
Судді: А.Яблонський (Тернопіль), В.Заровецький (Івано-Франківськ), А.Литвин (Київ).
Делегат ФФУ: М.Біць (Львів).
Ужгород: Надь, Лень (Гибалюк, 74), Лисицин (Микуляк, 77), Малигін (Шендрик, 90), Свиридов, Невуче, Малиш (Бойко,72), Бобаль, Хауши, Штурко (Целих, 90+2), Комарницький. Запасні: Бабенко, Нойок.
Тренер: Ігор Гамула.
Чернівці: Чурилов, Циколія, Олефір, Іванов, Басов, Гунчак, Дорош, Рудченко (Коробкін, 90), Сантрапинських, Маковійчук (Блажко, 84), Донець (Степанков, 54). Запасні: Преснаков, Климус, Керчу, Пислар.
Тренер: Вадим Заяць.
Голи: Бобаль (29, 46) — Гунчак (51), Басов (55).
Попередження: Штурко (28), Малигін (35) — Олефір (45+1), Донець (49).

Перший тайм минув за невеликої, та все ж переваги, господарів поля. Кілька гострих моментів підопічні Гамули не зуміли втілити в результативні удари, втім на 29-й хвилині пройшла передача на Невуче. Той втік од опонента, віддав у штрафний майданчик на Лисицина. Останній пробив у дальній від воротаря кут, але Чурилов упорався із цим ударом. На добиванні першим був Матвій Бобаль, який в дотик відправив м'яч у сітку — 1:0.

Другий тайм розпочався просто таки феєрично! Вже на першій його хвилині гості збили Штурка на правому фланзі перед штрафним майданчиком. Сам постраждалий і взявся виконувати штрафний. Подача в воротарський майданчик закінчилася рикошетом від голови когось із гравців «Буковини». Шкіряний влучив у стійку воріт Чурилова, але першим на підборі знову опинився... Бобаль! Ось у кого голеве чуття!

Утім, за 9 хвилин рахунок на табло вже був рівним. Спочатку черговий гол на свій рахунок записав Гунчак, а потому вже Басов зробив рахунок у матчі остаточним — 2:2.

Вадим Заяць: «Гра вийшла бойовою. Моя команда поступалася в ході гри, але гравці проявили характер і зуміли зрівняти рахунок. Сьогодні грали рівні команди, мабуть, несправедливо було б, якби якась команда сьогодні поступилася».

Ігор Гамула: «Щось говорити про матч тяжко. Проти нас виходять битися, як на останній бій. Незрозуміло, чому? Проти нас грала хороша команда, але ми не мали права, виграючи з рахунком 2:0, втратити цю перевагу. Виправдань може бути багато, але впродовж п'яти хвилин неуважність призвела до пропущених м'ячів».

ДНІСТЕР - ДИНАМО-2 - 0:1 (0:1).
23 жовтня. 15.00. Овідіополь. Стадіон «Дністер» імені Віктора Дукова. 300 глядачів.
Судді: М.Митровський (Ужгород), В.Луцький (Калуш), А.Скрипка (Кіровоград).
Делегат ФФУ: В.Лінке (Харків).
Овідіополь: А.Паламарчук, Немчанинов, С.Галюза, Хромих, Лещук, Кошка (Лобан, 46), А.Опря, Д.Пархоменко, К.Пархоменко (В.Продай, 61), Полтавець, Косирін (Платунов, 57). Запасні: Афанасьєв, Зубков, Поспєлов, Булганін.
Тренер: Андрій Пархоменко.
Київ: Загладько, Парцванія, Коркишко (С.Шевчук,17, Мединський, 64), Кушніров, Макаренко (Морозенко, 82), Суарес (Допілка, 90+3), Рибалка (Прокипчук, 88), Люлька, Боришкевич, Оберемко, Новак. Запасні: Рудько, Козлов.
Тренер: Геннадій Литовченко.
Гол: Оберемко (9).
Попередження: Галюза (90+4) — Кушніров (73).

Уже на початку гри перша ж атака киян на ворота «Дністра» виявилася результативною. Воротар Паламарчук ввів м'яч у гру, першим шкіряного підхопив у центральному колі динамівець, який в один дотик точною передачею направив «круглого» у штрафний майданчик. Оберемко, вийшовши один на один, з 8-ми метрів пробив у протихід низом повз Паламарчука — 0:1.

Відповідно, весь матч футболісти «Дністра» намагалися змінити рахунок на свою користь, але, на жаль, домогтися цього так і не змогли. У більшості випадків удари по воротах, які з різних позицій завдавали овідіопольці, блокувалися захисниками гостей, — повідомляє офіційний сайт овідіопольців. Глядачі стали свідками багатьох спроб пробратися до чужих воріт. Останні хвилини першого тайму проходили в жорсткій чоловічій боротьбі, свою майстерність продемонстрували голкіпери обох команд, коли ліквідували загрози після ударів Опрі і Полтавця, з одного боку, та Кушнірова, Шевчука, Рибалки і Оберемка — з іншого.

У другому таймі найреальніша можливість відігратися у «Дністра» була на 58-й хвилині — Костянтин Пархоменко небезпечно подав два кутових упродовж хвилини, після першого м'яч за межі поля вибили захисники, а після другого знову відбувся навіс на дальній кут воротарського, де в натовпі гравців в падінні головою удару по воротах «Динамо-2» завдавав Сергій Галюза — м'яч з лінії воріт відбив захисник киян.

У завершальну десятихвилинку гри динамівці затиснули «Дністер» на своїй половині поля, проводячи швидкі атаки, але всі удари в бік воріт блокувалися овідіопольськими захисниками. Самі ж кияни так і не помилилися в обороні жодного разу.

ГЕЛІОС - НАФТОВИК-УКРНАФТА - 3:1 (1:0).
23 жовтня. 14.00. Харків. Стадіон «Геліос-Арена». 150 глядачів.
Судді: А.Кутаков (Бровари), І. Альохін (Симферополь), Г.Дзюбенко (Севастополь).
Делегат ФФУ: С.Качкаров (Київ).
Харків: Зарубін (Качоренко, 46), Лобойко, Даудов (Радіонов, 87), О.С.Тарасенко (Соломаха, 88), Сумцов, Євстафієв, Буличов, Платонов, Фоменко (Шегда, 90+3), Борзенко, Акименко (Ізвєков, 59) Запасні: Волошин, Гаді. Тренер: Роман Покора.
Охтирка: Дейнеко, Зайчук (Карлов, 26), Карпенко, Котелюх, О.В.Тарасенко, Бояринцев, Коваль (Ліщук, 55), Деревльов, Єсип (Євсєєв, 56), Саванчук (Покосенко, 83), Вітер (Каракевич, 59). Запасні: Втюрін, Семенина.
Тренер: Сергій Мизін.
Голи: Платонов (9), Даудов (53), Фоменко (72) — Деревльов (69, пен.).
Попередження: О.С.Тарасенко (24), Платонов (83) — О.В.Тарасенко (36), Саванчук (64), Каракевич (71), Євсєєв (74), Котелюх (85).

Господарі здобули досить упевнену та красиву перемогу над охтирцями, які привчили вболівальників до нестабільних результатів.

Роман Покора:
«Упевнений, і керівництво клубу, і самі футболісти нашої команди вже скучили за перемогою. Тому сьогоднішній успіх, звичайно ж, радує. Думаю, вигравши, нам, вдалося переламати свою психологію і здобути перемогу над непростою командою. Особливо, якщо врахувати, що гравці «Нафтовика» після поразки в минулому турі вдома від «Енергетика» — 2:3, були вкрай мотивовані, і намагалися з усіх сил реабілітуватися. Ми зіграли вже на певному і, в цілому, непоганому рівні. Однак я в перспективі бачу «Геліос» набагато кращою командою, ніж було сьогодні. І не маю сумніву, що так воно і буде. Незважаючи на підсумковий переможний рахунок, у мене, все ж, є деякі претензії до футболістів. Узяти хоча б пропущений м'яч, який вийшов з розряду необов 'язкових».

Сергій Мизін: «Нам сьогодні було важко боротися, бо у нас в команді йде якийсь нефарт — ми майже в кожному матчі втрачаємо когось із ключових виконавців. То ми втратили Юрченка через перелом ноги, то в минулій грі травмувався Башлай, а сьогодні поле змушений був залишити Зайчук, якому ліктем вдарили в обличчя і в нього стався осколковий перелом лицьової кістки. Це всі наші ключові гравці, яких замінити нам так і не вдалося. Щодо гри, то нам було непросто постійно відіграватися. До того ж, не можна пропускати такі голи, які ми сьогодні пропустили».

СТАЛЬ — ОЛЕКСАНДРІЯ -1:0 (1:0).
23 жовтня. 15.00. Алчевськ. Стадіон «Сталь». 2500 глядачів.
Судді: К.Труханов ( Харків), О. Луценко (Харків), С.Ковальських (Симферополь).
Делегат ФФУ: Б.Катасонов (Кременчук).
Алчевськ: Пилипенко, Білий, Назаренко, Кондратюк (Налигач, 79), Чеботаєв, Одинцов (Р.Мироненко, 72), Колісниченко, Гавриш, Коллінз (Гордя, 67), Окана-Стазі (Палагнюк, 83), Шевченко, (Янченко, 90+2). Запасні: Тельнов, Сікорський.
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк, Довгий, Іващенко (Грибанов, 46, Кабанов, 59), Зейналов (Маринчук, 46), Запорожан, Ксьонз, Грицук, Таргамадзе (Фурта, 76), Гаврюшов (Мельник,71). Запасні: Овсієнко, Бідловський. Тренер: Володимир Шаран.
Гол: Шевченко (22).
Попередження: Колісниченко (8), Чеботаєв (32), Налигач (88), Янченко (90+5) — Іващенко (18).

Напередодні матчу на олександрійців звалилися ті ж проблеми, котрі не так давно були в алчевців, — епідемія травм. На відміну від господарів, котрі, нарешті, зуміли виставити оптимальний склад, у Шарана були відсутні троє футболістів основи — Гітченко, Сидоренко, Шупик. Через це, наприклад, у центрі вийшов Андрій Гаврюшов, котрий свого часу багато пограв за «Сталь».

Господарі перемогли повністю заслужено лише в кількох ігрових відрізках, дозволивши олександрійцям володіти ініціативою. Курйозний гол забив Шевченко, який вдарив здалеку, але м'яч, зачепивши Коллінза, суттєво змінив траєкторію.

Андрій Купцов: «У нас багато провідних гравців травмовані. Футболісти, що вийшли, не змогли гідно їх замінити. Звичайно, образливо, що закінчили перше коло на такій ноті. Чесно кажучи, сюди ми їхали за очками».

Анатолій Волобуєв:
«Ми потрапили до «психологічної ями». Сьогодні приймали лідера, і були побоювання, що це триватиме. Я вдячний хлопцям, що сьогодні вони боролися до останньої хвилини. У тій ситуації, в якій ми опинилися, це були потрібні три очки — особливо, в моральному плані».

ФК ЛЬВІВ - ПРИКАРПАТТЯ - 4:2 (2:1).
24 жовтня 15.00. Добромиль. Стадіон «Лафорт-Арена». 1350 глядачів.
Судді: А. Ноздрачов (Харків), Е. Курцеба (Одеса), І. Кувик (Ужгород).
Делегат ФФУ: О. Первушкин (Київ).
Львів: Мусієнко, Романюк, Гальчук, Ковальчук, Ільків (Мостовий, 79), Кондратюк (Кікоть, 80), Кобець, Старенький (Анеликов, 90), Чепурненко, Козак (Танчик, 60), Крамар (Шептицький, 58). Запасні: Шевчук, Сангаре.
Тренер: Олександр Рябоконь.
Івано-Франківськ: Іконников, Ковалюк, Боровков, Плехтяк, Логинов, Барчук, Іванишин, Ревуцький (Бут, 81), Герасименко (Цкарозія, 19), Згура, Онисько (Гаврилишин, 72). Запасні: Локатир, Червінський, Маковійчук, Мельничук.
Тренер: Сергій Пташник.
Голи: Чепурненко (35, 68), Кондратюк (39), Старенький (73) — Барчук (29), Цкарозія (55).
Попередження: Романюк (31), Танчик (86) — Плехтяк (78), Ревуцький (82).
Вилучення: Плехтяк (90, друга жовта картка).

Гра почалася не на користь господарів. «Прикарпаття» перехопило ініціативу й навалилося на ворота Мусієнка, досягши свого: Барчук згадав про свої уроки у львівській карпатівській школі й після його удару шкіряна куля, вдарившись об стійку, виявилась для голкіпера недосяжною.

Львівські футболісти не вперше пропускають, але в даному епізоді, пропустивши, швидко відігралися. Чепурненко майстерно і холоднокровно змінив рахунок на 1:1. Зміна результату позитивно подіяла на підопічних Рябоконя. Той же Чепурненко, немов на «блюдечці», видав пас на Старенького, останньому сили не позичати: Іконников, хоч і зреагував на м'яч, але кулаком вибив його на ногу Кондратюку, якому уже ніхто й ніщо не завадило збільшити рахунок.

Після перерви малюнок гри не змінився. Суперники намагалися грати у відкритий футбол, що виявилося на руку команді Пташника. Прикарпатці вирівняли гру і навіть результат.

А далі франківці, «випустивши пар», здалися на милість гравцям «Львова». Чепурненко у падінні красиво забив. А далі вже Старенький скористався вивіреною передачею Танчика та змусив Іконникова капітулювати.

ЗІРКА - ЧОРНОМОРЕЦЬ - 0:1 (0:0).
23 жовтня. 15.00. Кіровоград. Стадіон «Зірка». 1700 глядачів.
Судді: С.Скрипак (Київ), В.Пилипенко (Фастів), Д.Шаличев (Суми).
Делегат ФФУ: В.Борзило (Харків).
Кіровоград: Коледа, Стоян, Остроушко (Скляр, 73), Ситник, Атаєв, Погребняк (Сирота, 39), Луценко, Давидов, Чорномаз, Порошин (Демиденко, 85), Кочура (Галенко, 67). Запасні: Товт, Костюченко, Бідненко.
Тренер: Анатолій Бузник.
Одеса: Паст, Гришко, Портильо, Бабич, Владов, Бобко, Трусевич, Де Матос, Ребенок, Васін (Дорош, 77), Політило (Балабанов, 89). Запасні: Ширяєв, Балашов, Мельник, Зубенко, Тащі.
Тренер: Ігор Наконечний.
Гол: Бабич (86).
Попередження: Атаєв (55), Демиденко (85) — де Матос (65).

Початок гри запам'ятався радше вичікуванням помилок з боку суперників. Конструктивні дії не зовсім виходили в обох колективів. Та поступово на полі визначилася перевага господарів. Надактивні дії попереду Порошина і Кочури за підтримки Луценка, і... господарі не реалізують три небезпечних моменти. Одесити, здається, приголомшені таким наступом, та поступово ініціатива переходить до гостей. Швидкісні ривки Васіна і Політила, потужний удар Трусевича, дві голеві можливості у Бобка. Під таким натиском кіровоградці намагалися грати компактно, не лишаючи вільних зон, але кілька втрат м'яча Погребняком закінчилися небезпечними «обрізками», а гравця замінюють ще до перерви.

У другому таймі гру вели футболісти «Чорноморця». Інколи гості так прихоплювали суперника, що футболісти «Зірки» не мали змоги перейти за центр поля. Та й за значної територіальної переваги реальних загроз біля воріт господарів важко згадати. Відразу після гри Демиденка було відраховано зі складу. Саме його помилка призвела до фатального штрафного. Навіс, громоподібне «Я граю!» Коледи, а першим до круглого встигає Бабич. Удар головою — і м'яч перелітає через голкіпера та влітає у ворота.

Анатолій ВОЛКОВ, Олександр ОЗІРНИЙ, Олександр ПАУК, Ігор УМАНСЬКИЙ, газета «Український футбол»

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 10
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф
Футбол | 26 апреля 2024, 11:35 22
Байеру на заметку: выскочки никогда не повторяют чемпионский триумф

Вспоминаем неожиданных чемпионов топ-5 в контексте их следующего сезона

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
HardyBoyMKh
ЧО и Закарпатье в Премьер-Лигу!!
micha(ZAKARPATIE)
jack19892008 — 26.10.2010 17:37
мечтай
я не мрію, я знаю.фк. львів, чорноморець, закарпаття, та олександрія. з цих команд вийдуть дві, шанси в усіх рівні, і рівень гри теж. Але думаю олександрія здасть оберти в другому колі.
MyxaSlon
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
MyxaSlon
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Василько(Львів)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
jack19892008
мечтай
micha(ZAKARPATIE)
нічого, та двійка лідерів з часом зміниться.