Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
|
5946
7

Нива відливає сталь!

Огляд матчів 14-го туру першої ліги

Нива відливає сталь!

ДИНАМО-2 - ЗІРКА — 3:0 (1:0).
6 жовтня. 15.00. Чапаївка. НТБ «Динамо». 200 глядачів.
Судді: В.Романов (Дніпропетровськ), Р.Кисельов (Суми), Б.Бучинський (Тернопіль).
Делегат ФФУ: О.Чорний (Донецьк).
Київ: Загладько, Допілка, Кушніров, Новак, Люлька, Боришкевич (Козлов, 66), Оберемко, Рибалка (Макаренко, 90), Суарес (Морозенко, 70), Шевчук, Коркишко (Мединський, 75).
Тренер: Геннадій Литовченко.
Кіровоград: Білошапка, Пінчук, Стоян, Смалько, Остроушко, Давидов (Чорномаз, 71), Атаєв, Городов (Шматоваленко, 70), Ситник, Порошин (Демиденко, 82), Кочура.
Тренер: Анатолій Бузник.
Голи: Коркишко (23), Новак (77), Мединський (80).
Попередження: Новак (43) — Стоян (72).

З перших хвилин гри спостерігалася напружена боротьба в центрі поля: змагалися півзахисні ланки обох команд, — повідомляє офіційний сайт гостей. Господарі досить вдало грали у захисті, а Дмитро Коркишко в середині тайму ударом із-за меж штрафного майданчика застав зненацька Артема Білошапку.

У подальшому господарі старалися грати, в першу чергу, з оглядкою на власні ворота, а гості, отримавши м'яча, досить повільно розгортали свої атаки. Молоді динамівці встигали відбивати атаки гостей, а коли все ж кіровоградці обігрували своїх опікунів, ті грамотно порушували правила на безпечній відстані. Тож на перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів.

У другом^таймі підопічні Анатолія Бузника намагалися уникнути поразки. Олег Давидов мав завершувати швидку контратаку своєї команди, але не очікував, що той м'яч дістанеться йому, і в штрафному майданчику суперника його втратив. Дещо в схожій ситуації втратили «круглого» Андрій Порошин та Олександр Ситник — не розібралися, хто має пробивати. Олег Давидов перевірив реакцію голкіпера господарів ударом здалеку: останній впевнено зіграв, зафіксувавши м'яч.

А ось Євген Новак передачу з кутового втілив у забитий м'яч. Другий пропущений гол деморалізував кіровоградську команду. І за три хвилини довга передача в штрафному майданчику «Зірки» знайшла свого адресата: Ігор Мединський, який за п'ять хвилин до цього замінив автора першого гола в звітному матчі, в один дотик установив остаточний рахунок в матчі — 3:0,

 
ГЕЛІОС - ДНІСТЕР - 0:0 (0:0).
6 жовтня. 15.00. Харків. Стадіон «Геліос-Арена», 100 глядачів.
Судді: А.Жабченко, Ю.Волков, І.Альохин (усі — Симферополь).
Делегат ФФУ: В.Фощій (Черкаси).
Харків: Качоренко, Буличов, Д.Євстафієв (Борзенко, 88), Платонов, Лобойко, Гаді (Ізвєков, 75), Назарук, Даудов, Соломаха (Сумцов, 67), Тарасенко, Акименко (Фоменко, 87). Запасні: Зарубин, Волошин, Радіонов.
Тренер: Роман Покора.
Овідіополь: Паламарчук, Вишталюк, Білозор, Хромих, Ліщук, Кошка (Лобан, 46), Опря, Д.Пархоменко, К.Пархоменко (В.Продан, 80), Полтавець (С.Галюза, 89), Косирін (Степанишин, 73). Запасні: Афанасьєв, Булганін, Платунов.
Тренер: Андрій Пархоменко.
Попередження: Тарасенко (53) — Кошка (42), К.Пархоменко (74), Білозор (86).

Із початку матчу «Дністер» виглядав дещо збалансованіше, більше часу проводячи в атакуючих діях. Удари по воротах на рахунку Антона Хромих і Костянтина Пархоменка, — повідомляє офіційний сайт гостей. Надалі гра проходила у швидкому темпі, втім, без ударів по воротах з обох сторін. Команди діяли активно , але це, на жаль, проходило за межами штрафних майданчиків. Перша небезпека біля воріт «Дністра» сталася на 23-й хвилині, коли після швидкої контратаки, розпочатої капітаном «Геліоса» Платоновим, що виводив сам на сам Тарасенка, Паламарчук на виході дуже впевнено зіграв за межами свого штрафного, випередивши нападаючого «Геліоса» і ліквідувавши загрозу.

Наступна небезпека була на 36-й хвилині, коли після атаки по правому флангу Гаді зробив навіс у штрафний, і Марат Даудов пробив з 10-ти метрів по воротах. Голкіпер Паламарчук у красивому стрибку перевів м'яч на кутовий. Його подав Даудов, але захисники «Дністра» були перші на м'ячі й ліквідували загрозу. Заключні хвилини тайму овідіопольці провели на половині поля «Геліоса», але до завершального удару своїх атак не довели.

Початок другого тайму господарі провели дуже активно. Кілька разів загрожували воротам гостей Тарасенко, Даудов і Гаді. Але воротар Олексій Паламарчук упевнено діяв у рамці воріт і ліквідував усі загрози.

Поступово атакуючий запал господарів згас, і овідіопольці кілька разів могли розмочити рахунок, але ударам Олександра Косиріна, а також Костянтина і Дмитра Пархоменків забракло точності. На 68-й хвилині господарі поля втратили найреальнішу можливість відкрити рахунок, коли, після вкидання м'яча з ауту Маратом Даудовим, Гаді пробив головою впритул метрів з чотирьох. Олексій Паламарчук врятував «Дністер» від неминучого гола, парирувавши цей удар.

Заключна частина матчу пройшла в дуже рваному темпі з великими зупинками гри і на зустрічних курсах, але до небезпечних ударів по воротах справа так і не дійшла.

ПРИКАРПАТТЯ - ФЕНІКС-ІЛЛІЧІВЕЦЬ - 1:2 (1:0).
6 жовтня. 16.30. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух». 1000 глядачів.
Судді: С.Берізка, А.Литвин (обидва — Київ), О.Мартищенко (Київська область).
Делегат ФФУ: О.Лазенко (Чернівці).
Івано-Франківськ: Новак, Федорів, Боровков, Логинов, Ковалюк, Іванишин, Деркач (Микуляк, 80), Ревуцький, Бровченко, Онисько, Герасименко. Запасні: Іконников, Бут, Плехтяк, Шкред, Згура, Барчук.
Тренер: Сергій Пташник.
Калініно: Кисилиця, Артеменко, Акчурін, Каваців, Павелько, Шибко, Гай, Дудник (Погорєльцев, 90), Леонов (Патяк, 86), Івашко (Рябко, 90), Бриль. Запасні: Тукач, Шевчук, Попов, Морозов.
Тренер: Анатолій Беляй.
Голи: Ревуцький (13) — Леонов (76, 84).
Попередження: Ревуцький (84) — Каваців (11), Дудник (70).

Калінінці змушені були відігруватися по ходу матчу, адже пропустили гол уже в дебюті поєдинку. Успішно впоралися з поставленим завданням кримські футболісти вже під завісу матчу. Автором дубля став Леонов: спочатку Дмитро на 76-й хвилині зрівняв рахунок, а за шість хвилин вивів «Фенікс» наперед. Отже, суддя зафіксував вольову перемогу гостей, які в матчі аутсайдерів зуміли вибороти надважливу для себе перемогу.

ПФК ОЛЕКСАНДРІЯ - ТИТАН - 3:0 (2:0).
6 жовтня. 18.00. Олександрія. КСК «Ніка». 2850 глядачів.
Судді: С.Скрипак (Київська обл.), Ю.Кир'янов (Київ), Ю.Карп'як (Львів).
Делегат ФФУ: В.Шаленко (Харків).
Олександрія: Паньків, Чередниченко, Казанюк (Маринчук, 69), Довгий (Кабанов, 82), Іващенко, Запорожан, Шупик (Фурта, 77), Гітченко, Ксьонз (Мельник, 74), Сидоренко, Грицук (Грибанов, 63). Запасні: Овсіенко, Бідловський.
Тренер: Володимир Шаран.
Армянськ: Кошелєв, Світличний (Яровенко, 83), Момотенко, Ішмаков, Столярчук, Субочєв, Мацак, Волга (Козлов, 54), Кадимян, Довжик, Шарко (Радіонов, 46). Запасні: Старущенко, Мартишов, Крюков, Маслов.
Тренер: Микола Федоренко.
Голи: Запорожан (6), Чередниченко (44), Довгий (60).
Попередження: Грицук (39) — Кадимян (31).

Олександрійці несподівано легко перемогли армянців, які на початку сезону довгий час перебували серед лідерів. Навіть Микола Федоренко зізнався, що все справедливо: «Сьогодні у моєї команди не було жодного шансу, але вона зіграла в силу своїх можливостей, нехай і створили всього кілька напівмоментів. Клас олександрійців значно вищий».

Володимир Шаран: «Після матчу з «Арсеналом» з гравцями відбулася серйозна розмова. Футболісти правильно зрозуміли, що ми від них чекаємо — треба викладатися в кожному матчі на всі сто відсотків. Після швидкого першого гола я побачив іншу команду, яку не бачив у грі з «Арсеналом». Так треба грати завжди. Зараз уже слід готуватися до матчу з ФК «Львів, бо це буде дуже принциповий і важкий матч».

НАФТОВИК-УКРНАФТА — ЗАКАРПАТТЯ - 1:1 (0:0).
6 жовтня. 18.00. Охтирка. Стадіон «Нафтовик». 1600 глядачів.
Судді: Ю.Фощій (Черкаси), О.-Дробітько (Полтава), В.Александренко (Вінниця).
Делегат ФФУ: О.Гордієнко (Дніпропетровськ).
Охтирка: Дейнеко, Зайчук, Карпенко, Юрченко, Тарасенко, Башлай, Бояринцев, Деревльов (Єсип, 80), Саванчук (Прокурор, 73), Ліщук, Вітер (Коваль, 86). Запасні: Втюрін, Котелюх, Покосенко, Карлов.
Тренер: Сергій Мизін.
Ужгород: Бабенко, Лень (Лисицин, 76), Шендрик, Свиридов (Микуляк, 63), Невуче, Бойко, Бобаль, Хауші, Штурко (Целих, 90+2), Гибалюк, Комарницький. Запасні: Надь, Малигін, Малиш, Заставний.
Тренер: Ігор Гамула.
Голи: Деревльов (67) — Микуляк (78).
Попередження: Бояринцев (26), Юрченко (90+3) — Шендрик (65).

Гра почалася без розвідки. Вже на перших хвилинах матчу суперники обмінялися гострими випадами. І хоча після цього обидві команди створювали деякі напівмоменти, гра точилася переважно в центрі поля. Тільки під завісу першого тайму підопічні Сергія Мизіна підсилили натиск і притисли суперника до їхніх воріт.

Після перерви хвилин десять боротьба велася переважно в центрі поля. Та потім беззаперечною ініціативою заволоділи «нафтовики», які провели шквал атак на ворота закарпатців і мали не одну нагоду відкрити рахунок. І все-таки господарі втілили свою перевагу в гол. Деревльов, випередивши всіх, у падінні головою послав м'яч у сітку воріт гостей. І після цього господарі не знизили активності. Але закарпатці в досить суперечливій ситуації зрівняли рахунок. У когось із оборонців «Нафтовика» м'яч влучив у руку неподалік кута карного майданчика. А в цей час закарпатці готували заміну. І коли Лень попрямував мінятися, арбітр дав свисток на виконання штрафного. Чи це збило з пантелику охтирських футболістів, чи щось інше, але після удару Микуляка м'яч влетів в нижній, ближній від Дейнеки, кут воріт. Підопічних Ігоря Гамули, мабуть, влаштовував такий результат, і вони всією командою відійшли в оборону.

ЧОРНОМОРЕЦЬ - АРСЕНАЛ - 1:0(0:0).
6 жовтня. 18.00. Одеса. Стадіон «Спартак». 2800 глядачів.
Судді: М.Мітровський (Ужгород), А.Шамека (Маріуполь), О.Луценко (Харків).
Делегат ФФУ: В.Головко (Дніпропетровськ).
Одеса: Ширяєв, Гришко, Портильо, Бабич, Балашов (Якименко, 79), Діденко, Бобко (Слинкин, 88), Трусевич, Ребенок, Зубейко (Де Матос, 46), Політило (Ганєв, 10). Запасні: Владов, Мельник, Гавриленко.
Тренер: Ігор Наконечний.
Біла Церква: Суслов, Стоян, Лебединець, Кривошеєв (Драголюк, 69), Гонщик (Малий, 84), Гудзикевич, Коваленко, Огиря, Кармаліта (Алексанов, 56), Бровкін (Товкацький, 57), Піцур (Гордієнко, 66). Запасні: Литвин, Рибковський.
Тренер: Ігор Артимович.
Гол: Бобко (51).
Попередження: Діденко (74) - Піцур (62).
Вилучення: Ширяєв (9, фол останньої надії).

Матч почався досить жваво. На 9-й хвилині гри господарі поля залишилися вдесятьох. Ширяєв, намагаючись випередити форварда, зіграв за межами штрафного руками, за що отримав червону картку. Ворота господарів довелося обороняти Ганєву. Здавалося, гості мають змогу використати свою чисельну перевагу. Проте по грі цього сказати не можна — футболісти «Арсеналу» були ніби запрограмовані на нічию. Натомість господарі поля, опинившись удесятьох, прагнули не пропустити м'яч у свої ворота до перерви. Тому гра переважно проходила між двома штрафними майданчиками, а воротарі майже не вступали в гру.

Одразу після перерви «Чорноморець» створив кілька небезпечних моментів біля воріт Суслова. І на 6-й хвилині тайму воротареві таки довелося виймати м'яч із сітки. Після розіграшу кутового Ребенок подав на дальню штангу, де Бобко головою в падінні завдав точного удару.

Гравці «Чорноморця» продовжували атакувати. Лише в кінці матчу гостям вдалося створити небезпечні моменти біля воріт Ганєва. На останніх хвилинах позначилося, що одесити грали майже весь матч удесятьох, але гості втратили дві реальні змоги зрівняти рахунок.

НИВА - СТАЛЬ — 2:1 (0:0).
6 жовтня. 17.00. Вінниця. СК «Нива». 3100 глядачів.
Судді: А.Лисаковський, Е.Курцеба, В.Лазєєв (усі — Одеса).
Делегат ФФУ: М.Біць (Львів).
Вінниця: Скибенко, Прохоров, Гергелюк, Найко, Воронім, Герасимець (Пивовар, 86), Варченко (Лук'янець, 82), Пилявський, Бовтрук (Адаменко, 87), Качур (Кушка, 69), Козьбан (Климов, 80). Запасні: Чангелія, Сахно.
Тренер: Олег Федорчук.
Алчевськ: Пилипенко, Яскович (Мироненко, 59), Білий, Б.Кондратюк, Чеботаєв, Одинцов (Локтіонов, 65), Колесниченко, Гавриш, Сікорський (Палагнюк, 58), Колінс, Шевченко. Запасні: Тельнов, Янченко, Налигач, Єрмаков.
Тренер: Анатолій Волобуєв.
Голи: Герасимець (65, пен.), Б.Кондратюк (79, у свої ворота) — Колінс (90+1).
Попередження: Козьбан (56), Найко (90) — Гавриш (37), Мироненко (61).
Вилучення: Гавриш (86).

Поразка в попередньому матчі в Кіровограді стала несподіваною не тільки для вболівальників Вінниччини, але й для самих гравців «Ниви», багатьох із котрих було покарано за безвідповідальну гру з «Зіркою». Отож на зустріч з одним із лідерів вінничани були надмотивовані.

Після домашньої поразки «Сталі» від «Нафтовика» стало зрозуміло, що і в підопічних Анатолія Волобуєва не все гаразд. Тому ця гра повинна була розставити всі крапки над «і».

Гру команди розпочали обережно, але поступово «Нива» заволоділа ініціативою, час від часу створюючи біля воріт гостей небезпечні моменти. «Нива» могла ще в першому таймі відкрити рахунок. Двічі свої шанси не використав Козьбан. Особливо ефектним був би гол на 30-й хвилині, коли форвард «Ниви» в один дотик замикав передачу Герасимця, але перекинув і ворота.

Атаки вінничан ставали дедалі гострішими. А ось гості лише двічі потурбували ворота Скибенка: після удару під поперечину Сікорського та удару зі штрафного Шевченка.

У другому таймі тотальна перевага «Ниви» була беззаперечною! 16 ударів проти 6-ти у гостей! 11 кутових «Ниви» проти трьох у «Сталі». Володіння м'ячем вінничан було відсотків на 30 більше, ніж у алчевців! Звичайно, рано чи пізно ця перевага мала принести результат. Уже на початку другого тайму вболівальники двічі бралися за голову. Спочатку Козьбан не переправив м'яч у порожні ворота після того, як Бовтрук уже переграв воротаря! А за мить після подачі кутового Руслан Качур виніс м'яч із воріт гостей після удару в нижній кут Пилявського... Все ж справедливість взяла гору, і Сергій Герасимець, виконуючи зароблене пенальті, шансів Пилипенку не залишив — 1:0.

Другий гол Герасимець провів майстерним ударом метрів з 25 — 2:0. Але арбітр зафіксував у тому моменті автогол Кондратюка.

Господарі мали змогу доводити матч до розгрому, але знову неточні дії їхніх нападників та й висока майстерність голкіпера «Сталі» Пилипенка не дозволили забити «Ниві» такий логічний третій гол. Зате гості м'яч престижу встигли провести. А все завдяки кращому в складі гостей — півзахиснику Колінсу, який метрів з 30 зі штрафного забив красень-гол у дальній верхній кут воріт — 2:1.

БУКОВИНА - ФК ЛЬВІВ - 0:2 (0:2).
6 жовтня. 16.00. Чернівці. Стадіон «Буковина». 3720 глядачів.
Судді: Я.Козик (Мукачеве), В.Папирович (Хмельницький), О.Паращенко (Суми).
Делегат ФФУ: М.Даневич (Київ).
Чернівці: Чурилов, Рудченко, Олефір, Іванов, Циколія, Гунчак (Керчу, 68), Дорош, Донець (Блажко, 63), Сантрапинських, Маковійчук, Степанков (Коробкін, 39). Запасні: Преснаков, Климус, Пислар, Шевцов.
Тренер: Вадим Заяць.
Львів: Мусієнко, Романюк, Ковальчук, Леонідов, Ільків, Кобець (Даньків, 90+3), Кондратюк (Гальчук, 89), Кікоть, Старенький (Козак, 86), Кандауров (Танчик, 62), Крамар (Мостовий, 83). Запасні: Шевчук, Зозуля.
Тренер: Олександр Рябоконь.
Голи: Крамар (5, 43).
На 29 хв. Гунчак не реалізував пенальті (воротар), а на 45 хв. пенальті не реалізував Коробкін (воротар).
Попередження: Рудченко (45+1), Дорош (77), Маковійчук (90) — Мусієнко (83).

На звітний поєдинок чернівчани вийшли напрочуд «зарядженими» на боротьбу, тож одразу почали шукати шляхи до чужих воріт. І вже на 4 хв. могли відкрити рахунок - Степан Маковійчук подав від лівого кутового прапорця на дальню штангу, звідки Володимир Олефір не влучив головою у порожній ближній кут. За хвилину після банальної «свічки» в бік карного майданчика «Буковини» Іраклій Циколія не відчув траєкторії польоту м'яча, який опустився на його коліно і відскочив на Антона Крамара, подарувавши йому вихід сам на сам. Удар львів'янина був влучним. Цей гол шокував і трибуни, і футболістів «Буковини», які на деякий час ніби «випали з гри».

На 28-й хвилині Степан Маковійчук вдало пройшов лівим флангом, віддав пас Євгену Сантрапинських, чию передачу в центр суперник перервав рукою у куті власної карної зони. Суддя без вагань вказав на 11-метрову позначку. Руслан Гунчак вирішив перехитрити кіпера, але Олександр Мусієнко вгадав напрям несильного удару і накрив м'яч. А наприкінці тайму знову спрацювало правило «не забиваєш ти — забивають тобі». За хвилину гості, відбиваючись від масованої атаки «Буковини», відправили м'яч далеко на чужу половину поля, а там Крамар опинився сам-один проти Рудченка. Той не зміг позиційно відтиснути суперника, дозволивши йому вийти на ударну позицію. І львів'янин не схибив.

Здавалося, цей епізод остаточно деморалізує буковинців. Але доля подарувала підопічним Вадима Зайця ще один шанс - на останній хвилині тайму Богдан Кобець відверто штовхнув у спину Євгена Сантрапинських, який увірвався до штрафного майданчика, і арбітр призначив другий пенальті. Виконати його взявся Владислав Коробкін, але зробив це точнісінько так само, як Гунчак, і воротареві нічого не залишалося, як удруге намертво зафіксувати м'яч після удару з «точки».

Анатолій ВОЛКОВ, Олександр ОЗІРНИЙ, Валерій ЧЕРНЕЦЬ, Сергій ЧАЙКА, Олег ФЕДЧЕНКО, Георгій МАЗУРАШУ, газета «Український футбол»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итоги дня Лиги конференций. Кто сыграет в полуфинальных матчах?
Футбол | 19 апреля 2024, 06:05 1
Итоги дня Лиги конференций. Кто сыграет в полуфинальных матчах?

В полуфиналах встретятся: Олимпиакос – Астон Вилла, Фиорентина – Брюгге

Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка
Футбол | 18 апреля 2024, 22:54 7
Как это возможно? Вратарь получил две желтые, но продолжил матч еврокубка

Мартинес достал арбитра своими выходками, но выиграл серию пенальти

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
darkstron
zh.y — 08.10.2010 21:11
да-да-да-да!!)
macaron4eg
Нива будем рахувати що в Кірвограді то була випадковість
chik-chirik
suchar — 08.10.2010 19:26
Гелиос - Арена...аааааааа,как звучит)))
Ахаха!!! )) Ага, еще и а 100 зрителей на матче!!!!! ))))
zh.y
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
vbosovici
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
suchar
Гелиос - Арена...аааааааа,как звучит)))
Champions
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил